2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 星座命理 小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~ ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ~蛇仔~
go

[其他] 小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~   [複製鏈接]

原帖由 趴地雞 於 2011-2-12 23:36 發表
出生日期:(西曆)  1992/10/21
出生時間:夜晚   {有小小唔係好記得..}
性別;男

我想問下我五行屬 咩  thx....

夜晚過唔過11點?

原帖由 ~蛇仔~ 於 11-2-12 05:49 PM 發表

多才多藝,理解力同埋吸收力都同樣強大,但係唔識表現,有時更加好似冇左活力~
意志堅強,能夠貫徹始終,膽大心細,聰明有耐心,唔容易同人協調而令自己孤立...
溫良,隱藏,有D神秘既吸引力,知進退,容易得人器重~
容易適 ...

你真係好準呀>口<再努力我覺得OK的^^

原帖由 七夜雪 於 2011-2-13 01:16 發表

你真係好準呀>口

THX~

出生日期:(西曆)  1992/6/16
出生時間:中午左右
性別;男

原帖由 q5201314p 於 2011-2-13 01:30 發表
出生日期:(西曆)  1992/6/16
出生時間:中午左右
性別;男

溫和穩重,平實正直,能忍耐,純潔,注重道德,比較內向同埋有少少潔癖~
頭腦靈活,機智善言,開朗樂觀,獨立積極,有少少虛榮感,精力旺盛,鍾意自由自在,唔怕獨來獨往~
富想像力,鍾意思考,愛幻想,有時諗野會不設實際,甚至會傾向悲觀,而且呢種悲觀既情緒都容易影響到人~
天性豪邁,社交手腕了得,人緣亦都良好,但係喜惡形於色,係咪真正朋友會分別得好清楚~
情感上面既問題比較大,經常抱著不成功便成仁既心態,所以一定要遇到「伯樂」,先顯得出「千里馬」既好處~
感情上面可以講係脆弱個類,有D反應過敏既傾向,小小野都會造成膽心...
缺點係缺乏融通,有時唔夠冷靜,濕碎野都可以令自己陣腳大亂,但係又多管閒事...
~唔準勿插~

回復 105# ~蛇仔~ 的帖子

大致上一大部份都準  只係有幾句唔準
"有少少潔癖"<---哩句唔準
"有時諗野會不設實際,甚至會傾向悲觀,而且呢種悲觀既情緒都容易影響到人"<---哩句最中心既一句  我平時都會成日諗d唔應該諗既野
真係太準!!

原帖由 ~蛇仔~ 於 11-2-13 12:25 AM 發表

夜晚過唔過11點?

問清楚拿>~<  
係早上4點 左右 tHx..你

原帖由 ~蛇仔~ 於 11-2-7 12:37 AM 發表

準嗎

準@@~嘿唔該曬~咁耐先應你~

原帖由 q5201314p 於 2011-2-13 04:36 發表
大致上一大部份都準  只係有幾句唔準
"有少少潔癖"

THX~

原帖由 『黑聖』 於 2011-2-13 11:47 發表

準@@~嘿唔該曬~咁耐先應你~

THX~

出生日期:1993-9-29
出生時間:4:00pm

原帖由 趴地雞 於 2011-2-13 11:19 發表

問清楚拿>~<  
係早上4點 左右 tHx..你

敏銳剛毅,豪爽堅強,不甘認輸,口材了得有如利劍,果敢快速,毫無猶豫~
積極但係心急,有少少夾硬既衝動...
具責任感,明辨是非,認真,有少少固執同性急,唔容易讓步...
理解力高,多才多藝,有正義感,唔鍾意D奸詐虛偽既人~
飲水思源,亦都重義氣,可以講係一個良好既伙伴或者係熱心既和事佬~
做事堅決,自我表現既心都強,願意辛苦咁充實自己~
對人對事都具有純樸自發既精神,一旦活潑起上來就可能會變左有D感情用事~
相信直覺(第六感),而且經常都準...
人緣方面,對朋友比較忠心,但係唔係咁鍾意D豬朋狗友...
缺點係容易疏忽細節,粗心大意,太盡情咁去批評人會無意中樹敵,可能有D潔癖~
~唔準勿插~

原帖由 ○●圈圈 於 2011-2-13 12:31 發表
出生日期:1993-9-29
出生時間:4:00pm

虛榮心同自尊心都好強,唔鍾意受人指示做事,多數會喜惡形於色,手同腦都相當靈活,鑽研力亦都專注~
溫和穩重,平實正直,能夠忍耐,純潔,注重道德,比較內向和有D潔癖...
鍾意思考,富想像力,亦都鍾意幻想,有時諗法會比較不設實際,甚至傾向悲觀,而且呢種悲觀既情緒亦都會容易影響到人...
感情上面可以話係脆弱個類,有點反應過敏既傾向,小小野都可能會做成膽心...
可以話有同情心既,但係會防範人,驚好心冇好報,而且心裡面經常有唔服輸既心態...
觀人於微,所以比較容易見到人地既缺點,如果批評人既時候一個不留神,就會令人留低壞印象...
不過亦都有浪漫同完美主義既一面。
缺點係缺乏融通,有時唔夠冷靜,因為小小野已經可以令自己陣腳大亂,但係又多管閒事...
~唔準勿插~

回復 113# ~蛇仔~ 的帖子

哇-.-講中唒...

果然係高人@@

夜晚12-1點

十週年勳章(賀詞)

16- 7- 1990
3:00AM(3點之後

原帖由 ○●圈圈 於 2011-2-13 13:38 發表
哇-.-講中唒...

果然係高人@@

THX

原帖由 念愁 於 2011-2-13 16:11 發表
夜晚12-1點

溫和穩重,平實正直,能忍耐,純潔,注重道德,比較內向同埋有少少潔癖~
意志堅強,做事能夠貫徹始終,膽大心細,聰明有耐心,但係唔係咁易同人協調,所以會令自己孤立~
富想像力,所以都幾鍾意思考,諗既野多數都係無聊野或者係D不設實際既野,有時諗野會傾向悲觀,而呢種悲觀既情緒都會容易影響到人...
自尊心都幾強,所以唔容易妥協,見到現實同理想出現距離既時候,往往會為左目的而變得不擇手段...
感情上面可以話係脆弱個類,有D反應過敏既傾向,小小野都可能會造成膽心~
驕傲,好勝心強,通常唔會認錯,只係會內心反省,但係反省完通常都係唔服氣...
缺點係缺乏融通,有時可能會唔夠冷靜,因為小小野已經可以令自己陣腳大亂,又會多管閒事...
為人比較自我中心,又驕傲,所以人際關係可能比較差,要多加注意...
~唔準勿插~

幾有趣咁0.0
1997/1/28,
朝早,

辛苦哂!

原帖由 緋村心太 於 2011-2-13 16:32 發表
16- 7- 1990
3:00AM(3點之後

開郎樂觀,有勇氣,有熱忱,文武兼具,充滿智慧,亦都有良好既領導才華...
頭腦靈活,機智善言,思考力強,自己本身亦都鍾意思考,有智慧有謀略,識得計算,機心都會比較重...
樂於助人,覺得自己係大哥哥大姐姐,有責任要照顧細佬妹一樣,但係唔係亂咁幫,係見人需要人幫先走去幫~
有細膩既計劃,會知時而行動,可掌握時機,但係又鍾意自由自在,唔鍾意受到束縛,所以有時會有少少矛盾....
獨立積極,有少少虛榮感,精力旺盛,唔怕獨來獨往~
天性豪邁,社交手腕了得,人緣亦佳,但喜惡形於色,係咪真正既朋友會分別得好清楚...
同朋友唔驚冇計傾,本身亦都多朋友,但係D朋友對你只不過係吹水FD,所以可以話係相識滿天下,知己無一人...
情感上既問題比較大,經常抱著不成功便成仁既心態,所以一定要遇到「伯樂」,先顯得出「千里馬」既好處...
缺點是懶同埋任性,亦都怕辛苦,異性朋友又多,會令屋企人不安~
~唔準勿插~
已有 1 人評分Good 收起 理由
緋村心太 + 2 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 2   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 03:32 AM , Processed in 0.054181 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存