2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩龍戰紀 有紛爭既地方就有我
樓主: 情報販
go

[消息情報] 有紛爭既地方就有我 [複製鏈接]

笑わない猫 發表於 14-8-10 11:06 PM
理解到你up乜 唔=你文法無問題=]
  2kf 一向已抽水為首要目的

先不討論"唔=你文化無問題"這一條[不是定理 Not a theory, by Unknown]
<仔哥>所提到的"完"和"發生了"的確係有千絲萬縷的關係的
根據小弟有限的理解能力,
第一: "完?", 是談及前一陣子化喵物語指出言中傷其他公會的指控 其後出現的一,兩輪罵戰
         為免傷和氣, 版主把有關討論關閉。
第二: "有啲事發生左就發生了", 這短句則指化喵物語公會指中傷其他公會一事*
第三:"未完", 運用了首尾呼應, 再次把讀者帶回罵戰帖被關閉後的新一輪罵戰

以上乃個人的理解, 如有偏離本意, 還請見諒..
註*: 中傷事件已被和平解決

由於頭尾所提到的都是是次事件所延伸出的激烈討論
中間的"有啲事發生左就發生了"似以加強語氣或以資料補充的形式出現
所以"啲事"和"完不完?"有連帶的關係
簡單一點就係事情無出現 就唔會有罵戰 亦唔需要問完唔完
唯美中不足只是未有清楚交代主語而導致誤會

P.S.[1] : 以上討論只是客觀的個人分析, 任何資料[包括所提及之公會所作事件/文章手法]與事實可能有出入
          請自行評估使用之風險
P.S.[2]: 以上討論並不完全只有抽水成分, 如有冒犯, 小弟在此道歉
P.S.[3]: 本人與化喵物語公並會無任何關係

-____-封測都沒開始就甘多事 公測個陣都唔知點

管唔好自己公會D管理員去罵人,仲要唔負責任講到事不關己,亦都亳無歉意。
係我角度梨睇佢唔道歉件事都未完,只可以講開Game見。

kelvin2684 發表於 14-8-10 06:41 PM
狗狗聲咁 打手真係打手 板主以為set權限唔比人知佢地化貓打手行為?一早有晒圖啦 ...

唔理佢係唔係打手,我覺得依個人相當有問題。

道吾道歉 我呢個路人甲睇就覺得很好少事
整個幫規又口口聲聲叫自己D人收聲但自己又多嘴燒多幾個火頭個下大件事
仲要同一個POST前言不對後語驚死人地睇吾到咁.....一笑置之
又比人整一堆證據圖出黎= =" 跟手版主又以咩名義關POST.....
以我所知大版版主係吾會插手遊戲會員吵架
除非有任務人身攻擊 灌水之類 但都只會針對個別會員作出處分
但.....眼見就只有關POST下沉以為了事 點知仲衰左
原POST樓主出文又冇犯版規 下沉關POST理由何在

不得將私人恩怨放上本壇討論,並且不得煽動、發起或參與罵戰

請雙方私底下解決問題,如有類同帖子出現一律關帖處理。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 08:33 AM , Processed in 0.048625 second(s), 19 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存