2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩龍戰紀 請問現在港服多唔多人玩 ?
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 冬謠
go

[閒聊討論] 請問現在港服多唔多人玩 ? [複製鏈接]

開紅殺人有咩問題?這的確有商討空間
首先,要成為能夠殺人的一方,需要實力外,付出的時間和金錢一般都比被殺的一方多(強調這類遊戲一般情況下),
這短期時間內令遊戲公司的營業額上升,為何是"短期"?
因為長時間都被殺的話,是你都會不開心吧~不開心放棄這遊戲都只是時間問題,
造成低層玩家大量流失,除了影響遊戲公司的營業額外,殺人的一方長時間自HIGH都有虛脫的一天,最終都是放棄收場,這遊戲就完結了~
基本上現在線上遊戲都不會出現令你能夠開紅殺人的功能,甚麼保護功能都是浮雲,你明白的~
(除了中國大陸的線上遊戲)
心態上,如果你口臭得罪人被人殺是自找,問題是多數情況是很多都是無理的開紅殺人,
我明白是弱肉強食,但我只是玩電腦遊戲,不是在原始森林玩求生遊戲好嗎?
如果你認為快樂建於別人痛苦身上是沒問題的話,你不只是小學雞,你人格上都存在很大問題!
如果你又認為被殺的一方是實力上有問題,我只可以說金錢可以算是實力嗎?你知道有人可以花近百萬玩線上遊戲(真有其事,香港人)
你要比實力的話請你玩LOL又好,SCⅡ又好,不要在這類遊戲花了幾個錢就以為自己高人一等!
最後每個人玩遊戲的心態都不一樣,爆肝又好,悠閒又好,都不要質疑別人吧~
在做電腦公司的人會打機?普通公司都會吧(笑~
我才不會說某台灣線上遊戲企劃每天都在工作時間來點艦娘和轉珠呢(笑~

RedSnake 發表於 14-9-10 01:58 AM
開紅殺人有咩問題?這的確有商討空間
首先,要成為能夠殺人的一方,需要實力外,付出的時間和金錢一般都比被殺 ...

1.因為長時間都被殺的話,是你都會不開心吧~不開心放棄這遊戲都只是時間問題, 照你咁講,我挽lol同3個白金組隊 一開場4打2 直至完場 對面2個死左20次 又要放棄lol呢類遊戲? 係咪想笑死我 2.如果你認為快樂建於別人痛苦身上是沒問題的
話,你不只是小學雞,你人格上都存在很大問題!
  係既話你生活就慘 無理開紅殺人就係代表人格有問題 咁官方一開始就直接禁止係城開紅殺人呢樣野 你要開紅?? 殺人? 去競技場吧 3你知道有人可以花近百萬玩線上遊戲(真有其事,香港人) 你所講個位香港人係累積咁多年玩遊戲定係一個月用100萬港幣玩遊戲 累積就唔難 我當你1個正常人係香港大學畢業 普通工司工作 月入1.5-3萬  計埋投資 累積咁多年100萬 有幾難? 如果你話一個月用100萬港幣  10個月即係1000萬 人地大把錢 點到你唔服? 在做電腦公司的人會打機?普通公司都會吧(笑~
我才不會說某台灣線上遊戲企劃每天都在工作時間來點艦娘和轉珠呢(笑~
手機遊戲同online你到底識唔識分? 係公司用手機 玩神魔有幾難?  問題係你會唔會用公司電腦玩狩龍戰紀? 你老闆見到你用公司電腦玩狩龍戰紀  你估你份工會點? 用下腦啦 手機遊戲同電腦online既分別 手機晝面同電腦晝面差幾遠呀?

まゆゆ^^ 發表於 14-9-10 04:38 AM
1.因為長時間都被殺的話,是你都會不開心吧~不開心放棄這遊戲都只是時間問題, 照你咁講,我挽lol同3個白金 ...

1.我一開始就強調是這類遊戲,即是MMORPG,你又扯去LOL,即是MOBA,兩者一開始性質就不一樣了
2.無理開紅殺人的出發點在那?你可以先說明這點才開始討論嗎?而事實上現在大部分的MMORPG都沒有了可以隨意開紅殺人的系統。沒錯,所以就有了競技場來取消開紅殺人的系統,
3.我舉出此人只是想說明金錢不是實力的一種,以你之後所說的"1個正常人係香港大學畢業 普通工司工作 月入1.5-3萬  計埋投資 累積咁多年100萬 有幾難? "我只可以笑而不語了
4.我現在重申,有人會在公司用電腦玩線上遊戲,他們心態上有沒有問題我不便評論,我只是說出事實

RedSnake 發表於 14-9-10 06:00 AM
1.我一開始就強調是這類遊戲,即是MMORPG,你又扯去LOL,即是MOBA,兩者一開始性質就不一樣了
2.無理開紅殺人 ...

3.我舉出此人只是想說明金錢不是實力的一種,以你之後所說的"1個正常人係香港大學畢業 普通工司工作 月入1.5-3萬  計埋投資 累積咁多年100萬 有幾難? "我只可以笑而不語了 你中文能力好極有限 我識人做寫字樓都18000個月 如果你讀到大學月入連1.5萬都無 你生活都幾慘下 同埋我係問緊你所講既(香港人)用100萬玩game係累積定 1個月100萬呀兄台 1個月15000x12=180000 五年已經900000 我當你5年用左200000 得番700000 只要你講個位香港人同屋企人住 因為5年已經用左200000 食飯番屋企先食  計埋5年前既銀行存落既錢 都大約有800000呀天才 你識唔識計數? 仲有我係問你你講個位係1個月用100萬玩game 定係一隻game既年期 有人會在公司用電腦玩線上遊戲, 我由頭到尾係問你點樣用公司電腦挽狩龍戰紀/其他online 你講野有無point架

我覺得=。= 既然玩得兩星期左右就要放AC--
咁不如5好玩ONLINE 可能玩返單機仲有樂趣過online..
咁搞法個個一公測狂沖LV 沖完就放AC
就煽動其他人唔好玩 咁冇1隻online game可以長命--

就好似而家2000FUN排行第1既夢之歷險..
都遲早玩完== 唔洗睇都知 入面都實大把人賣緊AC

回覆 まゆゆ^^ 的帖子

真係傻的嗎, lol 你講個case 係場場都有?  可能間中先得果1,2 場, 但開紅殺人擺明係一個游戲系統,咁都可以撈埋黎講真係傻hi

而且咁鐘意將現實拉埋黎講, 我可以話比你知首先現實隻game 無開紅系統, 而且官方唔會為左你去開, 因為你係官方眼中只係佔極少數既客, 而呢隻game 暫時頂裝都唔洗花好多錢, 幾千蚊咩都搞掂,除非你唔玩可以帶比官方嚴重影響佢每月收入 ,係持續影響wo,  唔係你係佢眼中只係可有可無。
最後, 香港ser只係一個代理,訓能醒未啊 傻hi,   bye bye

毛巴 發表於 14-9-10 04:59 PM
回覆 まゆゆ^^ 的帖子

真係傻的嗎, lol 你講個case 係場場都有?  可能間中先得果1,2 場, 但開紅殺人擺 ...

lol我同我班白金/金牌fd就係咁玩 都係一開頭 4打2 1個係中 4個係下路壓足全場 對面5條友肥得2個 反正我班fd裝都出齊 變相即係5打2 勝算高好多囉 唔信自己約戰 你勝場有無1100? 定係玩都未玩過?
自己睇番上一頁好無 佢話個位香港人用100萬買點玩game 我問佢累積咁多年所有game 定1個月100萬 你答唔答到呀?_? 資料來源有無呀? 我真係唔多幾信 1個月100萬?  仲有我邊忽講過我係vip玩家? 好多玩家都可有可無 問題係如果官方想吸引多d人買點玩隻game 佢系統會唔會做得更好 幫自己去搵多d生意? 官方都唔設定既話  開紅殺人有乜問題呢? 你地比人殺個班自己諗下啦 唔講錢 同你講感情? 傻的嗎

まゆゆ^^ 發表於 14-9-10 10:23 PM
lol我同我班白金/金牌fd就係咁玩 都係一開頭 4打2 1個係中 4個係下路壓足全場 對面5條友肥得2個 反正我班f ...

唉 你呢個井底之蛙,你知唔知邊個係鍾培生呀?你有玩LOL應該知道香港有隊職業隊叫HKA吧?成立HKA間公司HKES個老闆就係鍾培生呀~條友單係玩神鬼奇兵都用在100萬,仲未計聖魔之血,天子傳奇,etc然後你又話我中文能力好極有限,又唔講錯處。之後你的算式更叫我嘆為觀止,我唔知你係唔係大學生,你知唔知2013年香港的大學生平均月入是多少?你認為讀完大學,可以唔洗還grant loan,然後月入立即有15000,仲要用4/5份人工去打機,還有爆出個10萬銀行儲蓄都用黎打機,成近30歲可以一分錢都冇,你真係數學高分,常識低能...(仲要以為投資一定會賺)最後你問我點樣用公司電腦玩online game,大佬,又唔係我玩,我點知呀,你唔係認為我會甘無聊問人地黎d野呀?事實上就係之前有一個做平面設計,基金佬在他們的工作時段打ro,信不信由你...
p.s.剛剛負責狩龍戰紀的遊戲企劃回答說未來沒有相關類似紅名系統推出,理由不想再打(信不信由你)

RedSnake 發表於 14-9-11 01:44 AM
唉 你呢個井底之蛙,你知唔知邊個係鍾培生呀?你有玩LOL應該知道香港有隊職業隊叫HKA吧?成立HKA間公司HKES ...

我同你講 鍾培生有老豆幫 佢老豆講一聲 比100萬佢有幾難?_?  係佢老豆比錢佢打機 唔係佢自己用100萬囉好無仲有你幾時睇到我講讀到大學 即有15000月薪 即有? 你無錢買眼鏡我送比你又點話 我係話 係香港讀到大學 搵份15000月薪既工有幾難 邊到有你所講既即有 自己睇番上面先講野啦 投資唔通一定升?搞笑  你唔敢搏 唔代表其他人唔敢  仲有唔知邊個話 可以用公司電腦玩online呢 ?你身邊朋友有無呀? 得個吹字 用公司電腦玩online game? 有就直接比圖啦   剛剛負責狩龍戰紀的遊戲企劃回答說未來沒有相關類似紅名系統推出,理由不想再打沒有相關類似紅名系統推出 無論如何 即係你地比人殺個班就係咁 咁仲嘈乜野話無理開紅殺人 官方都答左你 自己比人殺嘈黎做乜為?

RedSnake 發表於 14-9-11 01:44 AM
唉 你呢個井底之蛙,你知唔知邊個係鍾培生呀?你有玩LOL應該知道香港有隊職業隊叫HKA吧?成立HKA間公司HKES ...

剛剛負責狩龍戰紀的遊戲企劃回答說未來沒有相關類似紅名系統推出,理由不想再打(信不信由你) 既然官方一早計好哂 無問題喇 我仲以為你講邊個 鍾培生唔係自己拎錢出黎 得老豆比錢既敗家仔

對不起,我錯了,我一開始就不應該和一個沒中文理解能力和邏輯的人理論
P.S.不是官方(AITA)說沒紅名系統推出,是狩龍戰紀的遊戲企劃(x-legend)

RedSnake 發表於 14-9-11 05:24 AM
對不起,我錯了,我一開始就不應該和一個沒中文理解能力和邏輯的人理論
P.S.不是官方(AITA)說沒紅名系統推出, ...

真係再回你都廢事 繼續吹 大話冚大話
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 02:06 AM , Processed in 0.034940 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存