2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 而家既Online game悶到死,玩League of legends啦! ...
go

[討論] 而家既Online game悶到死,玩League of legends啦! [複製鏈接]

1.遊戲介紹
由 DOTA All Stars 開發團隊打造、美國 Riot Games 的新款線上遊戲《League of Legends(陸版名稱為傳奇聯盟)》正式在北美展開公開測試,讓玩家在遊戲正式上市前就可搶先感受遊戲樂趣。

Riot Games 表示,玩家在《League of Legends》主要扮演召喚者的角色,凝視著戰場的變化、選擇指定的英雄並指揮作戰。當每場多人線上戰役中,玩家可以從數十個具有獨特技能與能力的英雄角色來挑選,並且追求快節奏的團隊作戰快感﹔英雄將會獲得等級、物品與能力的提升,讓英雄能夠擊敗自己的對手、小兵,鞏固自己聯盟的力量。玩家還可以提升自己召喚者的等級與力量,來取得新的能力、物品,以便持續在戰鬥中支持英雄。

請各位會員按「發表於 10-6-17 07:06 PM  只看該作者」
入面既「只看該作者」
方便大家分段睇

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽,你當前積分為 0

已有 4 人評分Good 收起 理由
★藤原拓海★ + 2 你說的內容我非常同意
wong930208 + 1 屌老母點解無人轉去網遊聊天版?
kenneth1261 + 3 講左咁耐,網址-,-?
曲奇餅 + 2 你開咁正既post迫我加good姐^^凸

總評分:  Good + 8   查看全部評分

2.點解LoL比其他Online game更值得你玩???
各位玩online game(下稱OLG),大致上有兩種人
一種係求「競爭」
另一係求「休閒」

而家既OLG,90%都要你不斷升LV
升LV黎做乜?
咪就係為左著更高lv既裝備
OR升高d LV去打勁D既BOSS

果D BOSS相信大家都UP得出佢地有乜特徵
特別既技能,數以萬計既HP,無限MP
打完之後,拎到幾件好罕有既裝備,但係為左呢幾件裝備
大家都可能玩左幾個月/幾年

鐘意PK既,官方就不斷出點數裝,點數VIP
等你PK果陣會勁過對手,從而獲得優勢,EVEN勝利
呢D所謂既PK其實只係雙方拎自己既錢出黎
買佢既商品,然後分勝負
講白D,鬥錢多

LoL即使你有錢,都唔會遊戲入面勁d
點數只能夠買英雄,但係英雄好平衡
玩家即使用免費既輪更英雄都可以玩得贏點數戰士
而且任何一隻英雄都可以用GAME幣買到
對冇用點數既玩家唔會有不公平既情況

而且LOL既英雄唔會好似SD高達咁,分SS機還是C機
全部英都有佢既用處

笑傲無雙

我想要睇中文....睇5明點玩呢...

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

插一插

十週年勳章(賀詞)

一種係求「競爭」
另一係求「休閒」

我玩緊既FREE STYLE滿足晒呢2點

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

有中文就更好

3.解答小小既問題

睇到呢到,你可能會問呢D問題
可能你會話:
1.「車~D英要買既,唔似信長咁可以全部英都任我玩」
2.「LOL有得升LV,即係高LV會屈到低LV機啦」
3.「畫面咁差,我唔會接受囉」
4.「我英文好差wo~廢事玩英文GAME啦」
5.「多唔多人玩架???」

1.LOL而家有52隻英,每個星期官方會選出10隻英比玩家免費試用
呢10隻英入面會包括所有既英雄類型
Raged DPS
Melee DPS
Tank
Support
Mage

而且小弟我都係未買過任何一隻英雄
咪又係玩到20/30Lv...

而且最貴價錢既英雄( 6300)唔一定勁過最平(450)
好多高手發表既英雄排名,450同1350既英雄都佔左最高層既3/4

2.我以前都問過呢個問題
不過LOL係有一個配對系統
係跟據玩家既ELO排名
ELO排名大概就係跟據系統預算你贏/輸,如果你超出左系統既計算
反敗為勝,咁你既排名就會大幅提升
當然,玩家既等級提升,ELO排名都會提升

因此,理論上,高LV既玩家係冇可能同低LV玩家同場遊戲
因為佢地既ELO排名差太遠
LOL官方聲稱佢地既配對系統除左跟據ELO排名分配遊戲
亦會令到遊戲單方既勝率唔會超過55%
因此新手唔需要擔心自己比人屈機

因為系統會選擇一D同你差唔多等級/實力既人同你玩

3.如果你玩GAME為左畫面的話
咁應該出吓街,睇吓香港既夜景
而唔係坐係屋企打畫面靚既GAME

4.好多內地熱心既網友
為LoL呢隻GAME提供左漢化(簡)既補丁
我用過,大概90%既英雄技能/遊戲提供都成功漢化

而且香港既LOL玩家係有一個廣東話平台
因為呢個平台涉及FORUM,因此我都唔打算講落去

5.而家LOL既配對系統,大概30秒到1分鐘就可以搵出9個同我相近實力既玩家玩5v5
我唔知算唔算多啦

樂吉論壇都有OK多人玩LOL
GOLD登每星期都會有一兩個講LOL既帖
大家可以入去做吓CD-ROM,睇吓點樣聯繫GOLD登仔一齊玩

堅係好玩...上晒癮
E家就22級

原帖由 tomchunman27 於 10-6-17 07:34 PM 發表
堅係好玩...上晒癮
E家就22級

柒頭文聽朝記得同我去屈人機

今日玩ANNIE好HIGH

玩過就知幾正, 大家快d試下玩啦

原帖由 對抗命運的人 於 10-6-17 07:34 PM 發表

柒頭文聽朝記得同我去屈人機

今日玩ANNIE好HIGH

起到先ok...

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

之前有位版主好似都有推介過

原帖由 壽司-v- 於 10-6-17 08:06 PM 發表
之前有位版主好似都有推介過

陰公...
版主推介都好似冇乜大反應
樓主...加油

師兄 介唔介意比個漢化黎?

4.我對LoL既睇法
LoL
英雄多,卡通化畫面
唔驚斷線,斷左線都可以reconnect
好友系統非常簡單,完場睇結果就即刻可以+人做fd
52隻英,兩面都可以出
每隻英既技能都非常獨特,襯哂佢外型+帶比玩家既印象
法師唔會連哂身上既技就殺死目標,有可能需要等D技能CD完再出先可以殺到
以下帶比大家某D高手既影片

原帖由 kwok5e 於 10-6-17 08:09 PM 發表
師兄 介唔介意比個漢化黎?

樓主打緊飛機應該......
你試下下面個post
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1
已有 1 人評分Good 收起 理由
kwok5e + 2 3q 等我睇下先

總評分:  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

我玩到15lv  可以add jasonwow  一齊玩~_~
最好有skype方便 team speak

原帖由 ~Jason~ 於 10-6-17 08:20 PM 發表
我玩到15lv  可以add jasonwow  一齊玩~_~
最好有skype方便 team speak

巴打又有玩?_?
together?

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

原帖由 tomchunman27 於 10-6-17 08:23 PM 發表

巴打又有玩?_?
together?

可以丫  不過打得麻麻地

原帖由 ~Jason~ 於 10-6-17 08:26 PM 發表

可以丫  不過打得麻麻地

add me msn傾:]
tomchunman27@hotmail.com
同d識既人打先會發揮到實力
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-1 08:29 PM , Processed in 0.044474 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存