2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 劍士knight combo加技能教學(添加2010賀畫!)
go

劍士knight combo加技能教學(添加2010賀畫!) [複製鏈接]

首先,e一次係想講講elsword既劍唔似3小既劍咁,成日比人屈.
因為elsword係可以利用遠技去反擊
教學開始!!
輕攻擊combo:可以連到唔同既combo,例如zzz→→zz
重攻擊combo:高攻,如果xxz再→→xx都可以用泥屈人!!硬直大
技能方面:
1技:mega slash(初始技):打一下,好痛,lv5會秒人!(裝問題),絕對要練的技!
assault slash:好痛的技,好快的刺一下,可以把怪聚在一邊.再慢慢....嘻嘻.....XD
2技:flame geyser:向左/右打出一條火柱(控制到距離可以秒殺)
fatel fury:打4下,最後一下係轉(好痛),可以在2邊有怪時用!!
3技:triple geyser:好多人用既一招,因為打得遠!(都係一樣控制到距離可以秒殺)
unlimited blade:主要都係推人去一邊,再作最後一擊,爆左氣比較好(低攻)
-----------------------------------------------------我係分界線XD-----------------------------------------------------------
sword knight(神劍騎士-3-好名好名!)加上私之畫的sword knight

今次係講講2轉既劍士
2轉後加既特別combo:()係加改左既野
→→zz(+z):可以穿過敵人再作出更多combo同連技
→→zz(+x):可以打起人(如果加上跳dash+xx的話,再不停地連的話......)
↑→→xx(+x)都可以好似上個combo咁連,但無咁易!
技能:
1技:air slash:本人意見:(唔係幾好既一招,無須點滿既一招,用返mega slash好d(1轉1技)
2技:spiral blast:一定要點滿既一招,高攻可以彈人走,好㊣既一招技,sword可以用e招打天下.但最好都係下一招!
3技:armagedon blade:可以將劍變得長d,點滿的話出劍果下可以秒
鎖技:
介紹一招比較要解既一招
3技:double slash:斬2下,好大範,最後果下落流星有連打效果!

----------------------------------------------------我係分界線2號-0- -----------------------------------------------------------------
好啦好啦!今次我就想講下lord knight(君王騎士)
佢係sword knight(2轉)係35lv就可以轉成既職業,加強了sword kinght既連技效果,可以話連死人無命陪的說XDXD
3轉後加既特別combo:()係加改左既野
z..(→z):可以好似raven既→→x咁定住敵人,再作出更多既攻擊
xxx(x):可以斬多一下,第3下唔會好似之前既職業咁令人倒地
技能:
1技:sonic wave:可以作全方位攻擊,可以打敵人上天之後用
特殊技:rolling slash:可以係連緊敵人時加插入去
最後附上我畫既lord knight~

好耐無見啦咁多位!本身聖誕賀畫都變左就2010賀畫....因為我要考試...算啦!e家就比你地睇睇!
今次我畫左弓3WindSneaker(風行者)

放大版

再加埋我係OGS度影既cosplay弓同魔^0^!

----------------------------------------------分界線2000號XD------------------------------------------------------------------
magicknight魔劍:好多人玩同埋我又覺得唔錯既職,我最愛就係佢既3技-StormBlade(裂刃風暴),真係唔明點解韓國可以諗到咁完美既技能[用來洗腦(真人)好有效!!]
魔劍附加combo
>>zzx:e招我諗好多新手都會用泥屈怪,唔多講.
>>zzz:都幾無用下,純粹係打多一下
>>^xz:高手連技之用(zzz>>^xz)
技能:
wind saber:好高攻既1技
rising slash:雖然係用多一點mp,但可以2邊敵人都打到,妙極!
storm blade:我最愛最愛最愛最愛最愛最愛最愛的一招技,全方位不特止,重打20下(好似...)

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

有埋圖/片就更好

笑傲無雙

D英文唔多明,可唔可以改成中文

我下次會改進>__<

唔該哂你牙@@
我岩岩諗緊玩咩職好...
就玩劍啦!!!!

......................................

感謝樓主的發表

唔錯...試下先

!!!!!!good THX

原帖由 kevinthth 於 09-11-15 02:54 AM 發表
......................................

你想我點應你?重人,e度係公眾場所,唔好露點啦><!
重有thx咁多位既支持
我下次會有劍既其一個2轉-sword knight!本人正在搵資料,大家悉目以待!!

good-v-!!!!

其實妳呢個教學真係無咩用.....頂多係好虛無咁解釋下技能係點,,,,
連技,職業應對和打法等幾乎沒說...也太那個了吧。

最令我吃驚既係劍士搵食技「踢擊」居然無介紹,整個無言...

我都覺得唔係好夠豐富.....

標題改成打怪教學比較合適^^

對我依個新手真系得益不小

玩過星曲WEB 忍影世界

前前x/xxz彈起都有得連上z,之後加踢硬直大加技,劍士打得好爽

原帖由 hok5 於 09-11-20 11:39 AM 發表
前前x/xxz彈起都有得連上z,之後加踢硬直大加技,劍士打得好爽

我都成日咁屈嫁XDXD!!

玩過星曲WEB 忍影世界

係咩,屈到人佢弱姐,佢勁就難講了

雖然個教學淨係教左d技能
如果技能可以轉番中文名仲好d
不過都叫係有心想教下其他人
多謝先

十週年勳章(賀詞) Alta活動勳章

重攻擊combo:高攻,如果xxz再→→xx都可以用泥屈人!!硬直大
冇咩可能發生
講到咁堅 影短片post上黎教人囉

原帖由 丫邪 於 09-11-23 08:14 PM 發表
冇咩可能發生
講到咁堅 影短片post上黎教人囉

我做到!!唔係講笑,不過我話比你地知e招係用唔到係對戰- -
可能.....
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-31 06:12 PM , Processed in 0.043123 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存