2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 《魔力寶貝》心得 再黎呀~~[分享] 我既封師心得~~~
返回列表 發新帖 回覆
go

再黎呀~~[分享] 我既封師心得~~~ [複製鏈接]

再來一下cc 我黎分享下我玩封c既心得~~
首先 我知好多人都會問 玩咩封c好
攻封定魔封好呀?
首先我為大家分析下啦~~
我對呢兩種既加點既睇法啦~~

魔封 佢既加點方法係 +血敏魔
咁佢捉寵既時侯 可能會有4種方法扣lv1既寵血
第一種方法用lv1寵打 第二種方法用單毒 第三種 用巫技 攻反 慢慢扣
第四種用超魔<==注意 魔c用超魔係20點魔一次 而封c係用40點魔出lv1超魔
2級為80魔 3級為 120魔

用lv1寵既壞處 可能隻寵會防 又可能隻寵會反擊 雖然係極少會反擊
但係 我就見過一次喇 話說之前未有封c既時侯 咁我就叫fd捉隻死蜂俾我
點知 打左好耐都無既時侯 有隻lv1出黎 佢殺晒D高lv後 用隻lv1哥布林打佢 扣左5x之後
點知隻蜂打隻哥布林後反擊 最後死左~~ 嗚..

用單毒既壞處 就係毒唔知幾多十次先毒到 但係仲要扣1 咁扣=.=" 等到佢幾時呀?
有時D1LV寵會走佬 好似 火鼠咁啦 所以 我都唔見建議大家用單毒

用巫技既壞處 大家都知 佢打你扣3~4 有排等~~佢未必個個回合打你 有時可能白出~~
我都唔多建議用呢個方法

而放超魔既壞處就係 用太多魔喇 就好似捉神盾咁 下下魔防 聖盾 你咪唔駛捉?
係 可能大家會話 一拳打落去咪得囉~~ 岩呀 真係得 但你又有冇諗過 可能你o個拳 會爆必呢?
仲有 紅生呢D寵 識明水架 放超魔黎捉 好唔著數~~長遠計唔好~~

可能你地覺得 魔封 學招強冰 有7x級 可能去風穴到升 係可能好清好多
有6技強冰 120魔一下啵 又用唔到高lv袍 好快消晒D魔架咋 出單魔 你又升得慢呀
封c 係咁架喇 要慢慢升~~ 捉寵既樂趣 真好正架~~

又另一個諗法啦~~ 魔封 去pk 正好多啵~~ 有6技魔法 又用到水服~~
但你玩封c 係捉寵咋啵 著水服出魔法 玩pk=.=" 咁你不如練個魔c吧 著閃裝都唔差得去邊

分隔線=====================================================================

而攻封 佢既加點方法係 +血敏魔 (本人加血 加左10點咋 其他純攻敏~~睇埋落去就知點解~~)
咁佢捉寵既方法 都係一樣啦 4種

第一種方法用lv1寵打 第二種方法用單毒 第三種 用巫技 攻反 慢慢扣
第四種 係我用既方法 用單體魔 10mp 出lv1魔 2級為20mp

頭3種方法 唔多講喇~~睇返上面都知~~
我講下第四種啦~~ 我學左兩招單體魔法 分別為單冰同單風
因為隻隻怪都有唔同既屬 雖然高lv 出魔法係扣得好少 但係捉魔寵同銀卡寵 往往就係呢兩種魔幫到我~~
我講下捉鬼靈先啦 出完一下單冰 扣40 出多下單冰 又驚佢會死啵 咁我就會用單風出多下扣多2x 咁就扣左5x~6x
睇精神而定呀D 數 越低精神 就扣越少 我加埋用左50mp 3級單冰+2級單風 就可以捉得隻寵 我身到無用到杖架
大家唔好懶叻咁 拎支杖 出3級魔法呀 打死左我唔負責架 定我依家9x級 得5x精神 玩開封c 都知 5x精神
出3lv冰 應該無扣咁多既 係因為我用左一樣野 精帽cc 係好耐之前 我就用佢架喇 加23精神 我出技
岩岩好~~ 大家唔信 可以問下梨梨架~~ 我成日都同佢修精帽~~ 因為無人諗到 我用精帽係俾封c用
仲有樣好既就係 唔駛轉杖清怪 可以一路用住把斧 去打 又唔駛驚反啵 把野減反架~~
呢樣就係因為 我唔肯加多D血既原因 一加左血 就好難去捉寵~~ 之前既封印比賽 就係用咁既方法 去嬴左個
比賽~~ 我仲係捉得最多o個個cc
有圖架~~

我比較鍾意用攻封 因為長遠捉寵黎講 攻封 唔駛點用mp 去清怪
魔封 我一路都唔鍾意 我唔係話佢唔好 但佢捉寵真好唔方便
唔通下下逃咩 會降稱架~~ 捉紅巨人 唔通 帶19set mp去=.="
有時捉寵 4個鐘都無~~ mp用得快 唔出奇~~
我捉一隻寵 最多都係用50魔~80魔 80係神盾~~ 而 黃蜂 我用lv1魔 10mp就可以封到

分隔線=====================================================================

技能方面
梗係精靈的盟約 調教 寵物強化~~
單體魔一招 都可 攻吸 魔吸 for攻寵/魔寵加血用
毒擊 上哥用~~ 氣回 練寵同解任用 潔淨都係解任用
恢復 呢招 可用可唔用 但我唔會學 因為 我寧願食藥~~ 實際好多

我加點都係純攻敏~~
(加左10點血)因為唔想加得太多血 精神好低 捉寵好難~~
但如果想易捉寵D 無咁易死 可以加多D血 30點 都好夠架喇
因為我懶cc 唔想等咁耐先封到隻寵

未玩過 魔封~~ 唔太識點加點
可能40~60點血 加純敏魔
我估咋~~ 希望 各位 可以俾多D 攻封同魔封既 加點方法俾我 參考一下~~

唔該各位~~
送張圖俾你地睇下 我隻封有幾多攻啦cc

呢個圖係鬼斧既加點法~~
俾大家睇下~~
[/quote]

[ Last edited by 行運 on 2005-8-23 at 06:04 PM ]
已有 1 人評分威望 收起 理由
╟自自渣╢ + 21 鼓勵

總評分:  威望 + 21   查看全部評分

未睇晒--

講一講錯處先

lv6強冰係120魔

暫時我個嫩b封都係用毒擊捉寵...

高lv o個陣唔知, 但係相信(希望啦-_-")毒擊高lv 加埋蕉應該爆都掉唔死lv1

當然...只係就純魔封而言 加左攻ge就唔使諗

[ Last edited by 非天 on 2005-8-23 at 04:12 PM ]

Originally posted by 非天 at 2005-8-23 04:06 PM
未睇晒--

講一講錯處先

lv6強冰係120魔

係啵=.="
計左超冰添~~

我個人覺得攻封好好多~~~

樹海把槍

點解可以登出又唔會無既=.=?

Originally posted by 鋒之魂 at 2005-8-23 04:17 PM
樹海把槍

我用黑記 返去架~~~~

Originally posted by 鋒之魂 at 2005-8-23 04:17 PM
樹海把槍

用黑記番黎就得

傳說中日本某個9x lv做鞋打蘭1o個陣就係用呢個方法屈槍同斧去打

攻封好用d我覺得
and你好勁
9x閃5x命封師
爽o_o!

Originally posted by 非天 at 2005-8-23 04:19 PM

用黑記番黎就得

傳說中日本某個9x lv做鞋打蘭1o個陣就係用呢個方法屈槍同斧去打

用黑記點屈呀?

Originally posted by 行運 at 2005-8-23 04:27 PM

用黑記點屈呀?

我淨係知佢o係同一個地方等左近10個鐘等d箱慢慢再生ja

之後用黑記飛番黎lo

說到底係日文...可能我get錯啦

我更了解封c了~~但係你好勁 又高攻 高命高閃~~

Originally posted by 非天 at 2005-8-23 04:32 PM

我淨係知佢o係同一個地方等左近10個鐘等d箱慢慢再生ja

之後用黑記飛番黎lo

說到底係日文...可能我get錯啦

哦~~~ 原來係咁~~~~

唔睇住...

快 d 答我3.0鹿皮純點係邊先 = = 答左我先睇 c_c

Originally posted by 奸笑 at 2005-8-23 04:42 PM
唔睇住...

快 d 答我3.0鹿皮純點係邊先 = = 答左我先睇 c_c

<== 封c問題 答到你cc
唔係封c問題 唔識答你

我自己本身都有個封c...但係唔高lv,....得80~

N年前你話開

而家先有得睇~________~"

(我上鏡lu@@")

晨早係道呃分=-=懶叻-o-

Originally posted by 靜樂~笨兒 at 2005-8-23 04:57 PM
晨早係道呃分=-=懶叻-o-

@@ 老婆豬cc 等佢入心得版 加分咋cc

Originally posted by [鬼斧] at 2005-8-23 04:57 PM
N年前你話開

而家先有得睇~________~"

(我上鏡lu@@")

懶得打嘛cc
打咁多野~ 依家點呀? 寫得o唔ok呢

睇完了 o_o

好強的封師

水服 + 弗戒 + 樹海槍  = 千3攻 96閃 @@

不過睇你冇左樹海槍付後點!!=.=
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 09:05 AM , Processed in 0.041554 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存