2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 好想玩番fez....
樓主: charles369899
go

[疑難] 好想玩番fez....   [複製鏈接]

陸服都可以
只不過人去留空
同死城無分別

FEZ打唔到中文字 己用APPLOCALE

回覆 charles369899 的帖子

有裝apploc 只係唔會出現怪獸字/一堆問號.
打唔到中文情況有3種.

第一種情況. 使用Win8 打速成.
解決方法:先切換速成, 再入Game. 或者由notepad Copy 字落fez. (最壞打算)

第二種情況. 打字時出現大量怪獸字/一堆問號.
解決方法:重裝fez. 因為安裝fez過程, 無用apploc 裝令到部分字體變怪獸.
所以你打果時就會變怪獸.

第三種情況. 日版fez 跟本無果隻中文字, 不過我見都有人打到.
解決方法:不詳.

haigowong 發表於 15-10-28 07:07 AM
回覆 charles369899 的帖子

有裝apploc 只係唔會出現怪獸字/一堆問號.

打英文算 癈是重DOWN MISS左D野又玩唔返= =
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 12:19 PM , Processed in 0.025500 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存