2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 侍道ONLINE 【活動】"閃"才是最強, 各類型大解剖~精華~ ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 【活動】"閃"才是最強, 各類型大解剖~精華~ [複製鏈接]

笑傲無雙

無論用咩武器都好, 閃才是王道吧, 唔識避的話你把刀點勁都無用,所以d人先會講20段都可以打得贏30段呢句話
畢竟呢隻始終都係一隻技術型遊戲吧,再配合屬性&道就如虎添翼了.....

重擊型: 攻擊力高, 攻擊範圍較大,劍技攻高, 打王清怪一流,  可惜斬擊之後硬直時間較長,
              所以要懂得掌握攻擊時間, 衝等時選怪亦是要點, 不要選動作快的怪...

守護型: 攻擊力和攻速較平均, 勝在防高血多, 拉怪一流,而且有不少輔助技能,
              守護的缺點不多, 所以也沒有特出之處, 是喜愛平穩安全的玩家的好選擇

迅巧型: 以攻速&移動力為冠, 出招快收招快, 能善用的話,絕對殺人不扣血,
              可惜攻擊力低,殺怪要花點時間吧, 好好以屬性&道來修護缺點啦...

念術型: 高輸出的魔術師, 大範圍與高命中的劍技往往令人頭痛, 可惜的是沒技力則變成沙包,
              普攻攻擊力超低, 所以單練十分危險,靠組隊偷怪回技力方為上策吧...

壯術型: 唯一擁有回血技能的型, 絕對是隊中的好幫手, 而且只要心力保持在0下技力就會回復,
              可惜的是跟念型一樣,攻擊力低,雖有一招轉轉可作單練用,但要衝等快還是為隊員服務吧...

所以五型各有優劣,不用太著緊會有一型稱王的情況,而且玩家可以隨時回家轉型,未來又有"破型"的出現,
玩家們絕對能享受帶著不同類型的刀在一身去殺怪的樂趣吧~   
已有 1 人評分威望 收起 理由
花濺淚v3v + 70 活動參與

總評分:  威望 + 70   查看全部評分

笑傲無雙

推推推~~~~~~~

飛雲~ 發表於 12-5-2 12:41 PM
推推推~~~~~~~

版規寫明吾可以推帖

你個帖我一早睇左架喇
遲下我整理完索引帖就會加返分

另外建議你將呢個帖參加活動啦
心得文活動
只需要系原創心得既標題上註明系【活動】就0kay

笑傲無雙

回覆 花濺淚v3v 的帖子

唔好意思喔,無下次。。。。
我已經係標題到加左【活動】啦,係咪咁就OK?

飛雲~ 發表於 12-5-3 02:37 AM
回覆 花濺淚v3v 的帖子

唔好意思喔,無下次。。。。

嗯 加左【活動】字眼就得

水火風雷果d屬性邊隻克邊隻?

p街中隱英 發表於 12-5-3 02:06 PM
水火風雷果d屬性邊隻克邊隻?

水>火>風>雷>水
這樣 克制

笑傲無雙

嗯...再配合相應既道.....d怪痛到喊~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 02:35 PM , Processed in 0.029349 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存