2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 Bleach 死神 【BLEACH死神同好會】
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 神部達爾
go

【BLEACH死神同好會】 [複製鏈接]

Originally posted by lolo at 2004-11-3 05:04 PM:

我加入~
係唔係要加logo~

係呀~~
用呢個丫~~細個 d~~

你把斬魄刀叫咩野名呀??
初解 :
初解時的口令(e.g. [散落吧! 千本櫻]
卍解 :
卍解時的口令(e.g. [粉碎吧! 千本櫻井景嚴]

[ Last edited by 神部達爾 on 2004-11-3 at 05:20 PM ]

Originally posted by 神部達爾 at 2004-11-3 05:11 PM:

係呀~~
用呢個丫~~細個 d~~

張圖死左line........

Originally posted by lolo at 2004-11-3 05:13 PM:

張圖死左line........

攪番正條link喇~~

Originally posted by 神部達爾 at 2004/11/3 10:48:
剛才正想去申請開組織...點知.......一入去就見到好大隻字寫住申請人必須是二轉會員 = ="
(不甘心啊~~開唔到啊~~~~)
(但這樣都阻不到我的~外表並不重要,投票POST只是掩 ...

哈哈....死神同好會萬歲~
係呀神部兄~
我要做第7番隊隊長= =v
我比較鍾意7呢個數字~哈哈
各位快d入會啦~
呵呵呵....等我重新介紹自己!!
我係kui0202~叫我kui得架喇!!死神同好會002號會員!!yaeh!~
(亞月亮(動漫板主):邊個比你地開死神同好會架?!!下?!)
(kui:咩呀??唔比呀~卍解 千鳥.雷切!!........)
(亞月亮(動漫板主):大俠放過我啦~)
(kui:睇你仲比唔比我地開!!哼~)

[ Last edited by kui0202 on 2004-11-3 at 06:00 PM ]

Originally posted by kui0202 at 2004-11-3 05:51 PM:

哈哈....死神同好會萬歲~
係呀神部兄~
我要第7番隊隊長= =v
我比較鍾意7呢個數字~哈哈
各位快d入會啦~
呵呵呵....等我重新介紹自己!!
我係kui0202~叫我kui得架喇!!死神同好會002號會員!!yaeh!~
( ...

你講咁多做咩ar~
簽名都要盜連........

Originally posted by lolo at 2004/11/3 17:53:

你講咁多做咩ar~
簽名都要盜連........

比你睇到添= ="
okok~換左個死神同好會logo去囉~"~

Originally posted by kui0202 at 2004-11-3 05:54 PM:

比你睇到添= ="
okok~換左個死神同好會logo去囉~"~

當然la~"~
個簽名係我教我個FD整點會唔認得

Originally posted by lolo at 2004/11/3 17:57:

當然la~"~
個簽名係我教我個FD整點會唔認得

咁我應該要講返聲sorry= ="

有冇人知7番隊隊長係漫畫入面係邊個~

Originally posted by 神部達爾 at 2004/11/3 01:14:
初解  [天照]
                  初昇吧! -- 天照
                  初解後是一把通白發亮的幼身長刀(近似西洋劍)
                 (而她的能力就是光了~揮刀時所產生的殘像都會成為實質的攻擊)
          卍解  [萬華.天照]
                  卍解時把劍高舉  (普照吧! -- 萬華.天照)
                  接著劍會消失,但隨之而來的是一道從天而降的強光擊向敵人(範圍攻擊)
                 就有如陽光從天上照射下來一樣(多壯觀)~~但..照射過的地方都會成為焦土...
                 (強光的實體是一把由光組成的超巨型天照以及無數的光劍)

不錯呢....
好似係naruo見過天照呢個名~哈哈...

Originally posted by 神部達爾 at 2004/11/3 10:48:
  本會結構: 護廷十三隊(依對本會的貢獻作出決定)
會員暫時.....只有兩人.....=="
*神部達爾  [斬魄刀] 初解 : 天照   卍解 : 萬華.天照
*kui0202   [斬魄刀] 初解 : 雷切   卍解 : 雷切.千鳥

錯左耶= ="""
我個把刀個卍解係千鳥.雷切
唔係雷切.千鳥呀~"~

一番隊              隊長 : 山本元柳齋 重國 (流刃若火)          副隊長 :
二番隊              隊長 : 碎蜂 (                              副隊長 : 大前田 希千代 (五形頭)
三番隊              隊長 : 市丸 銀 (神鎗)                         副隊長 : 吉良 井鶴 (侘助)
四番隊              隊長 : 卯之花                           副隊長 : 勇音 (凍雲)
五番隊              隊長 : 藍染總右介                   副隊長 : 雛森 桃 (飛梅)
六番隊              隊長 : 朽木 白哉 (千本櫻)                     副隊長 : 阿散井 戀次 (蛇尾丸)
七番隊              隊長 : 狗村 左陣 (   黑繩天譴明王)                  副隊長 : 射場 鐵左衛門
八番隊              隊長 : 京樂春水                       副隊長 : 伊勢 七緒
九番隊              隊長 : 東仙 要 (清虫)                         副隊長 : 檜佐木 修兵
十番隊              隊長 : 日番谷 冬獅郎 (冰輪丸)             副隊長 : 松本 亂菊
十一番隊          隊長 : 更木 劍八 (沒名字==)                     副隊長 : 草鹿 八千留
十二番隊          隊長 : 涅 繭利 (疋殺地藏)                         副隊長 : 涅 音夢 (沒斬魄刀)
十三番隊          隊長 : 浮竹十四郎                   副隊長 : 志波 海燕 (捩花)

我要三番~~
我把斬魄刀......等我再作作先...

Originally posted by 神部達爾 at 2004/11/3 18:23:
一番隊              隊長 : 山本元柳齋 重國 (流刃若火)          副隊長 :
二番隊              隊長 : 碎蜂 (                              副隊長 : 大前田 希千代 (五形頭)
三番隊              隊長 : ...

哦~明白哂...
個隻狗就係7番隊隊長= =+
好無奈~"~

Originally posted by kui0202 at 2004-11-3 06:05 PM:

不錯呢....
好似係naruo見過天照呢個名~哈哈...

天照,雷切,千鳥全部都係naruto入面既招式=.=

我要加入

二番隊= =+

斬魄刀:
初解:衝破雲層吧!「火翔」!!
卍解:劃破長空吧!「火翔.炎海」!!

不用說,是最強的火系斬魄刀,卍解形態是背上長有翅膀的火焰老虎~XD

Originally posted by m俊都比人改埋 at 2004-11-3 06:56 PM:

天照,雷切,千鳥全部都係naruto入面既招式=.=

天照 -- 是日本神話中的太陽神(掌管高天原和中川國的命運)
雷切 -- 則是日本的一把名刀,傳說它可以斬開雷電

Originally posted by 失戀女王 at 2004-11-3 07:32 PM:
我要加入

二番隊= =+

斬魄刀:
初解:衝破雲層吧!「火翔」!!
卍解:劃破長空吧!「火翔.炎海」!!

不用說,是最強的火系斬魄刀,卍解形態是背上長有翅膀的火焰老虎~XD

(記得加logo喔~~)

Originally posted by 神部達爾 at 2004-11-3 19:52:

(記得加logo喔~~)

可是......我不懂怎麼加耶

控制面板  == >  編輯個人資料  ==> 最底果度 [會員簽名 ] 貼上這個
[*img]http://hk.geocities.com/tsukino01/file/bleach03.jpg[/img]

請把 * 除去
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 10:30 PM , Processed in 0.039352 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存