2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 【無頭騎士字字珠璣】點解要反對大陸水客? ...
樓主: 祖兒的誘惑
go

[熱話] 【無頭騎士字字珠璣】點解要反對大陸水客?   [複製鏈接]

0857WING 發表於 15-1-5 05:50 PM
冇可能~ 大陸啲水費平香港咁多!

~~~

你唔好將中國貨同英國比,人地英國雖然貴,但係耐用。
中國呢?差貨比自己人食返,好野賣曬出去。雖然你唔認同我自己做好比較好,但係至少安全。

『黑聖』 發表於 15-1-5 08:16 PM
你唔好將中國貨同英國比,人地英國雖然貴,但係耐用。中國呢?差貨比自己人食返,好野賣曬出去 ...

英國貨大陸造... 賣返俾香港, 中間都唔知抽水抽過幾多手...

你講得都啱嘅~ 事實大陸好多好嘢真係用嚟出口, 出口地包括香港!

睇睇自由神嚟香港掃國產貨就知~

0857WING 發表於 15-1-5 08:28 PM
英國貨大陸造... 賣返俾香港, 中間都唔知抽水抽過幾多手...

你講得都啱嘅~ 事實大陸好多好嘢真係用嚟出 ...

你係唔係冇出過去?
你知唔知道美國同加拿大國產貨比香港耐用幾多?

玩過星曲WEB

0857WING 發表於 15-1-5 07:30 PM
programme.rthk.hk/rthk/tv/programme.php?p=858&d=2015-01-05&e=290135&m=episode

啱啱睇到~

係咪今日tvb 夜晚7:00個節目?
咁啱講水

玩過星曲WEB

『黑聖』 發表於 15-1-5 09:37 PM
你係唔係冇出過去?

因為外國雖然進口大陸製造貨品,
但外國有品質檢測有ISO,
如果made in China 嘅進口貨係劣質貨,
一經外國品質檢測若有問題,
不單斷自己大陸外銷米路,
仲俾全世界公開唱衰你大陸整埋啲劣質貨,
到時有証有據在手,
大陸梗係要出口啲靚野俾人啦!

吳受坤 發表於 15-1-5 11:07 PM
因為外國雖然進口大陸製造貨品,
但外國有品質檢測有ISO,
如果made in China 嘅進口貨係劣質貨,

全中。唔明點解咁多人想一體化,靠攏大陸,你以為大陸會對你好好啊?
你見到邊個強國D人高官移曬民,D小市民都要走。
到時候輪到班高官食進口野,我地E D平民只果d劣質野,果D支持大陸果D人唔明佢地點諗,以為靠強國就會好?

玩過星曲WEB

『黑聖』 發表於 15-1-6 09:47 AM
全中。唔明點解咁多人想一體化,靠攏大陸,你以為大陸會對你好好啊?
你見到邊個強國D人高官移曬民,D小市 ...

最近有調查發現強國人轉線歐美各地怒購名牌貨,
以致尖咀一帶名店掃貨嘅自遊行人數比之前減少,
反之自遊行人數喪購日用品之類貨品就增多左,
咁又係嘅,香港豆豉咁細,有乜野俾人遊覽呀!
好快就俾人睇厭哂啦!
但歐美各地就唔同,國家地方又大,風景又多又優美,
歷史文物又多又豐富,名牌野又多又新,
自遊行係有錢都去歐美啦,又可以喪購名牌野,
一舉兩得!
所以咪剩係黎香港怒購下日用品呀,奶粉呀,尿片呀,咁都有買下金呀,電器呀,藥物呀咁!
各取所需

『黑聖』 發表於 15-1-5 09:37 PM
你係唔係冇出過去?

睇牌子嘅啫~

大把名牌大陸造, 同一個牌子, 只會分出口同内銷,

出得口嘅就一定係同一樣嘅嘢, 冇話分咩國家地區!

内銷就差啲, 因為賣得平就要降低成本去賺多啲...

當然, 有啲香港奸商會走啲大陸内銷貨即係水貨出嚟香港當行貨賣, 咁質量就肯定會差啲...

要知道大陸好多野入境都要打稅
走私水貸返大陸瞞騙國家影響稅收,已經係害國行為,愛國愛黨人仕其實有責任打擊,但我們的特首卻放軟手腳
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 10:06 AM , Processed in 0.033361 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存