2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 閻皇居給各位...
樓主: Wolflingstar
go

[港服] 閻皇居給各位... [複製鏈接]

大家再睇下司徒追命點樣教自己既幫友?

如果係想搞和平幫 第一個宗旨就係大事化小 小事化無  一句到尾 講武手痕想打交 唔夠大幫打只能蝦細幫
敵係你敵我既 追殺又係你地開 你地和平係邊? 你要我同人傾既圖我等等就放上黎

凌霄殿想幾時傾?我地晚晚係閻皇居rc等你地!

傻佬坤 發表於 2014-4-28 17:39
大家再睇下司徒追命點樣教自己既幫友?

我尋日on左一隻神乎既ac,點知一出so洲就比3個0燒既人圍,這是叫欺負新手嗎? by聖殿小幫員

回覆 5201314886 的帖子

總算有個理性一點的人可以討論一下了...
:::  謝謝你的回帖啊~~~~~~ 大家可以討論一下.......

閻皇跟凌霄殿的事是佢地自己的事,聖殿企出黎懶fd插手玩分化,唔打聖殿打邊個
:: 聖殿的幫主是閻皇的舊幫友, 知道朋友有事當然會幫手, 相信貴幫會內有幫友有難, 你也會幫手吧~~~~   應該沒有所謂懶FD的事吧~~~~~ 還有, 聖殿只是幫口吧, 沒有幫手打凌霄吧~~~~~ 你也不用那麼興奮地去打人吧~~~~

您的第一點其實蠻有趣的,但是我就覺得與其把閻皇聖殿比喻成朋友,倒不如把閻皇和凌霄看成家人吧!想必這別人的家事即使是多親密的朋友也不可能插手吧,正所謂家家都有本難唸的經,局外人何必加油添醋呢? = =而且,您的這個論點假定了凌霄就是針這閻皇打,這在之前的幾個回覆已經說了打聖殿是之前的仇恨,和閻皇沒有關係。反觀這幾次的追殺是閻皇的朋友主動開的紅,開的追殺,我們才是被動者呀...
:::  明白家家有本難諗的經, 但我們不能阻止別人加鹽加醋吧~~~~~ 但人家這個帖好像沒有假定凌霄針對閻皇打的, 說針對的只有程琛心吧~~~~~ 人家只是回覆那個說聖殿玩分化, 唔打聖殿的那位人仕. 而以人家所知, 最近的追殺是凌霄開聖殿, 之後閻皇才開凌霄的.... 你可以說你們是被動, 但以人家所知, 被打回百草的不是你們啊~~~~~  

根據您們的說法,如果說是我幫應承會還地在先,不如說是水草哥答應還地吧。而且這你不能說讓我們還就還,我們也要問過幫友們的意願呀。即使到了分家後,我們也有了幾個方案去還地,即使我們當時沒有即使回應,也不代表我們有耍您們或者是反口的意思呀..
::: 謝謝你的回應, 對於還地的事宜, 請你們問好幫友們的意願後, 再和鬼王或雯桸商量吧~~~~~ 請找一位是真的能代表貴幫而有信用的幫友作代表, 謝謝你~~~~~~   

當初我們的想法是已經可以達成了共識說有能力吧九幽山給了您們,後來又是為什麼實現不了呢?如果您說九幽山的地是貴幫買下的,哪請問誰又可以還我們小花買下的燕京地呢?
::: 對不起, 幫地的事宜, 請大家繼續商量吧~~~~~ 我們只是因為有人沒有回覆, 才認為你們會反口, 相信那只是你們一部份的幫友的事......

如果我們不想解決,何必一直在幫頻和rc上說不要主動開閻皇呢...

純理性討論~

對不起, 其他整件事, 只是貴幫會某些幫友的問題, 令到問題變成貴幫的問題, 本人向貴幫道歉, 本人提醒本幫會的幫友不要針對貴幫........

回覆 Wolflingstar 的帖子

支持閻王,支持程琛心

支持男神訣

siuto1024 發表於 14-4-28 05:50 PM
回覆 5201314886 的帖子

總算有個理性一點的人可以討論一下了...

小小說最中肯!

但怎樣說幫會是一個整體呀

我們閻王因為接受不到,退出來!

其他的人是接受到才繼續才打交。

而然我做的是希望各位知道凌霄內的真面目!

想留下的人用心考慮是否真的值得留在那

我想講一句:「講武堂」以前做既野就係「失信於人前人後」...!
幫會係轉左...但係果D前成員做番「原有以前既失信行為」..你覺得一個咁既幫會到最後會點?
閰王居以前就已經係九幽山...你地0消果邊既朋友應該好清楚...!
係咪因為人地著緊..所以你地要爭呢?
為左1個聖主...你地可以用幾多人情債...將你地既信用玩都冇...?!
玩遊戲除左求開心..只求一樣野...唔好失信於人....你失信於人...!
最初1個..到最後你會係失信100個...200個咁上升...!
問心果句...你地幫一定有高層話到事...你地以前同閰王居D人都好好...你地真係咁忍心搶左佢地珍惜重視既野?
可能你地覺我打機冇所謂...打機同做人一樣..第日你地心愛既野被人毀壞..我相信你地唔會企係度..唔會無動於衷...
你地企係人地幫立場...你地問自己..有聖主..但係做埋D失信於人前人後既野..可以幫到你地幫會強大?
唔會!只會令你地愈來愈少人...一個接一個走...!除左開心之外...呢隻遊戲玩既人其實好少...你要知道你做既野係有人留意...就算你幾唔起眼...!
認真咁問下自己..唔該...!

知你 閻皇居可憐啦.....打就打啦........癈話一大堆......想利用民心等凌宵再多D公敵? 定想利用民心等多D人入閻皇居幫你打凌宵...哈哈攻心計

公道自在人心...而家好多朋友知道了...自己評論係啱定錯...!不論如何..多謝抽時間看...!

回覆 gucci526 的帖子

點樣既人就會諗點樣既野  自己作埋個結局佢? 攻心計?拍戲呀! 只能說 你睇三色台太多

gucci526 發表於 14-4-28 06:28 PM
知你 閻皇居可憐啦.....打就打啦........癈話一大堆......想利用民心等凌宵再多D公敵? 定想利用民心等多D人 ...

如果自己唔衰點會成為公敵!

我攻心又好咩都好,寫所謂

我們而家係青羊宮TL不知幾開心!

為咩要都要番九幽山?

係因為果度有屬於我地既回憶!現在同時代表我地既骨氣

我地只為求講出事實,我不是要求其他幫會參與,但其他幫會參與我管不到,但係凌霄殿所做既事大家會知道,我地不是博同情!

我想講我出講唔係因為佢地..冇人叫我出聲..係我多聲..小弟不才...!我睇唔過眼...!

gucci526 發表於 14-4-28 06:28 PM
知你 閻皇居可憐啦.....打就打啦........癈話一大堆......想利用民心等凌宵再多D公敵? 定想利用民心等多D人 ...

你d理解能力系咪有問題??

討論左咁多篇野...你覺得我哋怕打交?你都幾x騎喱!!

即系等於你同你條仔睇完套戲,討論下劇情發生少少拗撬....

你又會突然鬼上身咁話"知你生痔瘡啦~可憐啦.....唔卜囉...廢話一大堆.."

講句心裡話....

我哋閻王久經歷練.....不惹事,不怕事!!更不怕打交!!

但不會欺負精神患者及弱勢社群~~

講咁多做乜啊鬆d啦鬼王雯桸,龍少字。令收神行百變殘野球拳殘!!!

shing9813 發表於 14-4-28 07:03 PM
講咁多做乜啊鬆d啦鬼王雯桸,龍少字。令收神行百變殘野球拳殘!!! ...

Diu你龍少比番300L我

冇錢啊問鬼王cam返啦

嘩,閻王居乜你咁講呀,當年係身在閻王的水草哥拉攏下講武的人先會去左你幫,你唔好講到自己咁被動人地貪你個幫的乜野先得架

好老實當年唔係水草搞3搞4講武都未必會散幫啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 12:17 AM , Processed in 0.046616 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存