2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 港版代理學下台版LA~
返回列表 發新帖 回覆
樓主: cleverppl
go

[閒聊討論] 港版代理學下台版LA~   [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

沒錯, 代理沒法修正遊戲BUG, 需要回報原廠及等待回應
但遊戲有GM, 一隻可管理的遊戲理應有有限性權限查詢遊戲及玩家內容,
所以佢地係有停權能力, 只係授唔授理, 同埋快慢既問題
處理得慢後果就是上述的遊戲結果了

回覆 畸K 的帖子

可能無埋代理@@

你地似乎都唔知亂online既故事吧...你地又知唔知點解有亂online...之後又會有勇online黎同時營運?

你地去了解下先啦...代理亂黎搞...係會得罪開發的

古坦紀洛斯 發表於 13-8-13 12:44 AM
你地似乎都唔知亂online既故事吧...你地又知唔知點解有亂online...之後又會有勇online黎同時營運?

你地去 ...

亂online 果時set 到升Lv係原廠 6倍經驗、1/n 倍跌寶率真係玩到爽YY,果時升129Lv 個經驗數係爆錶版.......
仲要我玩精劍,比雲起改弱左n次,最後變成一個純+buff  ge職業.....................

但果個年代仲係月費game 天下,所以亂online 仲可以用免月費e 樣野食老本,撐左都成2年先開始人數大跌

但換著e+ 隻隻都免月費, 真係玩得唔順氣咪 del game, dl 過第2隻

回覆 520YUI 的帖子

名將港版紅利出錯 確實是代理處理手法有問題
公測左一段時間先將儲過既點數計番16:1 派番紅利
但係錯誤把封測既10000點都計埋 派錯之後唔係去承擔責任
係出左一句 畢竟參與封測玩家都支持左咁耐 所以我地傾向派多紅利俾佢地
笑爆咀 即係錯左 就吹個理由派多D俾封測已經玩既玩家 呢單野趕走唔少玩家
之後到藍琴事件 同樓主講既一樣 明明自己港版 更新完 一種物品轉到既機率高出左超多
大量玩家(不下20個)係官討講出事件,換黎既就係鎖POST 話查左無問題
點知幾日先發現個五彩藍琴個格數更新完錯左 之後對調番就當無事發生
官方完全啞哂 不回應 不公告 不回收藍琴 又趕走一班玩家
總之呢間公司某D職員係輸唔起 錯都唔敢承認 代理網上遊戲都落唔到台
連出個肯承擔責任既公告都無 毫無管理方針
呢段野絕對係事實既全部 只可以講負責名將列傳遊戲班職員唔夠經驗
但我相信唔係佢成間公司既全部 今時今日懶過野我估佢地會進步 講完佢地既錯失
講番佢地平時運行既模式 佢地代理傳奇既遊戲(以名將列傳為例)
大致上係無權改遊戲資料 好似技能 等 台灣更新完之後1-2星期就照跟
商城物品9成跟足台灣,係有時D優惠或者某種商城物得台灣有,
簡單而言 ALTA 開個SER 同台版大致上無分別 只係進度慢1星期 價格同台版基本上一樣 按港台貨幣比率
台灣傳奇大部份遊戲唔算係食錢 非HKD玩家 仍然可以上戰場
所以ALTA呢個代理大致上比人感覺係良好,可以當ALTA係一個燒牒機
佢每星期燒番台版既野比你,唔會加鹽加醋 但如果佢果次燒得差
隻牒播果時疾機﹝即係好似紅利同藍琴突發事件﹞但又唔識處理
就係最緊要既關鍵 唔想新遊戲突然又走一班人 相信官方都係要虛心聆聽

我又爆料
參天律除左防爆之外既重大bug
當時港版版本同台版同步,但港版比台灣早一日開始
因為我有爆肝關係,lv比其他人快小小,係機緣巧合下,小弟遇到一個重複任bug,
原本個任係要打100隻怪先交得,小弟bug到打1隻就=100隻完任,就咁bug左幾粒鍾,爆升左幾個lv,果個差距係人地爆肝都要升2,3日
跟手gm就可能發覺我數據異常,緊急維修
,亦都無公告個bug,就咁話維修,又無回溯我,當無件事,我梗係又當無件事

參天id:十三飛

題外話 幻想我封測叫十三飛飛/十三地獄
因為有人用左我id,密佢又真係識我果下搞笑,佢話ob比返個id我,希望到時唔好認錯人,因為佢封測入左個大公會

十週年勳章(賀詞)

kuok1234 發表於 13-8-13 02:41 AM
亂online 果時set 到升Lv係原廠 6倍經驗、1/n 倍跌寶率真係玩到爽YY,果時升129Lv 個經驗數係爆錶版..... ...

亂當年好似係賣埋開發權所以先可以任改。

不過呢,除左修理bugs之外,其實回收、補償呢d危機處理係營運團隊marketing既事黎。
正常代理商係話到事。

其實都係睇D人跟唔跟得足同埋用咩態度回應你既姐

回覆 *餅乾* 的帖子

餅乾~~此ID好似熟口熟面咁

十週年勳章(賀詞)

好多巴打都講得好清楚
代理 即使發現有bug
要先回報俾開發去check/處理
除非你接受到每次發現疑似bug 代理都即刻停ser
然後等開發去check,不然 sor 沒法子

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

代理終歸代理,最終決定都係台灣原廠話事

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

畸K 發表於 13-8-13 12:24 AM
但到時有問題
d人應該搵原廠定代理好 ?

同你買野一樣道理!

回覆 tino1990 的帖子

我都認得你個名,
不過唔記得你叫咩LA, HAHA
可能CHECK返D對話會知XD

BUG呢D一定有架啦...
比D時間人地做野既都要...

回覆 *餅乾* 的帖子

熟悉的陌生人~係唔係IRIS瞳光~

玩過星曲WEB

總比某橘好~"~
代表作:外掛把伺服器佔領左..普通玩家入都入唔到~"~ 入到都LAG到爆
((遊戲名稱..說不清的多

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

名將紅利UBG 我係其中一份子 當時有3千幾紅利 但官方只係回收左手頭上用紅利買既點品
而賣出去既紅利點品 同沖左既裝 亦無回收返

忍影世界

回覆 520YUI 的帖子

仲有參天 無限 BU G防爆

回覆 lcl_Arthur 的帖子

重覆任呢個bug 我都知@@ 不過我覺得影響唔算大所以好快唔記得左xd

其實我都係想alta d gm 做野快手d 同真係回收返bug 左既野lo-.-"  

d玩家成日係又鬧唔係又鬧, 我都成日支持下gm ~~不過有時真係幫唔落
睇佢地搞活動有時真係hea到爆-.-
完全感覺到無王管既狀態

十週年勳章(賀詞)

cleverppl 發表於 13-8-13 10:59 PM
回覆 lcl_Arthur 的帖子

重覆任呢個bug 我都知@@ 不過我覺得影響唔算大所以好快唔記得左xd

封測game內活動後已經令我覺得
alta(至少在ffonline內)搞既活動真係無咩誠意
直頭有d兒戲
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:35 PM , Processed in 0.047493 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存