2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 香港人同大陸人打機態度無分別~所以成日話悶 ...
go

[分享] 香港人同大陸人打機態度無分別~所以成日話悶 [複製鏈接]

基本上韓國免費遊戲的商城還是中規中矩,通常在外觀性道具的比重會比功能性道具來得多,
少有大陸遊戲重口味的操作。大陸遊戲因應當地「防沉迷系統」的限制※,
玩家也比較偏好這類型的道具,方便在防沉迷系統限制的時間內發揮最大效益,
即使是強調外觀的時裝系統,也幾乎都要再加上一些功能性的效果,
才能更受到玩家的歡迎;日本玩家比較不會瘋狂的練等,
他們很喜歡在遊戲中打扮成各種角色,享受如同模仿其他知名動漫角色外觀的
Cosplay 樂趣,因此只要找出他們偏好什麼樣的外觀服飾或配件,
即使沒有附加其他能力,他們依然很樂於消費。
取自http://gnn.gamer.com.tw/3/39233.html
大陪份香港人好明顯似大陸班人咁,無lv升就話個game 悶,一d都唔識enjoy。

十週年勳章(賀詞)

我很ENJOY玩簽,開箱,合蛋寵,捉寵等活動
不要那麼灰吧
其實各地文化不同0 0
玩樂心態和傾向當然也有不同的追求吧

其實魔力出名唔係在於升lv~升lv大把game係la=.= d人淨係識升lv 攪到個game 又限乜又限物!
新手玩又無人帶~唔通香港人真係咁自私=.=
雖然話唔同文化...但係係game到都深深感受到~
日本人/韓國人比中國人更熱心~而所謂ge中國人,成日咩仁義禮智...都係打鬼up~
自私到無論...個個都係為左自己瘋狂升lv~封左頂就呆企唔幫人(大部份人,就算幫果d都好多時好排外)~唔怪得全世界得中國成日要強調修養...因為中國人最無修養=.=
魔力出名都係在於人與人之間個互動交流~傾下計~打任升lv都係餘興~等閒又可以開生產做做生意~
而家~成班又喪又自私ge人係到玩=.= 升lv又唔出聲傾下計....咁不如唔好玩online game=.=
仲有d人話~fd 都無玩未走lo=.= fd無玩可以識新朋友ge 姐=.= 諗野咁無長進都有=.=
如果我係ic...見改版前都走左咁多人...咁今次改版有無誠意都係無用ga la~ 咁求其改下都唔可以怪佢!
想個game 做得好~要有一定ge 支持者~無支持者~個版權你買比佢呀?
反省完先鬧ic 都未遲ge~ 佢係有唔岩ge 地方~但係玩game係為咩先?下下要咁摶命~點會開心!

原帖由 squallnip777 於 2009-9-10 11:29 PM 發表
其實魔力出名唔係在於升lv~升lv大把game係la=.= d人淨係識升lv 攪到個game 又限乜又限物!
日本人/韓國人比中國人更熱心~而 ...

日本人同擊國人都有衰人既
中國都唔係個個壞人
又唔見以前大陸既魔力1有d咁既情況發生
唔可以因為小部份人而拉埋大部份人身上

原帖由 squallnip777 於 2009-9-10 10:23 PM 發表
基本上韓國免費遊戲的商城還是中規中矩,通常在外觀性道具的比重會比功能性道具來得多,
少有大陸遊戲重口味的操作。大陸遊戲因應當地「防沉迷系統」的限制※,
玩家也比較偏好這類型的道具,方便在防沉迷系統限制 ...

我係東醫都見到好多唔同服裝既玩家@@
不過我過日本巨商當時都係冇人帶我升 仲有日本玩家鐘意用密頻傾計 所以好靜好似成個死城咁
有人都話台灣玩家好 但係我玩港台合併既瑪奇又唔係好覺 都只不過係同香港玩家差唔多姐
不過唔同國家既online game就各有各特色 冇話邊個好邊個唔好既

香港d小朋友就係咁
一日到黑 升lv升lv升lv

大家風格唔同...係咁嫁啦
你地pk鍾意限職限屬限防具只準用武器
我地pk就鍾意乜都玩既 轉屬 h裝 咩職都得
我地會覺得你地pk方法悶~~
亦都可能你地覺得你地既pk方法開心
想盡方法自己有優勢
可能你地鍾意係大家俾xtrap trap 住個時攻下城
覺得無咩人守城既城戰先好玩=]
但係我地咁樣會覺得悶

同樣道理

玩過星曲WEB

原帖由 squallnip777 於 09-9-10 11:29 PM 發表
日本人/韓國人比中國人更熱心~而 ...

你外國人?  甘我希望你吾好似香港D毒撚甘沈迷打機喎

玩過星曲WEB

好多好game 都係咁比代理攪到收皮

代理所有好野都擺晒商城
又新增埋d垃圾
D EXP 又攪到唔人性化
攪到個個小朋友 都變晒M係到追lv
其他人又唔想比人拉遠lv 又要狂追
之後D小朋友 追到dlv封晒頂 就覺得悶 就唔玩
其他人?一早走晒啦
之後就變晒死城

的確如此
加上現在很多online都係一味升lv 冇其他野 所以搞到e家d小朋友咁

原帖由 『銘』 於 10-2-16 10:20 AM 發表
我地pk就鍾意乜都玩既 轉屬 h裝 咩職都得

聽講你地唔俾人換寵... 咁叫「乜都玩」?
我自升寵你都唔俾我換,咁會唔會過分左少少呢?
我都覺得你地唔俾人換寵o既PK方法好悶呀。

試過我同人PK,P 緊果陣問佢可唔可以換寵。
其實佢叫人 P 果陣無話唔得,所以我都係諗住禮貌上問佢一句。
佢答我:「唔可以,我得一隻」,跟住佢就換屬打我。
我好想同佢講:「你唔可以換屬,因為我得一把H杖。」

...到頭來唔俾人換寵果D人咪又係想利用「可以換屬唔俾換寵」黎令到自己更有優勢...
唔俾人地換屬/限屬係因為自己無得換;唔俾人地換寵亦係因為自己無得換。
講到尾都係果句,PK限乜限物其實乜公會都會有,睇清楚人地叫PK果陣限D乜,唔滿意o既咪唔好點人地囉。

原帖由 chan_hei 於 10-2-19 03:51 AM 發表

其實佢叫人 P 果陣無話唔得 ...

你係咪失憶呀
個次我同奇奇怪怪2p你同艾提洛司...
你地咪有換寵囉
唔好同我講你地無換寵
我地都殺左你地8隻寵呀
講野前經下大腦
「聽講」就唔好亂嗡
我一定有同你p過
當時好多人做證

(p.s 限職限屬限防具...點都離譜過限換寵掛 )
(p.s.2.個次係pk p到尾你地個士兵先話我地team有傳c唔公平, a_a係你地唔滿意咁關我叉事 )
(p.s.3 唔俾人換寵大部份原因唔係因為自己無寵, 而係會令個戰鬥時間更加長, a___a)
(p.s.4.下次講野唔該經大腦先 , 個次p死左你地8隻寵都話我地限你換寵, 諗清楚先回post)

原帖由 chan_hei 於 10-2-19 03:51 AM 發表

其實佢叫人 P 果陣無話唔得,所以我都係諗住禮貌上問佢一句。
佢答我:「唔可以,我得一隻」,跟住佢就換屬打我。
我好想同佢講:「你唔可以換屬,因為我得一把H杖。」

...到頭來唔俾人換寵果D人咪又係想利用「可以換屬唔俾換寵」黎令到自己更有優勢...
唔俾人地換屬/限屬係因為自己無得換;唔俾人地換寵亦係因為自己無得換。
講到尾都係果句,PK限乜限物其實乜公會都會有,睇清楚人地叫PK果陣限D乜,唔滿意o既咪唔好點人地囉。

紅字:
我有疑問
限eq 點解 你無eq?
限職 點解 你無個個職業既技能就唔準p ?
士兵都有補血 走黎限傳c
真係笑大我個口

藍字:
唔係乜公會都有 唔好講到好似所有公會都好似你地咁
當然有唔少公會都會限換寵換屬
不過限職限屬限eq 我又真係第一次聽
打2魔1傳 你地隻士兵話淨係準上武器 咩叫公平a_a?
(不過最後我地羸/.\但係你地隻士兵就話我地有傳 點計先?)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 創劍仔 於 2010-2-17 21:39 發表
代理所有好野都擺晒商城
又新增埋d垃圾
D EXP 又攪到唔人性化
攪到個個小朋友 都變晒M係到追lv
其他人又唔想比人拉遠lv 又要狂追
之後D小朋友 追到dlv封晒頂 就覺得悶 就唔玩
其他人?一早走晒啦
之後就變晒死 ...

個個小朋友/D小朋友好有負面意思
追LV/封頂=小朋友?你意思係咁?

ONLINE GAME睇你玩得順唔順氣,依隻魔2我都覺係差左D,
玩得唔順氣既人大可以唔玩,無謂激親自己

十週年勳章(賀詞)

原帖由 squallnip777 於 2009-9-10 22:23 發表
玩家也比較偏好這類型的道具,方便在防沉迷系統限制 ...

插兩句話,雖然唔多關事
可樂黎講,香港算係最多口味(ZERO,LIGHT等等)
但美國黎講,就可能得可口可樂原味+百事(美國人無記錯應該鍾意百事多D)
口味問題,食唔岩咪食第樣0.0
揀女朋友既話你應該都唔會格硬食掛

其實佢叫人 P 果陣無話唔得 ...

我呢個回覆純粹發表下意見, 無意post war=]
先唔將話題拉得咁遠 (即係平屬pk,限職等等問題)
單就咁講番換寵換屬問題
先講我地換屬既風氣
我估都係45禁前大家係維ser玩pk時已經有
當時換屬既都係等近戰會換
原因只不過係唔平屬/全剋既話根本無可能ab到維ser法系
到後期大家都知道有呢種用法之後先大眾化換屬
兵不厭詐同各出奇謀, 在乎你點睇
至於又係換寵呢個問題..唉
你可以話我講悔氣說話or我根本唔夠打先咁講
對手換寵而贏我既我只會得淡笑=]
但對手換左寵都贏唔到既我一定狂笑
我從來都無睇少過玩魔力既玩家
升自己鍾意既寵亦都係魔力入面既重要特色之一
但我好肯定我地唔係好似你所講既得一隻寵所以無得換寵
假設我拎哂5隻lv59盾出黎 死一次換一次
但求每隻盾都hi中你一下咁, 你咁贏左你真係會自豪? (緊係自豪啦 一隻寵升到59都唔知用幾多時間用龍沙呀)
我試下誇張d, 唔好話5隻lv59自練寵喇
一隻自練+4隻野生巨牙都夠黑人憎喇掛?
先唔計換寵立委轉位呢下無敵論 (如果你連呢個基本概念都無既可以將以下廢話唔睇)
hey..老闆 4隻巨牙成本要幾貴? 1萬1隻夠貴未?
扔4萬蚊出黎換黎之後pk都有1500血x4 =6k血野生寵喎! 抵啦下話?
除非對手係阿寶上身下下先讀打中你既姐..唔係你咪有1/2機會"神閃"? (笑)
再再再誇張d 有錢拎 哂d 寵去合巨牙
唔同種族+4隻唔同屬性
咁夠哂戰術未?
係維ser玩換寵 近戰見到第一下已經拎人地屋企人出黎問候+走佬唔玩喇=]
根本換寵對近戰黎講已經係一個唔公平 (我起碼唔覺得近戰換寵有咩優勢先)
殺左寵真係當自己贏大半
但人地辛辛苦苦搏老命先殺到一隻寵對手就一聲唔該換隻野生寵出黎千3血再防過
咁不如一早扔水啦=] (點解唔扔得水!? 因為水貴囉..扔一次就無)
一個銀仔都有兩面睇
如果你話我地唔比換寵係自私既
咁一齊繼續自私吧

原帖由 night29 於 10-2-19 12:17 PM 發表

我呢個回覆純粹發表下意見, 無意post war=]
先唔將話題拉得咁遠 (即係平屬pk,限職等等問題)
單就咁講番換寵換屬問題
先講我地換屬既風氣
我估都係45禁前大家係維ser玩pk時已經有
當時換屬既都係等近戰會換
原 ...

人地換寵都輸
放過人啦...個次我同你都清左人地8隻寵

個話題其實無咩拉遠到
我想表達係香港人本身都向自有唔同玩法
唔可以一桿竹打沉晒全部香港人
加上因為同樓上p過k
對呢個post有點兒疑問先發言唧

其實呢個post都好耐歷史架喇喎._."
講多句: 我都係岩岩開始熟玩個game 見人pk換寵唔知點解我會有o左咀既感覺..
明明個人仲有3分1條命但就因為係咁換寵最後羸左...
如果我係輸果個點睇都覺得唔公平啦下嘛 (唔好打我呀 純粹個人意見 )

玩過星曲WEB

原帖由 siuorz 於 10-2-19 11:40 AM 發表

個個小朋友/D小朋友好有負面意思
追LV/封頂=小朋友?你意思係咁?

ONLINE GAME睇你玩得順唔順氣,依隻魔2我都覺係差左D,
玩得唔順氣既人大可以唔玩,無謂激親自己

( ′,_`)<我說小朋友是指孩子氣
( ′,_`)<ONLINE GAME 只是休閒的東西
( ′,_`)<追LV封頂除左變換金錢的人 我想沒有人為了強大過人而為了封頂了吧
( ′,_`)<如果是後者這個人差不多似小朋友多啦
( ′,_`)<...個人意見不要再婊我啦

原帖由 創劍仔 於 10-2-19 05:26 PM 發表

( ′,_`)<我說小朋友是指孩子氣
( ′,_`)<ONLINE GAME 只是休閒的東西
( ′,_`)<追LV封頂除左變換金錢的人 我想沒有人為了強大過人而為了封頂了吧( ′,_`)<如果是後者這個人差不多似小朋友多啦
( ′,_`)<...個人意見不要再婊我啦

大_把呢d人
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-26 06:43 PM , Processed in 0.035940 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存