2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 【短片】【凌晨旺角】警司亂棍狂打路過市民喝令「走呀! ...
樓主: 祖兒的誘惑
go

[新聞] 【短片】【凌晨旺角】警司亂棍狂打路過市民喝令「走呀!」,DBC拍到警司揮警棍擊打市民後頸 (18+) [複製鏈接]

王天 發表於 14-11-29 12:44 PM
開頭咁多人圍警察趕人走係咁架啦.....
你看下一打錯人就係咁比人話....
我就算講話佢武力過當唔岩都係比 ...

落街同阿婆吹水咁撚堅!?

睇你似係啲屋邨仔同成堆街坊有計傾喎~

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

KA2837 發表於 14-11-29 12:20 PM
又唔係刀, 係咁易用棍掂下又點會有蚊飯?

真係用力少少都趴撚咗喺度啦~

邊個講用棍扑唔穿頭嫁

大力就得嫁勒 不過個警司年齡大 唔夠力

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

KA2837 發表於 14-11-29 12:25 PM
原來你都咁理性識揾多啲嘢嚟睇而唔係人云亦云喎~

我係鍾意睇戲  睇戲都要睇下影評嫁麻

王天 發表於 14-11-29 12:44 PM
開頭咁多人圍警察趕人走係咁架啦.....
你看下一打錯人就係咁比人話....
我就算講話佢武力過當唔岩都係比 ...

係我角度 大家都係做自己同做戲

冇岩同錯 而且都未入到戲肉 旺角果D都係"咖哩啡" 只係前果日兩個配角叫做出過下場

但戲份少D 一出就拉左 仲加場無聊戲場拎雞蛋

家下等緊戰國時代續集 軍權統旺角之後既平亂金鐘 3大主角幾時出場

警察其實就系攞正牌古惑仔 打人攞正牌啦

☆魔鬼皇☆ 發表於 2014-11-29 13:26
邊個講用棍扑唔穿頭嫁

大力就得嫁勒 不過個警司年齡大 唔夠力

用伸縮棍輕輕敲一嘢頭都可以好爆!
不過我睇到用嘅唔係伸缩棍,打嘅係背部,拳落先,棍只係輕輕掂到… 而力水亦都只係好似黐手咁拍咗一下點到即止~我睇似係做様嚇人多啲…

KA2837 發表於 14-11-29 12:55 PM
落街同阿婆吹水咁撚堅!?

睇你似係啲屋邨仔同成堆街坊有計傾喎~

屋苑樓下傾2句姐.....
咁我覺得去有混亂的地方出現,比警察打錯自己本身都有錯,當然警察係有唔岩佢地打錯人係錯左的了...
但你明知有混亂仲係個度出現就要有風險

就好似如果有人去有風險的地區,運動等等,好似行山,拳擊呢D事本身都要有準備

孫吾飯 發表於 14-11-29 01:34 PM
警察其實就系攞正牌古惑仔 打人攞正牌啦

你講得岩呀-.-
但如果個班人唔玩野警察理得你呀...
都要有理由佢地先可以不停增援
我沒話警察反擊時,可能有人過度使用武力係岩,會打傷人
但如果個班人唔係時不時好似倒數5秒沖警察,過馬路到中間唔行,掉錢,罵警察做狗,拿電筒射警察眼
警察點會做野.....
昨晚仲有進步,警車都整壞了

Jefftang1995  指電單車? 明明示威者個個都唔去破壞 有車駛過仲叫收埋側鏡(就HI到架電單車) 又叫D人唔好搞 係到後尾藍衣沖去趕人又推又撞 人推趺人就"林"左了   發表於 14-12-3 12:18 AM

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-11-29 03:10 AM
原來唔係警狗咬途人  而係警察打黃屍

屌   原本黑警提材 警狗通街咬無辜途人 被迫提前退休

黃c又點???

KA2837 發表於 14-11-29 01:46 PM
用伸縮棍輕輕敲一嘢頭都可以好爆!
不過我睇到用嘅唔係伸缩棍,打嘅係背部,拳落先,棍只係輕輕掂到… 而 ...

就算輕輕掂到,冇受傷, 咁有冇必要咁做先??
你唔揮落去佢都走啦. 果個情況你有咁ge動作都有問題啦~
蚊支槍出黎,你支槍冇子彈/唔開槍,你就可以亂咁蚊出黎咩

明知仆落去會俾人小你又仆
就如"王天會員"同佢d"街坊阿婆"咁講  明知旺角亂你仲去

王天 發表於 14-11-29 03:26 PM
你講得岩呀-.-
都要有理由佢地先可以不停增援

張超雄議員只係對個警察點下頭,就俾個警察問候佢~叫佢返去湊女,  (唔叫佢湊仔,叫佢湊女,點解呢?)
張超雄次女係有智力問題~
邊個玩野?

你可以話張超雄講大話ge~

curapica 發表於 2014-11-29 17:42

張超雄議員只係對個警察點下頭,就俾個警察問候佢~叫佢返去湊女,  ( ...

同佢講哂撚氣啦

佢所有point都想講警察而家點衰點衰

“都係因為示威者衰先“嘛

呢種唔肯接受現實既撚樣,學樓上啲壇友話齋

都唔撚想聽佢啲謬論

sonric 發表於 14-11-29 05:49 PM
同佢講哂撚氣啦

佢所有point都想講警察而家點衰點衰

哈哈~的確
佢一開始就先入為主地認為警察一定岩,
就算有錯,都係有苦衷有咩原因又成,,幫警察諗晒解釋,

curapica 發表於 14-11-29 05:56 PM
哈哈~的確
佢一開始就先入為主地認為警察一定岩,
就算有錯,都係有苦衷有咩原因又成,,幫警察諗晒解釋,face ...

你先沒腦...
我一開頭第一次回復時都講左警察打人唔岩
你連字都唔識看
我只係度講緊警察打人反擊每次都係班人倒數5秒沖,掉錢呢D情況之後發生
我由頭到尾都沒話警察做事一定岩
張超雄議員我都沒話錯,我係唔信班示威者完全沒做錯...
就好似我唔信黃之鋒呢個人,每次都話警察對佢做過D咩
反而我相信粱國雄佢,佢出來做左咁多年比警察拉過N次,又坐過監,但係佢每次我最多覺得佢係串D激D,但唔覺得佢做錯
有對比出現我先覺得起碼立法會個D人係入面掉完野都肯認佢有掉,最多激進D,旺角個班示威者做完連認都唔肯認

你呢個人我講咩你都話我話警察一定岩,你先盲架

王天 發表於 14-11-29 06:28 PM
你先沒腦...
我一開頭第一次回復時都講左警察打人唔岩
你連字都唔識看

警察咩情況先可以用警棍?
如果有人惡意,無理挑釁警察,警察係咪就可以打果個人?
警察職責係咩?警察入職宣誓內容係咩?

警察唔係打份工咁簡單~乜都賴個人情緒就可以亂黎?
作為一個警察,你責任重大呀
你有咁ge權力,但唔係俾你濫用
依家ge香港警察,咁樣做野法就有2皮幾,真係爽

"驚就唔好出街"  警察連咁on9 ge說話都講得出
駁返咀就捉入去,粗口都冇講,

連公平執法你都做唔到啦

curapica 發表於 14-11-29 06:44 PM
警察咩情況先可以用警棍?
如果有人惡意,無理挑釁警察,警察係咪就可以打果個人?
警察職責係咩?警察入職宣 ...

我明你意思了...
你意思就係佢地倒數沖擊或阻塞馬路時警察應該咩都唔好做
只做1件事,退...............
你呢D咪叫只做只准州官放火,不許百姓點燈
不過立埸掉轉姐

curapica 發表於 2014-11-29 17:37
就算輕輕掂到,冇受傷, 咁有冇必要咁做先??
你唔揮落去佢都走啦. 果個情況你有咁ge動作都有問題啦~
蚊支槍 ...

你知啦~ 呢家啲差佬仲用緊港英時代嗰套嚟訓練嘅…

驅散示威者嘅先要手段係靠嚇,所以咪做啲嚇人動作囉~

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

王天 發表於 14-11-29 07:05 PM
我明你意思了...
你意思就係佢地倒數沖擊或阻塞馬路時警察應該咩都唔好做
只做1件事,退...............

唔洗退 繼續吧 我繼續花生友
因為成件事 你只係鍵盤戰士
基本上與你無關

curapica 發表於 14-11-29 05:29 PM
黃c又點???

內容人物結構唔同左囉

咁簡單都問

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-11-29 09:41 PM
內容人物結構唔同左囉

咁簡單都問

佢連投訴個警司都唔敢啦~(驚返唔到大陸)
唔認黃C有咩咁出奇
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 06:06 PM , Processed in 0.033662 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存