2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 埃索度王國 尼奧元精華文集 (11/12追加神的特別待遇) ...
go

尼奧元精華文集 (11/12追加神的特別待遇) [複製鏈接]

本帖收錄著名作家-尼奧元(筆名:屈膠元)的成名作品「在世界中心草泥馬」三部曲之首部曲「膠神啟示錄」,

其內容包括:

序章:國難當前,膠粒有責篇

藍國5級團<END>招募新手老手一齊打國戰

<END>我尼奧元向大家道歉= ="

初章:因膠不遂,憤而自插篇

藍國傳奇人物的最終-尼奧元的一生

尼奧元最後的啟事

貳章:膠風再起,平步青山篇

4月8日,尼奧元介入

有關尼奧元介入

致E團,烏合

參章:青山二樓,膠氣難除篇

<神聖尼奧元騎士團>招收正義之仕

尼奧元尼次係認真講對唔住架

終章:小丑之神,無所不能篇 -NEW!

尼奧救世神教十月七日正式創立(基督徒及天主教徒必加入)

[GM入][極度不滿]5大天使的消失[/極度不滿]

神的特別待遇1

神的特別待遇2

劇場版:侵略世界篇-黃國
4月8日,黃國得救了

劇場版:侵略世界篇-紫國
[FEZ同人小說]淡紫之終章-科迪之死(尼奧元代作)

劇場版:慘被收皮篇-藍國
幻影軍之恥?旺女亂踢人

------------------------------------------------------------------------

尼奧神的迅速掘起引起部份無法上位人士不滿,造成世界各地多宗質疑個案 -NEW!

無能的挑戰者

搞錯方向的小羊

敵對神祇的工讀生

現代的印第安人

已被埋的路人甲

最接近神的人

---------------------------------------------------------------------------------------

盡覽以上內容以後,讓我們看看社會各界人士的看法:

周星星:如果係都要為哩本書加上一個收藏期限,我希望係,一萬年...

李小龍:我讀得書少,你唔好蝦我...

皮卡丘:比卡超~比卡~~..

霉乂男:我真的很閒...囧

---------------------------------------------------------------------------------------
尼奧元精華語錄

「死E團\口/做咩搶走我D人」
「如果因為私人恩怨而踢人,咁樣就實在是非常可恥的行為」
「我玩火法的確唔係好得,但我對自己的實力好有信心」
「幻影不=藍國」
「END團不滅」
「我係一個有經驗的團長」
「我就是埃索度王國的聖人尼奧元」
「你這個廢柴」
「你才是畜牲,一隻灑尿的黃狗,受死吧」
「默战係我既偶像,默战係神」
「我知你配(佩)服我的寫作能力所以太害怕而唔敢面對- -+」
「我尼奧元就是個為了正義可以叛逆國家的英雄」
「我百分百是神,同時又百分百是人」- 版友5星強推
「天堂,是你們愚蠢人類無法及足的地方」
「我是聖子,不是聖父」- 總編按:聖子好像是食物的一種?)
「希望大家可以原諒我啦」- 全書共出現n次
「上死亡榜就是你的榮譽」
「對我崇拜是你們成功的第一步」
「雙修戰暈完自己打好賤格=3=」
「吊你啊on9仔- -+」
「.......尼奧元含淚上」
「兩個ON9吹水污染環境」
「你們那些貫注正義的邪惡,我可以原諒」
「我看到了人類的絕望和未來的黑暗,人類已經被邪惡完全蒙蔽和吞噬......」
「我是人,一個有神的思想的人」
「我就是宗教」
「我讀聖經大的...不過沒有看完整本聖經」
「本人會離開2000fun,從此永遠消失......」
「我最為深刻的團....雖然最後結局都是我被踢出部隊」
「有著一個無人可憐的厄運,這大概是傳奇人物的命運吧」
「現在我已經對FEZ厭倦,也不期待會得到原諒,對著自己驚異的技術已經沒有留戀」
「我承諾大家我會重新做人」
「我,尼奧元可以令大家變為精英!!」

再來看看讀者們對尼奧元的評價:

油膩雞絲:尼奧元是醬爆和張如城的同類
某隻很萌的貓:睇黎已經無得救.. .. ..       =口="
小亦:點解可以弱智成咁...
西道:做咩靜靜雞自己出院.......
小陶:0分 重作...
均哥:話你on9怕你嬲
0050:神啊,請問一下你有冇能力可以令人地踢你唔走
巴茲:如果藍國多幾個尼奧元咁既人,我早就轉行賣花生

已有 24 人評分Good 收起 理由
老頭賢 + 2 屌你 睇完我真係笑撚死
小“六﹏感′ + 1 精品文章
家冇惡女 + 1 活動參與
INFINITY + 2 活動參與
×╳Sky☆〞 + 1 `21
Dazs;] + 1 看多少次都是會笑
depthdream + 1 尼奧元大人... 你快d出書啦...
一菊姬一 + 1 你已被膠化了
阿Ray + 2 你的文章對我很有用。謝謝!
FinalxZero + 1 精品文章~

總評分:  Good + 30   查看全部評分

你真的很閒

原帖由 Nari_Wai 於 2009-8-14 11:58 AM 發表
你真的很閒

臨訓前無野做,
見佢又開帖道歉,
順手統計一下佢道過幾多次歉,

睡了,晚安

我唔識加GOOD ~O~

盡覽以上內容以後,讓我們看看社會各界人士的看法:

周星星:如果係都要為哩本書加上一個收藏期限,我希望係,一萬年...

(下略)

我好似見過依種寫作手法~_~

大獲 睇得太多 被膠化了x_x

原帖由 霉乂男 於 2009-8-14 11:59 AM 發表

臨訓前無野做,
見佢又開帖道歉,
順手統計一下佢道過幾多次歉,

睡了,晚安

相信係本國既焦點之一

妖,你先係真正膠神,我張膠神尼個稱號賜予比你啦,開心啦,人地開post真心道歉你又玩d咁o既野,你果d無錯係我o既錯,不過尼d已經係過去o既事,點解你尼d人咁鐘意攞人地d污點尼發揚光大,我以尼奧元之名詛咒你啊.\/.

原帖由 車厘元 於 2009-8-14 04:04 PM 發表
妖,你先係真正膠神,我張膠神尼個稱號賜予比你啦,開心啦,人地開post真心道歉你又玩d咁o既野,你果d無錯係我o既錯,不過尼d已經係過去o既事,點解你尼d人咁鐘意攞人地d污點尼發揚光大,我以尼奧元之名詛咒你啊.\/.

如果你唔講最後個句我相信d人會開始覺得你正常返少少

原帖由 箭厥乂戰魂 於 2009-8-14 12:05 PM 發表
我唔識加GOOD ~O~

你無得加good
3星會員先有

原帖由 車厘元 於 2009-8-14 04:04 PM 發表

你既膠已經深入我地既認知當中...
你既道歉唔足以去清洗你膠的形象

好惡既詛咒.. .. ..       =口="

十週年勳章(賀詞)

元哥係唔使咁火喎,我見到你在華格比幻影踢左= =果場藍國幻影輸左,踢左你係好事尼

放上偽基啦~~
開個尼奧元的偽基~

原帖由 Physco 於 2009-8-14 05:32 PM 發表

好惡既詛咒.. .. ..       =口="

尼奧元的咀咒
lv1:被神聖尼奧元咀咒 使身體出現膠化(破足破魔破防狀態)
lv2:被神聖尼奧元咀咒 使人物以10Hz頻率在黃頻發出 我是尼奧元信徒
lv3:因尼奧元的咀咒 你已經生是尼奧元的人 死是尼奧元的鬼 成為送死流奇人(以上狀態同時出現)

被咀咒既個位呀生可以等死._./

十週年勳章(截圖)

綠國有個補黑神手,藍國都有個傳奇膠神......真係成也玩家,敗也玩家

十週年勳章(截圖)

原帖由 iii007hk 於 2009-8-14 11:55 PM 發表

尼奧元的咀咒
lv1:被神聖尼奧元咀咒 使身體出現膠化(破足破魔破防狀態)
lv2:被神聖尼奧元咀咒 使人物以10Hz頻率在黃頻發出 我是尼奧元信徒
lv3:因尼奧元的咀咒 你已經生是尼奧元的人 死是尼奧元的鬼 成為送死流 ...

唔洗改版都有新職......使徒

回復 18# 鬼整你 的帖子

呢隻職 恐怕唔係人人駕馭到

唔該哂/口\
我其實都暗暗諗緊正呢個相同類型po
見你正左.就唔該哂
我會放落我的最愛的了
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 05:48 PM , Processed in 0.038214 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存