2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 2000FUN真係好多5毛同無知小學雞 ...
樓主: lee111
go

[討論] 2000FUN真係好多5毛同無知小學雞  

gOD. 發表於 14-10-1 03:01 AM
而家個事態令咁多人一齊受罪 係政府或者中共造成?可能係有間接啦
但係而家佔中直接幫香港帶黎咁多既負面 ...

大陸佬,地產商係咁推高樓價影響香港人,大陸傳入次貨,官商抅結令香港腐化,佢地既行為直接影響咁多人一齊受罪
咁又點計?

lee111 發表於 14-9-30 04:37 AM
喂,哥哥仔

「政府令民怨四起,放蝗,踩踏文化,令市民生活沉重」->不是完整破壞

因為生活未完全破壞

如果安居樂業就唔會咁

如果香港好似中國咁充滿次貨毒物,連中產都出黎,不過中產都中過毒奶粉,就睇佢地想唔想再繼續食毒物

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

不知不覺的 發表於 14-10-1 02:06 PM
因為生活未完全破壞

如果安居樂業就唔會咁

哂氣啦,同奴隸講哲理一樣原理

人地話你乜都9UP咋

咪叫果班人繼續做奴LO

放棄同呢度D傻西講野吧啦

我去巴哈好多人清醒過班仲未表態GE港奴
笑撚左,有人鐘意做奴咪由得佢LO

50年不變,玩完
一國兩制。玩完
破壞中英聯合聲明。玩完
自由行。製造荒謬GDP佔有率
拎界刀俾人打3槍,搶警槍射6發,叫「傷人案」,法治腐敗。新界發展強行通過,80萬人電子投票視若無睹,港鐵超支,高鐵起豆腐渣,

所有人因為唔覺得呢D影響佢地生活,仍然可以支持所謂689

岩架喇

豬黎架嘛,同佢地講人話有用咩

算啦

x健三x 發表於 14-10-1 10:18 AM
佔中係有負面既影響
但係比中共搵條友落黎管住我地又冇影響???
遲D你就冇機出聲 你如果甘願做奴隸既我唔 ...

其實我發現支持佔中既人回我既 10個人入面有10個都係無真正理解人地講既野係咩意思
犯法既野就係犯法 不論你講得幾好聽 定係有幾多萬人支持都好
企係街邊示威或者合法遊行我當然十分支持 但係阻街 訓哂係主要通道 甚至引起暴動呢D我真係唔覺得係
合理

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

gOD. 發表於 14-10-1 03:19 PM
其實我發現支持佔中既人回我既 10個人入面有10個都係無真正理解人地講既野係咩意思
犯法既野就係犯法 不 ...

係你自己完全唔真正理解 佔中既意思

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

講咁多出黎群抽 我做裁判 快D組隊 中環見

gOD. 發表於 14-10-1 03:19 PM
犯法既野就係犯法 不 ...

犯法

對法律上有衝擊的行為就是違法

公安見到你開遮擋太陽
話你犯法,你問點解,我都無違反任何一條法律所示GE條文
但佢答你

「我話犯法就犯法」

呢個係中國式法律

poon2701 發表於 14-10-1 03:26 PM
係你自己完全唔真正理解 佔中既意思

你肯定發起佔中果幾個 同 而家聽人講然後去佔中既市民 係一樣意思

gOD. 發表於 14-10-1 03:35 PM
你肯定發起佔中果幾個 同 而家聽人講然後去佔中既市民 係一樣意思

佔中係一種朦糊的理念

導火線係學民俾人暴力清場,無理催淚彈,先引發呢次咁大範圍有散播性的抗爭運動

你最好搞清楚,成件事係好巧合,唔關佔唔佔中事

我地本來係聲援學生,唔係搞乜撚野佔中

而家發展成咁,係多得條佔中三子騎劫

亦可以話,而家邊個都阻止唔到發展

因為估唔到有咁多人

lee111 發表於 14-10-1 03:37 PM
佔中係一種朦糊的理念

導火線係學民俾人暴力清場,無理催淚彈,先引發呢次咁大範圍有散播性的抗爭運動

其實我果日有睇直播 見到好多我唔知係咪"學生"係度沖擊 同掟野
係幾萬人入面 有幾百幾千人 暴動 用你既講法 "如果你係警方,你又可以用咩方法驅趕佢地?還是放棄執法者既職責任由佢地做咩都得?"
我覺得呢件事唔應該係警方或者學生 負最大責任 而係發起果位某人

gOD. 發表於 14-10-1 03:43 PM
其實我果日有睇直播 見到好多我唔知係咪"學生"係度沖擊 同掟野
係幾萬人入面 有幾百幾千人 暴動 用你既講 ...

你知唔知咩叫衝擊?D人原本係後面,去到條防線,俾警察武力驅逐。D人死守,同差佬硬對硬對抗,開遮擋。
掟野?掟咩?石頭?橙?香蕉?遮?

有無氣油彈呀?
傷唔傷得過出重型糊椒噴霧呀?

你咪撚作野好啵

至於第一日強闖政總,學生點樣衝擊?

落哂閘,後面成堆差佬狂拖學生走

一堆防暴警撞番D人出去

我唔撚信一把遮惡過一支警棍LO

_呀K~ 發表於 14-9-30 01:23 AM
佔中好多都係跟尾狗 見人去你又去湊熱鬧咁款
出去集會只會令中共更有機可乘去駐軍
你想早d出去死定留喺屋 ...

香港人就淨係識食花生...乜都幫唔到

湊熱鬧...解放軍一黎到就玩完囉

再係咁...又係既舉辦呢樣活動條友

財洪勢大,你反又反唔到呢d人

食花生係正常既,比我都睇住香港點死啦@@

希望玩還玩,唔好撗屍街頭就得啦

神怪 發表於 14-10-2 10:39 AM
香港人就淨係識食花生...乜都幫唔到

湊熱鬧...解放軍一黎到就玩完囉

一早講撚左

呢度唔係支那
唔會有解放軍掃場。佢有與全世界作對的本事嗎?
單單一個中國,美國一下子收佢皮

十週年勳章(賀詞)

每次聽到佔中犯法
參與者俾人拉到就仆佳

我就諗起...民政事務局局長 曾德成, GBS, JP

六七暴動期間,18歲的曾德成是聖保羅學院預科學生,他於同年9月28日在校內派發派發宣傳共產主義及反港英政府傳單,內容包括譴責當時香港教育制度的目的是「推行奴化教育」(The education system aiming at enslavement),及批評當年港英政府「不准我們愛國」、「用法西斯手段鎮壓愛國同胞」。

當時英國籍代校長韋爾思報警,曾德成被到校的警員拘捕,他於同年10月9日因煽動罪名被判監禁2年,成為少年犯及留有案底,失去升讀大學機會。當年法官在判詞中指曾德成愚蠢,又指其行為是自毀前途,與人無尤

節錄自http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20140705/52661601

話唔定學民,學聯其中幾個搞手十幾年後做左高官丫
到時又唔知有幾多葡萄友

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:27 PM , Processed in 0.032096 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存