2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online 重高達過份BT..
go

重高達過份BT.. [複製鏈接]

玩過星曲WEB

同樣是A級機 4分 血多防高.攻高....技能太BT了 HP30%以下 大幅提升防禦 反擊:被人砍個陣仲可以踢返人....2技 降低 來幅武器傷害.....    本身已經防高.低過30% 仲大幅+防
2技仲降低 傷害 遠射跟本不痛 ...近攻的話 他可以反擊....

bt?美少女果D叫咩?

原帖由 felixma 於 2008-12-21 04:17 PM 發表
bt?美少女果D叫咩?

其實美少女撞到重高達 / 魔霸 / 阿普都唔算得係乜野...

打法係儘量用實彈炸
佢HP高過30%時埋身斬佢都OK,因為佢要HP低過30%開左果個技能俾人格先無硬直
當佢hp低過30%開左技之後就用超必一次過埋佢單

重高好少會用超必,因為一用左超必無哂SP開唔到技既話超快死

原帖由 33824222 於 2008-12-21 04:55 PM 發表

其實美少女撞到重高達 / 魔霸 / 阿普都唔算得係乜野...

同意同意

原帖由 33824222 於 2008-12-21 04:55 PM 發表

我唔同意..如果你用重高都係會比美少女打死...
假設你用重高達滿血..通常美少女連技打你打到你down..你果時已經過左一半血..但係都未發動技能1..即係仲要比佢打多幾野
到你發動到技能1既時候..你既血已經低過30%...呢個時候如果我係美少女既話..我會用飛鏢慢慢飛死你
所以到最尾你都係比人屈死....

講真如果1打1..美少女嬴你既機率..over90%...

有技術一開始果隻訓練用渣古都屈死你喇- -

原帖由 kiano1942 於 2008-12-21 07:07 PM 發表
有技術一開始果隻訓練用渣古都屈死你喇- -

同意..

原帖由 felixma 於 2008-12-21 07:09 PM 發表

同意..

又係呢D無聊+87既意見
人地重高唔可以有技術?
鬼唔知AH媽係女人
有技術就殺梗?

原帖由 athrun1000 於 2008-12-21 07:54 PM 發表

又係呢D無聊+87既意見
人地重高唔可以有技術?
鬼唔知AH媽係女人
有技術就殺梗?

通常都係d無技術既人先會咁講
有技術就梗係屈死你啦....

重高1打1只係一部垃圾(你部機未有超必破佢鐵壁另計)
埋身格鬥格鬥格鬥,佢hp少過30%, 單體攻擊超必,搞掂

勁係勁在人多時做肉盾,等其他同伴可以向附近抽水/執雞

而且好多人唔知重登要開左鐵壁先反到格鬥先咁怕佢者

原帖由 felixma 於 2008-12-21 07:07 PM 發表

我唔同意..如果你用重高都係會比美少女打死...
假設你用重高達滿血..通常美少女連技打你打到你down..你果時已經過左一半血..但係都未發動技能1..即係仲要比佢打多幾野
到你發動到技能1既時候..你既血已經低過3 ...

你咁勁搵到重高同你單挑既

美少女俾重高一set連技都唔好得去邊=]

你咁假設美少女打到人冇左50%血 好有可能美少女未埋到身都俾重高射死了 (我假設重高射擊神手)

原帖由 20031425 於 2008-12-21 08:46 PM 發表

你咁勁搵到重高同你單挑既

美少女俾重高一set連技都唔好得去邊=]

你咁假設美少女打到人冇左50%血 好有可能美少女未埋到身都俾重高射死了 (我假設重高射擊神手)

咩叫假設丫...同埋我想講戰場上..未必好多人都護到同伴囉

同埋如果鬥boots 你估邊個會嬴..就算射擊神手..再勁都射唔down美少女...

玩過星曲WEB

而家仲講單獨行動1p1咩   基本都係4人痴住黎行   
拳機用黎保護  防止比人埋身格  睇時機偷雜人 平時就射擊為主
用得boss機既team都係沖的  唔會守(仲企定定比人打?)   
逼人打混戰  如果空地比較多  勝率更加高
我都係覺得boss機比較屈...

原帖由 有口難言 於 2008-12-21 08:51 PM 發表
而家仲講單獨行動1p1咩   基本都係4人痴住黎行   
拳機用黎保護  防止比人埋身格  睇時機偷雜人 平時就射擊為主
用得boss機既team都係沖的  唔會守(仲企定定比人打?)   
逼人打混戰  如果空地比較多  勝率更加高 ...

混戰見到boss機第一件事就係射down佢...down左=幫唔到人..廢機一部

唉....美少女俾人當做神拜,真正勁既劍Z又冇人講

玩過星曲WEB

原帖由 felixma 於 2008-12-21 09:01 PM 發表

混戰見到boss機第一件事就係射down佢...down左=幫唔到人..廢機一部

你呢個方法 我都認同   我都係只諗到呢個方法    靠阻擊
但係我有度唔明係  架機訓低起番身 出招都唔夠你再阻多次快?
我用1架白色BR機(唔記得名~最新果部)   技1精準阻擊  + 技2 hp50%以下裝填上升
2招都有加快裝填   但係都唔夠對方快  都係比到對方出手!!
你阻佢一下  佢再出1招  你再阻佢   勝算都係boss較高  win血量

個重高達得返30%血
一個必殺
同重高達say good bye~!

原帖由 有口難言 於 2008-12-21 09:40 PM 發表

你呢個方法 我都認同   我都係只諗到呢個方法    靠阻擊
但係我有度唔明係  架機訓低起番身 出招都唔夠你再阻多次快?
我用1架白色BR機(唔記得名~最新果部)   技1精準阻擊  + 技2 hp50%以下裝填上升
2招都有加快 ...

未必一定要狙擊..同埋你唔駛同佢埋身..佢飛埋黎..你飛後(即係sx2)..後走仲可以開槍..你reload時間..應該射2槍=1下加濃砲

原帖由 felixma 於 2008-12-21 08:51 PM 發表

咩叫假設丫...同埋我想講戰場上..未必好多人都護到同伴囉

同埋如果鬥boots 你估邊個會嬴..就算射擊神手..再勁都射唔down美少女...

你經已為美少女封神 笑死了      一隻拳機同隻重高講Boost唔好咁搞笑啦
呢位人兄做親d比較都咁單方面好難比下喎

紅字:你計埋技術 根本就唔係一個比較   技術有勁有渣 美少女俾廢人用咪一樣打靶
同埋係你講埋呢d不設實際既假設我先想暗示番你打親假設你2隻字開始就唔洗做比較了
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 05:47 PM , Processed in 0.043362 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存