2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩龍戰紀 公會問題
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] 公會問題   [複製鏈接]

其他唔用RC係唔係會無大團收??

好多公會限要用RC

十週年勳章(賀詞)

tino1990 發表於 14-8-22 09:33 PM
好多公會限要用RC

遲D公測搵個唔駛RC既公會入

有RC個公會頻全部冷清
PS. 支持無RC公會

我公會就算係個RC公會
其實RC幾好呀,你打副冇理由打字架嘛,好易打字死
所以打副通常都係用RC傾
而且平時係公會頻打字吹水又得姐
同埋係RC可以打D消息出黎,唔洗驚好似公會頻會洗走左,實睇到既
雖然真係有可能有RC,公會頻就變得冷清既
不過我都試過公會係冇RC
但除左係公會頻交流之外,就冇LU
感覺關係會比較疏遠
你入得個公會,都係想大家一齊玩姐
分開曬各有各玩,同冇入公會有咩分別WO
同埋有RC真係方便好多囉-3-
由其 狩龍 佢分 家族 同 獵團
家族上限得30人,話咁快就爆左,就要開第2個(我的公會依家已經開左3個)
獵團要成40LV先開啟
如果D人升得慢,就會一個一個家族分開曬咁
有RC就可以將幾個家族拉番埋一齊
始終都係有RC好D-w-

笑傲無雙

小紙張 發表於 14-8-23 01:25 AM
我公會就算係個RC公會

呀族長 2團得24個人 攪攪塞滿佢先好嗎

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

到公測公會就會不停大量收人,到時申到團死都唔入rc咪得囉大把人會咁做

回覆 Harte 的帖子

放心,聽日我會搞掂

有rc先會多D交流~_~

RC公會如果冇個MC長駐一直帶起氣氛好易造成新會員更少溝通

十週年勳章(賀詞)

我公會就算係個RC公會
而且平時係公會頻打字吹水又得姐
同埋係RC可以打D消息出黎,唔洗驚好似公會頻會洗走左,實睇到既
雖然真係有可能有RC,公會頻就變得冷清既
不過我都試過公會係冇RC
但除左係公會頻交流之外,就冇LU
感覺關係會比較疏遠

你入得個公會,都係想大家一齊玩姐
分開曬各有各玩,同冇入公會有咩分別WO
同埋有RC真係方便好多囉-3-
由其 狩龍 佢分 家族 同 獵團
家族上限得30人,話咁快就爆左,就要開第2個(我的公會依家已經開左3個)
獵團要成40LV先開啟
如果D人升得慢,就會一個一個家族分開曬咁
有RC就可以將幾個家族拉番埋一齊
始終都係有RC好D-w-

之前玩過既ONLINE GAME入D無RC既公會,
除左公會頻交流之外,我地仲有加FACEBOOK同WTSAPP聯絡(有陣時唔係電腦面前但有野要傾就好方便啦)
加上我個FD電腦問題裝唔到咪,入D主要用RC傾計既公會都好唔方便
其實以前玩ONLINE GAME都慣左無RC呢D野,
有時玩緊個陣仲要傾電話,加埋RC既話會好嘈,
所以遲D公測我點都唔會加入迫人裝RC/主要用RC傾計既公會
(而家個公會入面D人用RC,公會頻長期無人講野,好悶,不過算啦,封測姐)

無可否認地打緊王既話用RC傾係方便好多

認真分享
用RC傾果班人圍內會FD,  打副本都係RC果班人圍埋一齊玩,
冇入RC果班人自然會被排或忽略.
有時見個公會頻靜英英問價又冇人應  但其實佢地全部人都係RC吹緊水溝緊女 就算見你問價都懶得睬你. 因為同你唔熟.

所以我而家搵緊冇RC群 主用公會頻吹水既會入.  
有既唔該招攬下我~~~~

可能新一代既玩GAME既方式必須要RC啦
但我個人慣左係公會頻傾開
入過有RC公會個頻問極都無人應, RC內頻睇到都等一陣會應==
打副本又唔一定要RC既, 可以入副先協定點打就OK!
有時玩GAME唔洗咁執著既, 玩得開心咪得

利申: 想有多公會頻傾計並無RC既群存在收我,THX

灰小狼  慣左係公會頻講野+1  發表於 14-8-23 06:36 PM

十週年勳章(賀詞)

mclp8476 發表於 14-8-23 06:32 PM

可能新一代既玩GAME既方式必須要RC啦
但我個人慣左係公會頻傾開
入過有RC公會個頻問極都無人應, RC內頻睇到都等一陣會應==
打副本又唔一定要RC既, 可以入副先協定點打就OK!
有時玩GAME唔洗咁執著既, 玩得開心咪得

利申: 想有多公會頻傾計並無RC既群存在收我,THX

+1
呢度有無大約20位玩家想入無RC,多數用公會頻傾計既玩家丫?不如搵個搞手開公會

mclp8476  希望大家係玩SER 1啦=]"  發表於 14-8-23 08:17 PM

95137 發表於 14-8-23 07:15 PM
+1
呢度有無大約20位玩家想入無RC,多數用公會頻傾計既玩家丫?不如搵個搞手開公會 ...

想公會頻多D人講野...
我玩會開心D囉
仲要有D無RC就唔俾入....
即係令到D game 少左樣俾玩家交流既野
咁同單機有咩分別呢?

有RC = 荒廢公會頻道

想入個無RC同多用公會頻既公會+1

95137 發表於 14-8-23 01:38 PM
之前玩過既ONLINE GAME入D無RC既公會,
除左公會頻交流之外,我地仲有加FACEBOOK同WTSAPP聯絡(有陣時唔係電 ...

「其實以前玩ONLINE GAME都慣左無RC呢D野」 +1

可能我無玩online game幾年,都唔知原來要有RC已經變成公會收生常見既必要條件
老實講我又(暫時)唔覺狩龍既副真係難到要用RC溝通先打得贏
一個人打理論上(暫時)都夠打團隊副本王,又無時間限制

本身鐘意吹水既人有無RC自然都會吹
志同道合岩傾既自然就會繼續聯絡

另外個人真係幾討厭單方面要人聽d唔想聽既噪音-_-"

利申: 打算入 無RC 並以公會頻道為其中一個主要溝通渠道既公會

十週年勳章(賀詞)

samsonlam 發表於 14-8-23 11:12 PM
「其實以前玩ONLINE GAME都慣左無RC呢D野」 +1

可能我無玩online game幾年,都唔知原來要有RC已經變成公會收生常見既必要條件
老實講我又(暫時)唔覺狩龍既副真係難到要用RC溝通先打得贏
一個人打理論上(暫時)都夠打團隊副本王,又無時間限制

本身鐘意吹水既人有無RC自然都會吹
志同道合岩傾既自然就會繼續聯絡

另外個人真係幾討厭單方面要人聽d唔想聽既噪音-_-"

利申: 打算入 無RC 並以公會頻道為其中一個主要溝通渠道既公會

我都無玩ONLINE GAME一段時間,就係呢段時間開始興起RC
而家唔玩RC好似有少少同時代脫節
btw 紅字表示十分認同

我就決定左公測入個唔用RC,主要係公會頻傾既公會
志同道合既我地分分鐘會係同一個公會相遇,畢竟呢D公會應該都買少見少
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 06:23 AM , Processed in 0.039206 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存