2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九尾Online 原創<明月秋雪>小說------#40--第二章(已完)#47--第三章 ...
go

[分享] 原創<明月秋雪>小說------#40--第二章(已完)#47--第三章(上集) [複製鏈接]

笑傲無雙

序 - 投師學藝

"鈴~~鈴~~鈴~~"鬧鐘響
" 呀!!又遲到LA,死緊LA,我仲要見客!!fxxk!!!"衛劍嵐自言道(好似唔應該加個英文字=.=""
經過一分鐘梳洗後出門...
"嘩!!的士站無的士!!唔通個天都唔鍾意我TvT"...之後等...等完再等...(一塊葉飄落地下...
"工作工作太多工作...."電話鈴聲響起
"喂!BOSS,我番緊黎架LA,唔好意思AR"口振振地說...>"<
"你唔洗番黎,你被炒!!!"BOSS大聲講
O都...O都...O都........(又一塊葉飄落地下...
行過巴士站...見到個板好吸引...睇清楚..."九尾ONLINE"(心想....都無工開,玩下ONLINE GAME LA
番到屋企開電腦,DOWN GAME,注冊,開ACC,入GAME
有隻狐行過黎....同我揮手
"嘩.隻GAME..3D??咁立體既........(一道強光閃一閃.........昏迷ING.................................

呀~~呀~~~呀~~~~(烏鴉飛過....

依到係...咁古代FEEL既...唔通好似D小說咁入左GAME到-.-""咁邪?!(青面ING.......
你好AR~
"......"衛劍嵐
你好AR!!
"......"衛劍嵐
叫緊你AR,仆你個X!!
"唔見你AR,小你個X"衛劍嵐
我係你下面AR,你壓到我AR,你老祖!!!!
"....."衛劍嵐起身,見到隻狐!!驚叫"嘩,好大隻老鼠呀!!!!!"
"X你!去死!"隻狐飛身向衛劍嵐以一秒12下連技,足足打左一分鐘=.=""""我感覺到痛...
"我叫櫻姬,係9階靈狐,你咁高LV都咁笨既"櫻姬說
"咁你想點-.-╬,打架AR!?"衛劍嵐為左個"笨"字氣憤道
"打味打,我串你唔起AR~詠春 櫻姬"櫻姬自信說(起手勢
"好!!我投降"衛劍嵐(舉白旗TvT
"........"櫻姬
"........"衛劍嵐
"你無學過武功,點升到90 LV架"櫻姬呆呆道
"我系係香港居民黎,仲等緊政府戈6000蚊養我嫁....點知黎左依個地方,依家咩都無...唉..真黑仔"衛劍嵐
地下閃出6千金
"我借住6千金比你LA,你要叫我就打開<九階靈狐.櫻姬>,我就會出現,不過!,首先你入左城拜左師先,唔好比人發現我"櫻姬好心地道(為左1點俠義值??)
入城後~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"嘩!好大條白龍....石像AR...咦!?前面有個人係到玩飛劍WO,肯定賣藝再賣身,過去望下先"衛劍嵐
"各位朋友,小弟唔該錢買絕學書,請各位比D面我,欣賞完比少少金我"賣藝者
"車,得47LV就係到表演,仲要收金"D人邊講邊散...得番我一個係到準備走...
你好!!!大俠!!!,我叫寂靜,你可唔可以幫下手借1000金黎比我學絕學AR"寂靜哀求道(死LA,,,,,今晚一定被打死XD
"好LA,你帶我去水月宮,我就送1000金比你LA"衛劍嵐
"......"寂靜
"唔要?咁算,我搵第2個問"衛劍嵐道
"唔係,你知唔知1千金等於包一間怡紅院一個月....你竟然將D金當係泥一樣,太帥了"寂靜雙眼閃閃道
"......"衛劍嵐道(心諗:D金都唔係我-.-"",我緊係唔當一回事...
"好LA,收得你D金,我帶你行,我係依個城既飛劍門弟子,係水月門對面,得閒一齊打怪^^"寂靜說
"謝謝你"衛劍嵐道(依個人幾好AR~^^~
"到左LA,依到就係水月門,你自己入去拜師LA.....仲有.....仲有......"寂靜
"仲有咩事??"衛劍嵐道
"你未比一千金=V="寂靜
"哦?!係WO......打開交易....鎖定...完成交易"衛劍嵐道
"唔該晒~我加左你好友,得閒搵我LA^^~哈"寂靜快樂的走左
"唔知難唔難入...洗唔洗TEXT x.x??"衛劍嵐心寒一寒道
"後生仔,想入門呀??你要接受入門測驗嫁"孫婆婆說
"下!?真係要?死直..."衛劍嵐道
"咁你出題LA"衛劍嵐死充有自信道
好,第一題係選擇題:九尾ONLINE係幾時公測,A:2月14,B,2月16,C:2月17,D,3月1"孫婆婆說
"下!?問D咁既野...咦,係WO,問下隻狐先"衛劍嵐道
"櫻姬,知唔知九尾ONLINE係幾時公測??"衛劍嵐道
"九尾ONLINE係2月16正式開始公測,咁既問題邊個傻瓜問嫁??咁蠢既"櫻姬道
"唔該晒你"衛劍嵐向櫻姬道
衛劍嵐大叫"B!!"
"你可以正式入門LA,比個稱號你先."水月門學徒",你就得閒囉D分黎,就可以升階嫁LA"孫婆婆說
"哦...咁我出去練功先"衛劍嵐
------------------------------------------序完-----------------------------------------------------

#1-----序
#22-----第一章
#40-----第二章(已完)
#47-----第三章(上集)

已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
‵小依 + 3
小艾。 + 3 W0W
迷失荒稜 + 30 精品文章

總評分:  威望 + 30  Good + 6   查看全部評分

小心比人追斬呀你A_A

打爆你; \口/' 我唔係靈狐. 我係人黎嫁頂;

笑傲無雙

子0`我未出場?

笑傲無雙

原帖由 紫〥冰 於 11-3-2 02:34 PM 發表
子0`我未出場?

就快~~~~~唔得閒打-.-過左lunch time

你d角色會唔會不斷增加架?會唔會加埋我入去?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

低嗶  >- <

JOHNNY哥-v-
狐的奇緣你都未完t_t

笑傲無雙

原帖由 千禧寶寶 於 11-3-2 04:03 PM 發表
你d角色會唔會不斷增加架?會唔會加埋我入去?

你留GAME 名,我可以加你落去@@

笑傲無雙

原帖由 ‵小依 於 11-3-2 04:08 PM 發表
低嗶  >-  

似你~~~~

笑傲無雙

原帖由 神陵 於 11-3-2 04:55 PM 發表
JOHNNY哥-v-
狐的奇緣你都未完t_t

戈個比人摺左T.T

作得好好呀

原帖由 angelkeung 於 11-3-2 06:24 PM 發表

戈個比人摺左T.T

即刻開返=,=
this is an order!

笑傲無雙

原帖由 神陵 於 11-3-2 06:38 PM 發表

即刻開返=,=
this is an order!

你搵番D稿比我=.=

原帖由 angelkeung 於 11-3-2 11:49 PM 發表

你搵番D稿比我=.=

之前比左你咖...

.. 作得一d都唔好. 吹到我變左隻狐吉-,- ;
狐女都好d啊.. 我唔要做狐吉啊T^T.

笑傲無雙

原帖由 櫻姬寶貝 於 11-3-3 06:19 AM 發表
.. 作得一d都唔好. 吹到我變左隻狐吉-,- ;
狐女都好d啊.. 我唔要做狐吉啊T^T.

遲d將你進化變成天狐女囉=.="""得未

原帖由 angelkeung 於 11-3-2 06:23 PM 發表

你留GAME 名,我可以加你落去@@

角色名:千禧寶寶
年齡:11歲

角色定位:隨你發揮

笑傲無雙

原帖由 千禧寶寶 於 11-3-3 09:47 AM 發表

角色名:千禧寶寶
年齡:11歲

角色定位:隨你發揮

原帖由 angelkeung 於 11-3-3 09:51 AM 發表

即係小男孩咁解,不過正太係指好得人鐘意果類。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 01:34 PM , Processed in 0.042185 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存