2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 咁多張460大家覺得邊幾多最好
返回列表 發新帖 回覆
go

咁多張460大家覺得邊幾多最好

十週年勳章(賀詞)

我本來覺得galaxy幾好,不過有人話galaxy d卡三年就88,我部機打算用5年,唔知邊張好,心大心細,就黎出機

十週年勳章(賀詞)

有冇咁易壞呀

Gigabyte GV-N460OC-1GI GTX460 1GB DDR5          HK$ 1,720.00
岩你
fan都型d

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Qoo記 於 10-8-13 05:12 PM 發表
有冇咁易壞呀

Gigabyte GV-N460OC-1GI GTX460 1GB DDR5          HK$ 1,720.00
岩你
fan都型d

哦,唔該哂ching,本來我打算出galaxy不過@@我d fd話張野三年左右就88

460首選當然GIGABYTE

原帖由 Sav_月 於 10-8-13 05:18 PM 發表

哦,唔該哂ching,本來我打算出galaxy不過@@我d fd話張野三年左右就88

張張卡都唔保證用到幾耐
冇話3年就88
最好就2年多d就88 跟手換過張新

十週年勳章(賀詞)

ZOTAC,5年保養

原帖由 天地無雙 於 10-8-13 06:02 PM 發表
460首選當然GIGABYTE

你估GIGA 460冇缺點咩唉..

原帖由 林不肥 於 10-8-14 06:15 PM 發表

你估GIGA 460冇缺點咩唉..

你認為有一張卡係完美?

原帖由 XyouX 於 10-8-14 07:01 PM 發表

你認為有一張卡係完美?

冇嫁..
但佢話要FIRST CHOICE WO
你用過未先?
未用過又推介比人..
已經唔係咁好..

回復 9# 林不肥 的帖子

1. 聯強3年保 呢樣已經比其他牌好
2. 散熱效能比Galaxy風神好(自己睇reviews)
3. 價錢唔係比其他牌子貴好多
4. 牌子

如果咩都要試過用過 咁我咪要做李嘉誠個仔?

留意下樓主標題係咩? 大家覺得, 即係我個人意見
你唔滿意關我乜事 傻仔言論

原帖由 天地無雙 於 10-8-14 11:08 PM 發表
4. 牌子

留意下樓主標題係咩? 大家覺得, 即係我個人 ...

有人一開始夠係咁話人地用460  768MB版個D係傻仔~ 死都話用1GB版勁好多
買768MB就不如唔好買~
後尾自己又無啦啦出個460  768MB版 o既 post~ 讚到張卡上天咁滯~
算啦呢種人成日以為自己係岩哂~ 人地就係傻仔~
自己未用過咪一樣懶係有道理咁同人講呢樣講個樣....哂氣

原帖由 打機是我的生命 於 10-8-15 01:53 AM 發表

有人一開始夠係咁話人地用460  768MB版個D係傻仔~ 死都話用1GB版勁好多
後尾自己又無啦啦出個460  768MB版 o既 post~ 讚到張卡上天咁滯~
算啦呢種人成日以為自己係岩哂~ 人地就係傻仔 ...

所以佢咪大條道理咁話
未用過唔好亂推介比人

但佢好似忽略左一樣野 世界上唔係得一個人用電腦

十週年勳章(賀詞)

張GALAXY 460 1GB我打機最高70度

十週年勳章(賀詞)

最後決定giga 460 1gb@_@

原帖由 天地無雙 於 10-8-14 11:08 PM 發表
4. 牌子

留意下樓主標題係咩? 大家覺得, 即係我個人 ...

睇REVIEWS..囧
測試我自己都做咗啦..
真係笑J死我

你地做過768MB版同1G版測試咩?
真係笑J死我..你地除咗預設之外仲識D咩?
諗下點解768MB版唔會有咁盡嘅超頻版啦
頻寬唔夠就係唔夠..
仲叫我睇REVIEWS..
460..INNO..GIGA..GALAXY都玩過
768同1G都玩埋..SOC都試過
咩料子我點會唔知..

GIGA兩風扇又點?
冇做鏡面處理..接觸面的面積一大...
傳熱已經奶野..
接觸面同散熱器FINS唔同..
面積大只會妨礙傳熱速度
INNO的單風扇版同佢雙風扇..
可算是不差得遠

4. 牌子

你以上四個其實唔係話冇道理..
1. 講保養..ZOTAC5年TIM
2. 我自己做晒TEST..唔洗睇REVIEWS
3. 咁點解仲要比貴D嘅..囧
4. 一講牌子就奶野啦..用粒..耐用度..果D唔洗睇咩?

追牌子唔係好事..
講完..
你地慢慢..你地已經比[此內容已被過濾]班井底怪物好好多..
當然唔排除你地本身就係同一班人..
得閒過泥我度睇下文吧..
散熱器的REVIEWS..十個有十一個都水人..
自己一做就知咩料..人地收$$..我唔收$$..分別就大啦

原帖由 打機是我的生命 於 10-8-15 01:53 AM 發表

算啦呢種人成日以為自己係岩哂~ 人地就係傻仔 ...

廠比我唔通唔測呀?
我就係測先768版先知同1G版個距離大先叫你地唔好買咁解..
你唔信就算..
遲D唔好叫人地超768版呀..晒氣嘅

原帖由 天地無雙 於 10-8-15 01:58 AM 發表

所以佢咪大條道理咁話
未用過唔好亂推介比人

但佢好似忽略左一樣野 世界上唔係得一個人用電腦

未用過唔信就算..無謂要你信..

逐點駁好威?

Zotac5年保又點? 夠聯強規模大? 聯強保技嘉服務一向都唔差 比你5年保又點? 你擔保4.9年後壞卡佢仲有貨? 有幾多張卡生存5年仲有貨存係代理度??
講保養點解我唔同外國訂EVGA? Lifetime啊? 但你又明唔明Lifetime點解?
其次Zotac仲玩緊公版 GIGABYTE咩版?
拋光處理自己唔識磨? DIYER資深少少都識自己磨(就算一般人唔識磨 個溫度都靚過唔少磨左既卡啦) Jumbo 做緊$1720 講牌子點都大過D 宇宙牌,顏色牌
一般呢D大廠非公板價錢都會比2線廠貴100起 但今次只係貴幾十 唔買1線仲走去買2線?(當然你對佢有抗拒/唔滿意我無你辦法啦) 我只係從一般消費者Point出發

同埋唔好以為有廠商提供卡比你玩好威咁,reviews自己做完就一定準?一山還有一山高啊
唔好下下話人地做馬,明眼人自己識諗

廢事同你講咁多

原帖由 天地無雙 於 10-8-15 02:52 PM 發表
逐點駁好威?

Zotac5年保又點? 夠聯強規模大? 聯強保技嘉服務一向都唔差 比你5年保又點? 你擔保4.9年後壞卡佢仲有貨? 有幾多張卡生存5年仲有貨存係代理度??
講保養點解我唔同外國訂EVGA? Lifetime啊? 但你又明唔明Lifetime點解?
其次Zotac仲玩緊公版 GIGABYTE咩版?
拋光處理自己唔識磨? DIYER資深少少都識自己磨(就算一般人唔識磨 個溫度都靚過唔少磨左既卡啦) Jumbo 做緊$1720 講牌子點都大過D 宇宙牌,顏色牌
一般呢D大廠非公板價錢都會比2線廠貴100起 但今次只係貴幾十 唔買1線仲走去買2線?(當然你對佢有抗拒/唔滿意我無你辦法啦) 我只係從一般消費者Point出發

同埋唔好以為有廠商提供卡比你玩好威咁,reviews自己做完就一定準?一山還有一山高啊
唔好下下話人地做馬,明眼人自己識諗

廢事同你講咁多

就憑你"拋光處理自己唔識磨? DIYER資深少少都識自己磨(就算一般人唔識磨 個溫度都靚過唔少磨左既卡啦) "
已經可以收得檔
你知唔知VGA HS磨完好大後果?
你唔信就算..唉

樂仔..快D回來做多D測試比佢地睇啦..唉
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 12:54 AM , Processed in 0.037227 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存