2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 有實力係唔會升唔到分
go

[閒聊] 有實力係唔會升唔到分 [複製鏈接]

依個AC 由1lv開始4倍經打電腦 打左100場30lv
從未打過rank
得1套符文 16隻英直接打rank 仲要大部份都係450 只係為左夠16隻英
主要用3隻英就上左鑽5
j4 易大師 炮娘 打完頭10場 贏9輸1 直接金5
之後跳金3 金1
白金5再跳白金3
用左100場到就上左鑽5
金5--> 鑽5 用左兩個星期到
唔好成日同我講咩隊友雷尻你
我大部份都係單排

同埋係依1百場入面
我發覺依家既白金場水準同以前完全冇得比
好多人連最基本既對線技巧都未識
正係對線都俾人打爆到7彩
連會戰都唔洗打
所以就算你今季上到鑽石都唔洗太開心
今季起碼鑽2 1開始先有番以前鑽石既水準

利申:3個月前升左2次菁英就冇再打過rank

同意 有實力係升到分.但更重要係調整心態,因為好多時輸都係因為你狀態唔好,心情又差,見到隊友雷就開始發脾氣話人,結果團戰都味打就大家都放棄左.. 另外,而家鑽4 ,5 d人真係同以前無得比,有d垃圾連吃兵基本功都味做好,觀念又差都可以上到黎鑽,亂9咁玩,打中路走左去打jg,打jg 走左去打ad,仲要有練角情況,同埋我發現鑽4,5 d人同銅區d人無分別,抗壓力異常地差,輸少少索性唔打了.金區d人都好過鑽45區d人,起碼人地會肯打先.諗返起之後我在白金1先,由於個卡分機制仲係到,大家都好努力升,升上鑽5d個個基本功都好好,起碼唔會輸成條街先.經常有精彩鏡頭.唉,而家我得閒觀下戰,見到鑽石d比賽不知所謂.

sunny037732 發表於 14-7-19 01:16 AM
同意 有實力係升到分.但更重要係調整心態,因為好多時輸都係因為你狀態唔好,心情又差,見到隊友雷 ...

以前白金1 幾分幾分咁加仲好
依家就係狗屎垃圾都上到鑽石

一開始在天堂和一開始在地獄是不同的(我現在才白金
半年前我剛升到30等就打rank=_=''(後悔 直接銅5

hixo001 發表於 14-7-19 02:04 PM
一開始在天堂和一開始在地獄是不同的(我現在才白金
半年前我剛升到30等就打rank=_=''(後悔 直接銅5
...

銅牌場仲易打

你真係有實力

有實力~~~~~~~~~~~~

ez carry~~~~~
如果你比人搶路咁點 唔知你有幾多次呢d既經驗
我覺得你應該要係地獄區試下打 係一個低elo既情況下 睇下你幾耐先可以升到上鑽
如果你係用呢d咁既ac升到上去你就真係有實力一個carry成隊
用一個新既ac玩係易升好多 因為你係老手 而且個戰績係全新 頭10場唔會比上個season影響到 知道點樣保住kda
但係如果你用地獄區既ac 我相信你冇咁易就升到
唔好再同我講咩1個carry成隊 起碼你要有3個隊友正常識玩既隊友先可以贏到
如果有1-2個雷你 我估你個場輸左6-7成 另外個3-4成要好靠你d隊友配合你先有機會贏 e.g baron搶到or有人比你地捉到等等 令對方出錯
當然你上到鑽你都有咁上下實力 只不過可能你同雷友既機會少姐

cyruscyrus30 發表於 14-7-21 11:28 PM
我覺得你應該要係地獄區試下打 係一個低elo既 ...

我而家就係~_~ .本身想收個unrank ac,點知有條pk 昆左我,話佢unrank 點知原來上季銅牌,難升到嘔,不過都升到,係就係難左d.我覺得要係低端場一定要打出carry 水準先嬴到,至於高端場就根本係睇隊友做化,你點勁都好都係可以輸既

sunny037732 發表於 14-7-21 11:34 PM
我而家就係~_~ .本身想收個unrank ac,點知有條pk 昆左我,話佢unrank 點知原來上季銅牌,難升到嘔,不過 ...

冇實力升唔到分唔緊要架 係2000FUN 開個AC扮 升到鑽石咁呢 自己就可以好有滿足感

幫推~~~~~~~~~~~~~鑽石哥

回覆 cyruscyrus30 的帖子

低elo場 根本打ai咁..
有實力自然可以carry
唔好賴隊友唔正常 因為對面d人都係唔正常

cyruscyrus30 發表於 14-7-21 11:28 PM
我覺得你應該要係地獄區試下打 係一個低elo既 ...

依個AC打完頭10場都係得金5 我係由金5開始上鑽石
而且上面張圖個場 ez早期對線係爆到7彩 我睇左佢對線一陣已經知佢垃圾 對面汎仲5/0/1
只不過係我既戰績冇影到出黎
一張圖都講唔到你知會戰點樣帶風向

而你講既銅牌場
本人打唔少 全部保持9成勝率以上
我敢講你俾個銅5AC我都一定打到上鑽

同埋KDA係唔會影響你頭10場落邊區
係計隱分 用番S2個陣既分黎計
頭10場係贏輸1場 就+- 4十幾分
如果你同高分雙排 就再加多d
所以kda同你升分係完全0關系

siuman2002 發表於 14-7-24 01:42 AM
回覆 cyruscyrus30 的帖子

低elo場 根本打ai咁..

個個講到銅牌一場一堆雷友
點解大家都係地雷
人地可以打爆你個面
而你又做唔到?
當你連依堆垃圾都打唔爆既同時  你憑咩講升分?

當然 銅牌場升分除左對線要打爆對面之外
仲要睇你識唔識帶風向 幾時應該食龍 推塔 分推 開戰
依d就係所謂既觀念 銅牌場我起碼打過100場以上
佢地係完全0觀念 但係又覺得自已好有觀念
所有打幾百場仲留係銅牌係有原因
唔好成日同我講咩有雷友
你打50場內上唔到可能你唔好彩
但如果幾百場都仲留係銅牌
sorry  你就係銅牌入面其中一個地雷
唔好話人地雷你

回覆 kihim2007 的帖子

不能同意更多

樓主可唔可以教下我對線技巧 本人低端連金都升唔到..

細流 發表於 14-7-24 01:13 PM
樓主可唔可以教下我對線技巧 本人低端連金都升唔到..

最基本就係搶2lv 當你2lv 而對面只係得1lv既時侯 你可以嘗試同對面打一波
但係如果對面2lv先過你 你最好就退一退 等批兵過去你個面

同埋如果兵線去緊你個面 而且係一大堆 最好就唔好同對面打
頭6lv 個堆小兵既輸出你唔可以睇少
你打輸左 就會連批兵都冇埋

低分場最常犯就係 輸lv輸裝備 又一大堆兵係到都仲要同人換血
係咁俾人滾雪球

依d只係最基本既野 當然仲要睇你既操作
其實睇多d直播 就可以學下人地係點對線 好難一本天書講到老

笑傲無雙 玩過星曲WEB

kihim2007 發表於 14-7-24 11:42 AM
個個講到銅牌一場一堆雷友
點解大家都係地雷
人地可以打爆你個面

50場太多啦

銅牌場真係好難輸...

我最近都拎左朋友冇玩既ac返黎由地獄場開始打起
佢上季都係銅5今季都係  elo 極度低  上季贏輸差大約八十幾場左右(輸多過贏)
今季我接手時 都係一樣(輸比贏多3~40場左右)
如果你有實力的話  要過地獄區真心唔難
我由銅5打到上金5 就算連贏都未試過跳區  冇記错只係輸過4 5 場左右 最多果次20連勝(而家個ac 係金1 練緊上路雷玟)
你自問係比自己區啲人既實力的話   一定冇人阻到你上位
如果你自問有實力但仲係地獄場的話   請自我檢討一下   
間唔中幾場比人雷就一定有 (掛機  送頭)台服玩家素質真係比較差
我只可以勸你地  練好自己對線既實力  最快既方法係搵人1打1   1頭或1塔就輸  其次就係觀念  
如果因為有一條線輸幾個頭就郁下就話20gg 果D   咁你地不如唔好打rank吧  順風局kai既都識打  係逆風反g 先係呢隻game最好玩既地方
睇多啲人地教學影片吧   唔識打逆風局  你高手極都有個限度

peal2 發表於 14-7-22 12:21 AM
冇實力升唔到分唔緊要架 係2000FUN 開個AC扮 升到鑽石咁呢 自己就可以好有滿足感  ...

小號升左白金了,叫住我白金哥先啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:12 AM , Processed in 0.038429 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存