2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 [已規劃點法但未實行] 38lv復仇PVP及副本點技圖 ...
go

[已規劃點法但未實行] 38lv復仇PVP及副本點技圖 [複製鏈接]

1. 點解點侍者? 因為已強化

2. 點解點護盾光環? 多用於pvp而且物魔防+40%配光環強化可用55秒

3. 點解唔點原子爆發?

因100mp相當寶貴寧係pvp用於侍者加電磁防禦或cut魔或儲

現在回頭還可以
玩復仇不點機關槍不如唔好玩
機關槍在pvp也很屌
沒有其他mp1代替了它
講真 eve唔點4大被動係唔得 侍者也不太好用
點了魔力轉換 在打時空有很快就回到mp
黑洞...這有保留
而電核不用這麼快點吧 mp3 都未點完 光環強化都未係時候
如果樓主係被動型eve 無視以上

以下為50級的

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

復仇mp1可以接
點解唔點?而且又高攻
你一招100mp技都冇..又何來副本點技呢

侍者強化了但不代表就要捨棄招牌技能的原子爆發啊…
認真說副本裡放侍者的幫助不大, 初期還好, 後期即使不用也可以靠其他技能解決
既然都要花接近mp100的技能倒不如爽快幹掉怪, 比起多一個攻擊頻率不高的輔助npc更好

原帖由 利雲天界 於 11-3-31 09:31 AM 發表
侍者強化了但不代表就要捨棄招牌技能的原子爆發啊…
認真說副本裡放侍者的幫助不大, 初期還好, 後期即使不用也可以靠其他技能解決
既然都要花接近mp100的技能倒不如爽快幹掉怪, 比起多一個攻擊頻率不高的輔助npc更 ...

原帖由 hj1op2 於 11-3-31 02:02 AM 發表
復仇mp1可以接
點解唔點?而且又高攻
你一招100mp技都冇..又何來副本點技呢

原帖由 Vita維他 於 11-3-30 10:44 PM 發表
現在回頭還可以
玩復仇不點機關槍不如唔好玩
機關槍在pvp也很屌
沒有其他mp1代替了它
講真 eve唔點4大被動係唔得 侍者也不太好用
點了魔力轉換 在打時空有很快就回到mp
黑洞...這有保留
而電核不用這麼快點吧 ...

侍者我只會用於PVP因為強化後第一擊不倒地而且會消一定擊倒值...

加上...我就係用得太多次e隻小蜘蛛...發覺佢用途原來不小...

可以做下肉盾比我回小小mp可以引到對方出技打佢可以爆炸...

總之睇落去e隻小蜘蛛總會帶到意外幫助...另點解唔點原子爆發...

因我係副本多數會用光環或者鎖2同女王之鞭...再唔係儲mp落去出300技...

我都知原子爆發威力都唔差...但我寧用投槍(臨空)襲擊只消30mp我都會慳番果70...

其實點點技又唔駛跟死一套...有自己風格又唔錯...

回復 5# 傲笑紅塵 的帖子

空襲係可以點既 但原力爆發射完果十下左右都回番30MP有多啦
加上 侍者佢唔會周圍走
算吧 樓主的風格也多元化
到時候技點不夠位分配的呢
56LV都不夠...(相信出左56LV已經出埋鎖4同新MP2)

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 傲笑紅塵 於 11-3-31 11:10 AM 發表

侍者我只會用於PVP因為強化後第一擊不倒地而且會消一定擊倒值...

加上...我就係用得太多次e隻小蜘蛛...發覺佢用途原來不小...

可以做下肉盾比我回小小mp可以引到對方出技打佢可以爆炸...

總之睇 ...

當你去到魔人就會發覺出蜘蛛係浪費MP
70mp不如拎多30mp放mp1?或借放兩次電核仲有凸

原帖由 hj1op2 於 11-3-31 05:13 PM 發表

當你去到魔人就會發覺出蜘蛛係浪費MP
70mp不如拎多30mp放mp1?或借放兩次電核仲有凸

由最上到中間想配既點應該唔會變...

反正小蜘蛛即使被你所說係浪費MP但強化後不倒地就當駁技...

始終招mp1我個人覺得唔多好用...

回復 8# 傲笑紅塵 的帖子

你4x lv會打副好辛苦
現在可回頭

原帖由 Vita維他 於 11-3-31 06:03 PM 發表
你4x lv會打副好辛苦
現在可回頭

仲有鎖2同女王之鞭...再唔係就300技...

原帖由 傲笑紅塵 於 11-3-31 06:04 PM 發表

仲有鎖2同女王之鞭...再唔係就300技...

起碼mp量小一半啦...
打怪仔唔洗出到mp3咁大獲啊...
講真 你50lv都唔夠點點技
施主 回頭是岸...(如你想你這樣 隨你吧...)

原帖由 傲笑紅塵 於 11-3-31 05:37 PM 發表

由最上到中間想配既點應該唔會變...

反正小蜘蛛即使被你所說係浪費MP但強化後不倒地就當駁技...

始終招mp1我個人覺得唔多好用...

電核唔儲15mp不倒地
小蜘蛛強化後70mp不倒地

換另一個觀點

mp70 1~2秒迴避時間, 火力較低, 還不知道有沒有「實際用處」
mp100 2~3秒迴避時間, 火力較高, 可挑空繼續接技

以一隻eve來說
最大威脅在於電核而非其他
即使有4秒cd, 電核仍是一大威脅

不否定侍者的本身價值
但論用途廣泛, 原子爆發實在可取代侍者, 尤其只有A欄的情況下(不曉得你有沒)

原帖由 利雲天界 於 11-3-31 08:05 PM 發表

換另一個觀點

mp70 1~2秒迴避時間, 火力較低, 還不知道有沒有「實際用處」
mp100 2~3秒迴避時間, 火力較高, 可挑空繼續接技

以一隻eve來說
最大威脅在於電核而非其他
即使有4秒cd, 電核仍是一大威脅

不否定侍者的本身價值
但論用途廣泛, 原子爆發實在可取代侍者, 尤其只有A欄的情況下(不曉得你有沒)

可惜復仇用電核比創造次數好小...

因要集氣三秒...pvp途中冇可能有三秒走盞可以近距擊中人...

我都唔會否定電核本身價值...因係副本集氣三秒射出爆擊可以扣怪過萬血...

但畢竟復仇mp得300比創造小100...技能輔助電核方面復仇係完全冇...

所以電核無論係pvp以至副本機乎我都唔會用...至於原子爆發...

實質用途方面如果有影片可供參考...點技方面或者可以再改下...

原帖由 傲笑紅塵 於 11-3-31 10:26 PM 發表

可惜復仇用電核比創造次數好小...

因要集氣三秒...pvp途中冇可能有三秒走盞可以近距擊中人...

我都唔會否定電核本身價值...因係副本集氣三秒射出爆擊可以扣怪過萬血...

但畢竟復仇mp得300比創造小100.. ...

不如同我打返場..我都想知你所謂既配點究竟強在邊到

回復 14# 傲笑紅塵 的帖子

的確 你諗係連技 護身 被動幾方面諗得好周到
但你有冇諗過 eve 殺傷力比一般角色低?
我用以下角色的MP1作比較:
艾:大地斬 LK:升龍/音波 RS:符爆
以上 你覺得艾仔可以不要以上技能嗎?
愛:EM:大地之氣 VP:地獄之石
以上 你覺得愛莎可以不要以上技能嗎?
蕾:魔箭 GA:虛無空間 冰箭 WS:迴踢 飛揚
以上 你覺得蕾娜可以不要以上技能嗎?
雷叔: BM:音速 狼牙 RF:海膽 X CRASH
以上 你覺得雷叔可以不要以上技能嗎?
到了樓主的EVE
CEM(創造):電波
CN:機關槍
----------------
以上 看出只有EVE是只有一招管用的MP1嗎?
有理由用不爽的割喉和飛彈嗎?(核心飛舞不用說)
而我不會用侍者代替機關槍
侍者係冇怪物既時候會爆炸 仲有時限
如果你當侍者係可作連技之用 咁機關槍算是什麼?
除左快殺怪 全爆擊中晒怪遠遠超出私者既殺傷力
講真 復仇你覺得真係靠ZZZ >>^Z可生存?
你ZZZ >>^Z 按住電核
已經3秒左右 之後放出去 殺傷力高
又可作連技
講番侍者
侍者召喚後又唔係太多走動 用機關槍可慳時間和高出力

(謝k神)
影片
打王時最後機關槍係可以減成1/9左右的血
仲有打小怪射4~6下就ko左

(謝ken哥)

以上影片 機關槍 電核係用得好完美(我覺得佢有d lag 發揮得唔係幾好)
-完-

原帖由 Vita維他 於 11-3-31 11:19 PM 發表
的確 你諗係連技 護身 被動幾方面諗得好周到
但你有冇諗過 eve 殺傷力比一般角色低?
我用以下角色的MP1作比較:
艾:大地斬 LK:升龍/音波 RS:符爆
以上 你覺得艾仔可以不要以上技能嗎?
愛:EM:大地之氣 VP:地獄之石 ...

艾係可以冇大地斬 騎領係可以冇升龍
元素都可以冇大地之氣
但係..電核真係EVE必點
嘛..或者我地轉個角度睇神裝?

回復 17# hj1op2 的帖子

也對 lk升龍只是多用pvp 大地...有保留
EM 大地之氣 多用於推怪
---------------------------
韓服高手WOW

單刷7分鐘...強

原帖由 Vita維他 於 11-3-31 11:41 PM 發表
也對 lk升龍只是多用pvp 大地...有保留
EM 大地之氣 多用於推怪
---------------------------
韓服高手WOW

大地之氣真係好杯具嫁..
團刷勁卡 威力又唔算高(睇你點食)
某程度上火戀仲好orz

原帖由 hj1op2 於 11-3-31 11:45 PM 發表

大地之氣真係好杯具嫁..
團刷勁卡 威力又唔算高(睇你點食)
某程度上火戀仲好orz

也對
強化後也就屌...
上次韓服同人打6-3 條EM 一野火戀燒到隻王扣左條半血
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-19 10:42 AM , Processed in 0.032879 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存