2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 花生友
樓主: abcbac
go

[閒聊討論] 花生友 [複製鏈接]

9yinwitness 發表於 14-9-2 05:44 PM
D 邪骨打手講黎講去都係得幾個POINT,唔係話要睇一代面色,就係講打世王安排,呢D 都係煙幕黎遮,我諗佢 ...

其實我唔係邪教打手, 我係中立幫人士
但有緣聽過d朋友講, 話佢地係一代線唔幫手打交打世王打幫戰, 就俾人單單打打逼走哂
又有緣聽過一代大佬話人地強姦左全家, 所以唔可以放過佢地, 入親咩幫就要當人地敵幫既言論
咁你都可以話, 煙幕黎遮, 但打世王呀, 護書奪書呢d活動洗唔洗做到好似得一代線先玩到咁?
有冇見過門派護書會俾自己同門派既護書弟子打先?黑書就見得多, 打自己友真係未見過
咁樣不如所有活動都搞到幫派活動啦, 反正全部都係一代獨大
然後一代線仲要大大方方走出黎話, 我地係為左大圍利益咋
心諗, 咁同左冷禪岳不群話要選盟主個時個口吻有咩分別...好偽君子囉

利申:中立幫員, 不護書不奪書

mango77 發表於 14-9-3 12:01 PM
其實我唔係邪教打手, 我係中立幫人士
但有緣聽過d朋友講, 話佢地係一代線唔幫手打交打世王打幫戰, 就俾人 ...

純以事論事,你係幾時聽朋友講一代D 人單打佢地唔幫手打交打世王打幫戰?

我諗都冇乜人唔知之前劉天文、趙暈係幾咁friend,如果唔比面劉天文同趙暈,都應該唔會留響一代(前排有人post 到一代幫頻既針則例外),唔係邪教最興盛既時侯幫同一代,唔會有今日既福利(例如世王殘卷,輕鬆奪書),所以當年大戰後邪教再冇幫手打交,什至排世王,都冇乜人嘈過,因為d人都知道當初邪教有付出,就算之後邪教一路冇幫手都冇乜人嘈過,我估你朋友聽到果D 單打說話,都係應該係邪教錄音流出後才出現

至於打機投入程度,呢D 我冇意見,至於奪書護書活動,咁就視乎你覺得幫會緊要D,定係門派緊要D,個人認為最好係奪書時不分幫派,只以門派咁分係最好,但可惜係,隻GAME 既設定係奪書活動仍可以有幫會對立,再者,當你係護書時,同門派"可能"會幫你,但就結果而言,只係可能係搶你尾刀,轉一個角度睇,當你係奪書時,理論上所有奪書者都係同一陣線,但事實上如果奪書者比護書打,你有幾何會見到其他奪書既幫手?往往會幫手既只有自己幫會成員或同盟。身體最誠實,大部份人表現出黎既都係幫會重要過門派。想玩冇咁多幫會包伏既活動,就只有門派戰。

其實真係講多都哂氣啦. 就係GAME入面同埋2KFUN睇到嘅野:
反一代線嘅人就會唱到一代線點樣偽君子點樣以大欺小點樣狗點衰.
趙暈點樣狗劉天文點樣賤等等等等.......
但係攪笑嘅係,一代線越來越多人,越來越團結.
果D低質素嘅小學雞唔好真係當九陰嘅玩家同你地一樣係腦殘先得架.
你估真係亂鳩咁唱衰就係真架咩.你白痴JA,唔好當其他人都係白痴.
相反,反一代線嘅人走嘅走,賣AC嘅賣AC,果D咩12狗,未又係收哂皮.
皇帥堂堂一個大幫,海皇連成個幫都可以摺埋.
真係哂鳩氣.

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 12:01 PM , Processed in 0.021521 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存