2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 其實以adc黎講...最強係咪Draven?
樓主: 李察斯
go

[英雄心得] 其實以adc黎講...最強係咪Draven? [複製鏈接]

kenyeung525 發表於 14-8-23 11:28 PM
如果你咁都理解錯誤既話我冇說話講

艾希所有後期ADC裡面1v1最猛
無論咩ADC,食左佢R=訓得溫泉
好彩=殘血繼續比佢Q多1~2箭
唔好彩=滿血秒

我都係照你字面解...4行字入面都冇teamfight呢個意思...下次留comment請講清楚...我對於你中文水平都冇野好講

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

李察斯 發表於 14-8-24 12:23 AM

唔好彩=滿血秒

我都係照你字面解...4行字入面都冇teamfight呢個意思...下次留comment請講清楚...我對於你中文水平都冇野好講

原來比較就係唔打團戰,直接單機叫對面隻adc隻抽

個人推法洛士  
招大技正
招Q 真係破甲箭 對面AD 一出泥 草滿招Q 射中 一下扣到半條左右 好爽

adc 打團戰 最快輸出 點睇都係汎啦= =

但係接技 個人認為 黑人 仲好 q同w技 有e走

回覆 kenyeung525 的帖子

姐係打團戰AD出水銀=有問題...1V1先可以出既,為左團戰就唔可以出水銀
咩道理-__-點解唔可以出水銀...

末必無走位技sup團戰保唔到你就gg

冷血乂南 發表於 14-8-25 12:57 AM

姐係打團戰AD出水銀=有問題...1V1先可以出既,為左團戰就唔可以出水銀

好明顯冇問題
不過如果對面無特別多硬控你出黎咪又係蝕水

就好比ap英對線ad刺客
你出聖杯唔出黑書,咪蝕左魔防

除左大技,無群體轉出技能,都覺得唔係一隻好的團戰英。艾希的W比達瑞文的技更好,攻距1200又cd短,守塔好好作用

其實無話邊個adc犀唔利,睇技術啦,技術好打邊個adc都犀利!

如果我玩EZ 你R唔中 你又點睇

小啊小蘋果 發表於 14-8-26 01:31 PM

如果我玩EZ 你R唔中 你又點睇

R唔中咪比你打爆

有時候真係會出返聖杯,黑書回魔量始終比唔上聖杯,不過第一件裝會係加物防個件先囉=_=先上黑書會死
對面回血唔係太勁,你個效果都係哂左...除左多小小魔攻我真係要返聖杯,好過關鍵時候唔夠魔用
其實有艾希既話對面唔係全物攻都可以上水銀...水銀有加魔防仲加埋攻擊力
當然全物攻既話就唔太推薦,魔防真係超哂...出返件物防裝好過
1V1我覺得都係汎勁D囉=__=

目前我綜合咁多因素,最op既adc 應該係小炮,前期輸出高,又係後期英,射程到後期有680,有位移技,招e技仲帶重傷效果,實用性佳,大技可用黎收割或推開人,簡直係打積分既完美adc.

kenyeung525 發表於 14-8-23 12:23 PM
特登為左同艾希1v1走去買水銀 ?

其實出水銀唔一定為左克邊個.......
水銀根本就係一樣提升生存力的道具.....

5個敵人.....唔好話一定要咩野大CC技/單捉技.....先出水銀去防禦....

ADC 本黎就需要走A走A走A........好多時唔洗一定要定住你黎殺.....
用減速慢住你黎打(唔俾時間你輸出) / 虛弱你 已經令你係團戰輸出少左....

多一個水銀/水星彎刀 可能相對你出標準攻裝 少左攻擊力....
但佢無疑大大提升左你生存力....

總結...水星唔係為針對單一而出..坦白講佢係個個ADC都岩用.....任你走位有幾神...你避得過點人技能???
到底係10秒450攻....定係 15-20秒 320攻.... 這個值得大家深究.....

小弟膠見~

冷血乂南 發表於 14-8-26 05:11 PM

有時候真係會出返聖杯,黑書回魔量始終比唔上聖杯,不過第一件裝會係加物防個件先 ...

如果希望長居線上先會考慮物防魔攻裝
而有呢兩種屬性既得沙漏,好可惜依家唔係隻隻ap都會起手大件沙漏
有d ap首件沙漏反而會拖裝

ap前期係推完線遊走幫gk上下路居多
更何況d人推中打團
長居線上既機會少之又少

另外買黑書唔係要重創,係性價比

聖杯2600$
—60 魔攻
—25 魔防
—10回魔/5s
—20% CD
—殺英/助攻回15%上限MP
—損失1%魔,提高1%魔回

黑書2200$
—80 魔攻
—10回魔/5s
—20% CD
—40%以下英重創4秒

435$有20魔攻、860$有40魔攻、1600$有80魔攻

聖杯同黑書差400$
黑書多20魔攻,計番ap價錢都係平35$
對比完相同野,我地再黎睇下被動

當你符文天賦冇點回魔、魔力
拉克絲11lv大聖杯:

800魔力、(12.6+10)/5s回魔

「損失1%魔,提高1%魔回」

400/800魔力
22.6/5s回魔>>>33.9/5s回魔,由4.52/1s變左6.78/1s
你冇左半管藍,都係每秒回多左1.幾魔
你覺得有乜大作用-.-?
有係有既,不過效果唔太顯著

我地再計計你聖杯對線ad英果25魔防

400$有20魔防,20/400=1$有0.05魔防
720$有40魔防,40/720=1$有0.0556,當0.05計

25魔防姐係你蝕左500$,計埋黑書多你果20 ap 435$
姐係你對線ad英出聖杯已經蝕左935$

當然如果其他路係以ap居多:top蒙多/墨菲特/藍寶/凱南/阿卡莉/凱爾、sup魔甘娜/雷歐娜/魔眼/布里次/
你出聖杯都ok,少既話就一定黑書最抵玩

同你差唔多諗法。玩ap以前會出雅典娜聖杯,但現在絕大多數只會出 黑魔禁書。慳返幾百,快啲出 虛空杖,好過。

draven 隻手550,您同我講無限poke?銅6觀念太高深啦我唔太明,最神係有人講得出艾希後期裡面1v1最猛,真係笑左,佢passive單挑打得一下,QWE在在後期1p1完全無用,1p1最猛?都未計有位移既閃佢大,以目前其他路強勢英來說,同埋現在既adc裝備,最強係大嘴同炮烺

brianha123 發表於 14-8-27 04:39 PM
draven 隻手550,您同我講無限poke?銅6觀念太高深啦我唔太明,最神係有人講得出艾希後期裡面1v1最猛,真係笑左 ...

艾希唔係1v1 最猛.而係佢招大係adc 入面最猛,如果招大唔中 ,咁艾希就係adc 入面最廢既英. 當然論damage同埋輸出空間, 一定係大嘴 老鼠 同炮娘呢3巨頭.

前期殺到一個人已經多出人地好多錢
殺唔到就88

sunny037732 發表於 14-8-27 06:03 PM
艾希唔係1v1 最猛.而係佢招大係adc 入面最猛,如果招大唔中 ,咁艾希就係adc 入面最廢既英. 當然 ...

邊個係 大咀
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 07:44 PM , Processed in 0.035327 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存