2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 打算玩港服,有邊個可以講我知封測時既江湖情況? ...
go

[港服] 打算玩港服,有邊個可以講我知封測時既江湖情況?   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

例如:幫會排名,有邊D幫係犯眾憎,同埋去殺人時,係唔係會比人炒蝦拆蟹??附帶一張我係華人服的相片

忍影世界 笑傲無雙

其實你睇2k fun d post都知邊個犯眾僧....
其他野都唔可以拎封測作準...有好多因素影響...

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

華服見到有人比人殺左開英雄貼小人
港服唔夠人打又係要小人,唔夠人打要出口傷人

兩者都係一樣

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

封測一切都言之尚早啦

回覆 小惡風 的帖子

係華人服入面,我殺左D台灣仔,個台灣人被我殺完就不停臥草泥馬,我就次次殺完佢camp係重生點度,一出來就殺佢,現在想番都得正

小惡風  但係港服咁樣做你見啦,會比眾人話係冇品行為  發表於 12-8-26 08:23 PM

回覆 -武- 的帖子

咁點解你要殺佢 ??

-武- 發表於 12-8-26 08:07 PM
回覆 小惡風 的帖子

係華人服入面,我殺左D台灣仔,個台灣人被我殺完就不停臥草泥馬,我就次次殺完佢camp係重 ...

但係港服咁樣做你見啦,會比眾人話係冇品行為
而嘴炮鬧人係超好品
跟住話國服D人人品好,殺人唔會比人嘈又比人話依到係香港係咁架啦

真係完全唔知點好

各大公會 <--敵對--> 聚龍坊     (你懂的

小惡風  有競爭有進步,能從弱勢中進步就好了  發表於 12-8-26 09:00 PM

回覆 tomkan39 的帖子

敵對幫會

回覆 小惡風 的帖子

其實最主要係看你出手殺佢係咩原因
唔係下下都拿一句自由殺人來擋就可以
係隻game到  係因為你覺得你承受到殺人後個後果  你先會覺得佢係自由殺人je
如果係咁  現實世界你都可以自由殺人ga  只不過後果你承受唔到咁解

真係有恩怨ge  例如: 敵對幫會 ,  私人恩怨
雙方有追殺ge 係正常
但如果係個城到行街  你都要殺ge
咁令人出口角  都沒說話好說

其實我覺得玩緊呢隻game d 人 ,  看殺人的比重看得太高
你看TV d 武俠片, 兩個敵對幫會/門派相遇  都唔會即刻拿劍殺 , 殺 同 殺 la
(最經常看到係係茶樓唔同桌)

事外話
我看個不少幫 , 因為係踢館 , 禁地 , 活動等集合地方 相遇而大打出手到 連本身佢地要做/想做ge野都做唔到
本身幾個字做到ge事 , 過左一日都做唔到
玩過ge朋友都知 , 有d活動只係得幾個鐘頭活動時間 /  一日之內唔做完就會刷新
但因為呢d 冇理由的恩怨浪費左大家時間 , 到頭來雙方都得唔到好處
冇左時間 , 同時冇左金錢 (死左d裝減耐久)
到各位打到唔想打個陣已經太遲...
別人一看到你on就追住來殺 , 你一掛機就搵你係邊到掛
連最基本你一日要做ge野都做唔到....

只係分享心得 , 有看曬的多謝你們 ~~

笑傲無雙

回覆 小惡風 的帖子

冇計啦  港服D人要面嘛  死左條氣梗係唔順啦  要鬧人老母先得  而好多香港玩家就覺得死左鬧人係岩ga

tomkan39 發表於 12-8-26 09:05 PM
回覆 小惡風 的帖子

其實最主要係看你出手殺佢係咩原因

公測我見到敵幫都係行過唔理
佢地出手先我先還手
唔知點解還手既我都係被講成亂殺人,冇品既一份子

忍影世界 笑傲無雙

小惡風 發表於 12-8-26 09:11 PM
公測我見到敵幫都係行過唔理
佢地出手先我先還手
唔知點解還手既我都係被講成亂殺人,冇品既一份 ...

可惜我次次路經成都擂台都有虫話吹雞去屠人-.-

回覆 小惡風 的帖子

可能我玩九陰真經見太多太多的腥風血雨江湖事。
一.九陰真經的設計是為了體驗真正武林遊戲,先以金庸先生的小說為例,他的小說在內都有不同的惡人俠士,而惡人的下場大多是被眾人追殺而亡,在九陰真經中雖然死了可以重生但是會淪為過街老鼠,在我的角度來看淪為過街老鼠和被眾人追殺而亡大同小異,但是為什麼九陰真經中的惡人玩家,淪為過街老鼠被人追打都不想從善?原因認為兩個,弟一就是"橫掂個名臭左架啦,好唔好人有咩分別?"弟二就是"大丈夫不能流芳百世,亦當遺臭萬年"我就自認自己不是什麼俠士只是一個幫會在惡人谷的普通幫會幹部成員而已。(呢D係分析惡人的想法見解)
二.就係很多人提出的點解你要殺人先?而有朋友做殺人狂經驗話我知:我殺人係為左解悶,無聊冇野做味去殺人囉。我諗呢個答案對應到tomkan39或者其他玩家的問題

回覆 小惡風 的帖子

到呢到就要考你/幫會高層點樣處理呢d事
要點樣做先唔會令到幫會對敵關係不斷放大

我之前係國服 , 都有數次幫會敵對的打殺
但到殺完後 ,  幫會高層都可以同我地講番 "而家收手走人 , 之後可以當沒事發生"
"當沒事發生" 的意思係下次相遇唔會即時開紅殺人
點解會做到 ??  我問番d高層 原來次次打完  個d高層 都會同對面傾番
大家都講過 / 聽過 "面係人地比 , 架係自己掉"
大家比面大家  件事未好過d  lo
呢d 已經唔係 打輸/打win  呢d咁表面的結果
你肯踏出一步 , 人地都會比面你
邊個會想一個ser全部幫會都係你的敵人??

回覆 小惡風 的帖子

係華人服入面,我殺左D台灣仔,個台灣人被我殺完就不停臥草泥馬,我就次次殺完佢camp係重生點度,一出來就殺佢,現在想番都得正

首先利申 我已經唔係聚龍坊成員 亦無打算玩公測 我係前聚龍坊副幫主

你以上所述 同我地聚龍坊喺封測做既野係一樣既 而我地幫又係犯眾憎
如果你要入番眾果邊 我可以同你講 除左我地聚龍坊輸左唔會又乜又七之外 其他幫會係得把口勁
即係你所講比人殺完就暱埋喺百草堂等回程CD果班 而我地係圍住人地果班
所以好矛盾

回覆 tomkan39 的帖子

um...掛機呢個問題,你可以係門派領地度掛機,雖然你可以話衝入來門派殺我,但大前題你未埋到身己經死左了。弟二,你可以話大家係同門派來殺我,邪派殺自己人都殺兩次就給人拉去坐監或者其他,而正派就唔洗講啦
三,在幫會領地,一地冇人可以殺你先,除非有敵對幫派衝擊你的派地如果唔係你通常係領地非常安全

回覆 戰刀 的帖子

不過喺我記憶中 擂台果d個人野唔計 無論係幫戰定係野外開片我地都好似未輸過

回覆 戰刀 的帖子

弟一.唔好拎幫會個名出來先thanks,搞到好似我同你地一幫人咁
弟二.我殺佢係因為上頭有命令我先殺,我唔係話事個班,我只係幹部仔一名,而你係副幫主,大家唔同階級,可能你有份叫人去屠幫,但係我冇份叫,我只負責收命令做野,所以唔好相題並論

小惡風  同我一樣  發表於 12-8-26 10:08 PM

回覆 -武- 的帖子

可能你有d誤會我意思
第一 我廢事比其他幫話我聚龍sales 所以我先利益申報 我講既野係用個人身份講 並唔係聚龍人
第二 依照我喺聚龍坊果九日時間(尾三日我退左幫) 我只可以話我地根本唔洗有人帶領 邊度有人喺野外比人殺 可能係因為一早已經敵對晒全部幫會 都係由佢地自己吹雞自己組人 只不過係好似幫會戰呢d要聽下我指揮咁
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 04:26 PM , Processed in 0.041483 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存