2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 其實大家做乜都好似咁唔鐘意共產黨咁?? ...
樓主: steven1110
go

[討論] 其實大家做乜都好似咁唔鐘意共產黨咁?? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

果D 大紀元先得人驚...成日作埋D假野黎害中共.....

我點都愛中共架....~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 klngken 於 09-10-3 11:38 AM 發表
果D 大紀元先得人驚...成日作埋D假野黎害中共.....

我點都愛中共架....~

我覺得大紀元好似係法輪功果D野黎- -

十週年勳章(賀詞)

世上最偉大最黨就係中國共產黨~~~

搞咩民主...

十週年勳章(賀詞)

中國我唔睇好....
貪污....私底下,
有好多野我地都唔知....
同埋共產黨之前間接殺死好多中國人....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 klngken 於 09-10-3 11:40 AM 發表
世上最偉大最黨就係中國共產黨~~~

搞咩民主...

你小心俾人插啊- -
我已是過來人

十週年勳章(賀詞)

原帖由 *藍子* 於 09-10-3 11:40 發表

我覺得大紀元好似係法輪功果D野黎- -

緊本就係法輪功有份.,,
係極多假野

超鍾意作假野的一份假報
曾經開頭都有人信.,,但係之後比人知道太多假野
慢慢大家都唔相信依份野

十週年勳章(賀詞)

宋朝又話積弱唔好
元朝時話蒙古人唔好
明朝時又話朱唔好
滿清時又話清政府唔好
民國時代話光頭佬唔好
到共產黨時又話唔好

中國人其實在那一個時代說過政府是好政府

原帖由 雲路 於 09-10-3 12:35 發表
宋朝又話積弱唔好
元朝時話蒙古人唔好
明朝時又話朱唔好
滿清時又話清政府唔好
民國時代話光頭佬唔好
到共產黨時又話唔好

中國人其實在那一個時代說過政府是好政府

漢/唐

原帖由 黑市獵人~ 於 09-10-3 12:38 PM 發表

漢/唐

個別例子..好咪又係好在李世民..
之後點!?..咪又衰過
要講清朝一樣有康熙盛世
之後咪一樣holy shit

原帖由 零木葉 於 09-10-3 12:44 發表

個別例子..好咪又係好在李世民..
之後點!?..咪又衰過
要講清朝一樣有康熙盛世
之後咪一樣holy shit

無計啦  好既野遺傳唔到   剩係傳到d衰野  仲學足晒添  一代不如一代

十週年勳章(賀詞)

暫時中國現政府是慢慢好
以前的政府是慢慢衰
現況對我地有so

十週年勳章(賀詞)

原帖由 黑市獵人~ 於 09-10-3 12:38 PM 發表

漢/唐

每一個皇朝都唔會長期強盛
每一個皇朝都係衰係d 衰皇帝手上
世事唔係永遠都係咁順利

我認為仲未民主既時候

原帖由 黑市獵人~ 於 09-10-3 12:48 PM 發表

無計啦  好既野遺傳唔到   剩係傳到d衰野  仲學足晒添  一代不如一代

中國一直以黎注重既大義,係非常需要優良既領導者繼承下去
姐係是咁的..我唔係認同成龍條忽得佬..
但佢有句好精警,中國人的確要管
因為中國係一個整體,與美利堅等國定義唔同
合眾國純粹係集合大家既共識,滿足大眾既要求
因此唔會有分岐,大家生活係大家圈子之中
反觀中國存在太多草根同利慾薰心既人
會做成好多籠裏雞作反既情況
--------------
離題篇:

如若實時民主,無錯大家就會滿足,但最終只會落得'作反'既下場
因此現今中共係'對外'有成果後,就要睇佢黎緊5-10年內對人民既質素有乜做化
到最後..乜都無喎..咁到時先抽插都未遲
中國人一日唔自我更身一日都唔會有真正理想化既中國

禾要堅持零木葉同志o既愛國思想,壯大2kfun o既愛國勢力

中國無中共,唔會有今日
包括大饑荒,文革,令中國再落後其他先進國家幾十年
六四平暴,帶走o左少少人
西藏,新彊反動勢力
武警保護記者等
全部都係今日偉大祖國o既成就,其他o個d只講經濟發展o既臭屁蟲全部都只係假愛國勢力

仲有o個d膽小如鼠o既低智會員,強烈標榜自己唔係撐共人士
但又支持中國行獨裁專政,適量武力對待叛亂份子,壓榨一小撮中國人o既利益以顧全大局去令國家富強
哩d根本就係禾地偉大中共o既德政,係恩政,有咩問題?做乜夠膽講,又唔夠膽認自己撐中共?
哩個情況就好似一個咸濕佬事先同個靚女講:我體恤你,唔係強姦你
之後咸濕佬就強行禁低靚女,施以「體恤」之刑
真係滑稽透頂

又有d對偉大祖國漠不關心o既無根會員
祖國就有如梨地母親,死成億人就有如整死每數自己骨肉,然後令到今日有咁偉大o既發展
用完全消滅反對聲音o既方法達致和諧社會
哩d豐功偉積世上有邊個民主國家做到
點可以話自己無立場

禾地要一齊壯大2kf愛國勢力
努力向零木葉同志,打機是我的生命同志好好學習

原帖由 *藍子* 於 09-10-3 11:00 AM 發表

我係好贊民主啊 有咩問題??
仲有唔該你睇清楚 我提過既野先好講啦
唔好up得就up  我係話民主係中國實行唔一定係好野啊

權力有邊個唔想要~ 所以先咁多人爭取民主者~

原帖由 打機是我的生命 於 09-10-3 01:43 PM 發表

權力有邊個唔想要~ 所以先咁多人爭取民主者~

咪係囉
人性根本就係本惡
又有幾多人可以好似禾地偉大o既打機是我的生命同志一樣看透世事,學貫中西,深諳世人歷史,根性循環而下哩d咁有力o既定論
禾地一定要好好學習偉大o既打機是我的生命同志思想
每天讀,每時讀,每秒讀
直至完全讀透為止

原帖由 零木葉 於 09-10-3 01:07 PM 發表

中國一直以黎注重既大義,係非常需要優良既領導者繼承下去
姐係是咁的..我唔係認同成龍條忽得佬..
但佢有句好精警,中國人的確要管
因為中國係一個整體,與美利堅等國定義唔同
合眾國純粹係集合大家既共識,滿足大 ...

我同意~
貪污有好多程度上同中國國民人格特質有關~ 如果全部歸因於共產黨~ 根本係一個藉口~ 古代中國貪污唔會少得過宜家
人權就更加唔洗講~ 中國向來行專政~ 無民治~ 人權一定低落~ 亦都唔係共產黨時期o既事~

偏偏有d膠人一味係度推責於中共~ 真係高手..........咁點解唔推責於夏商周時o既部落共主制呢@@??奇聞.....
理論式地讚美民主.........倒不如看看現實的民主.........e.g. 美國/台灣等~
先去衡量一下中國適唔適合行民主~
宜家d人~ 只要係自己有份握有權力~ 根本唔會睇實際情況~

原帖由 打機是我的生命 於 09-10-3 01:53 PM 發表

我同意~
貪污有好多程度上同中國國民人格特質有關~ 如果全部歸因於共產黨~ 根本係一個藉口~ 古代中國貪污唔會少得過宜家
人權就更加唔洗講~ 中國向來行專政~ 無民治~ 人權一定低落~ 亦都唔係共產黨時期o既事~ ...

禾絕對認同打機是我的生命同志o既真情發言
談及中國人本性低劣,生性好貪,幾千年o黎從不止息,哩d蟻民根本就應該要有一個權威性,好似中共o既偉大團體先可以管理到
西方d所謂民主社會根本唔適合中國人,睇下香港幾咁亂,台灣咪又係有黑金政治,陳水扁 -- 哩d根本就係國情,同民主唔民主無關
事實就係中國人天生有缺陷,低人一等,要多出幾個好似打機是我的生命同志o既偉人先有希望嗎

人地西方o個d成百年前行咩民主革命,推翻獨裁帝制,行共和,君主立憲,咩全民普選投票咁
d乜鬼三權分立,查梁展文,歐文龍,陳水扁,哩d野,數落退休幹部,領導o既行為,甚至判罪,根本就唔適合中國國情
成班小學雞係到學人論政,不知所謂
得閒讀下打同志語錄好過啦

十週年勳章(賀詞)

115樓
仲有o個d膽小如鼠o既低智會員,強烈標榜自己唔係撐共人士
但又支持中國行獨裁專政,適量武力對待叛亂份子,壓榨一小撮中國人o既利益以顧全大局去令國家富強
哩d根本就係禾地偉大中共o既德政,係恩政,有咩問題?做乜夠膽講,又唔夠膽認自己撐中共?
哩個情況就好似一個咸濕佬事先同個靚女講:我體恤你,唔係強姦你
之後咸濕佬就強行禁低靚女,施以「體恤」之刑
真係滑稽透頂

支持唔代表撐囉唔該
即係咁 我要食飯 唔代表我中意食飯囉

仲有你唔好下下偉大偉大啦 惡心啊
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 11:47 PM , Processed in 0.053200 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存