2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 弱智仔gc客服,淨係識講大話唔敢面對現實 ...
樓主: blackdeath
go

[疑難雜症] 弱智仔gc客服,淨係識講大話唔敢面對現實 [複製鏈接]

小佐賀 發表於 17-6-26 08:30 PM
講起不可交易  呢d就因物品不同  離哂題嚕~~
其實就以新年/周年活動每日登入2小時後領獎一樣(活動用)
呢 ...

想當年有個活動,係80up以上可以一人拎一個大福
之後D大福就降到3防一個 ,夢歷個市一次過消化唔到咁多大福,所以幾年送一次都係可以理解
我諗原廠本來既意思,都係想玩家可以有"適量"既獎品,搞到咁既話,如果我係原廠 都會覺得嬲

當然,呢個問題只係可以加個(不能交易)就ko
因為大福個個活動,只係因為無將"所有物品都變成不能交易",所以先搞成咁

相信將D商城活動送既野野,改哂做活動用係無人會覺得有問題(遠征團活動就唔洗啦)
係差在GC反唔反映,原廠做唔做
都係個句,用以前同依家D人流,課金數據比較下,再大下班泡菜啦

官方小雲 發表於 17-6-26 04:15 PM
以為你係講緊「隱左就唔會現身」既「無限隱」
PVP場如果可以整到好似超級角鬥場果到咁,就一早整左啦…
...

我覺得刷野呢個問題根本唔算嚴重
最簡單解決方法,(原本既物品已經設定做無法交易)
1.?日內自動消失(活動物品一樣既設定)
2.所有係(一定日期)之前註冊既GC帳號先有參加資格
(2.1:?日前註冊有防爆/大福(個類物體),?日後註冊就有精醒強水友翼全頻等等代替)
3.限定使用等級(70~80)
4.係件裝上面限制(?日內的)沖裝次數,或者直接設定做本人專屬武器時只可以由用到件裝既人沖
(我真係唔信有人為左沖件裝哂百幾支300支香水呀)
我真係唔信有野解決唔到
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:17 AM , Processed in 0.026366 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存