2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡遊戲聊天區 2個澳門人既msn對話(3/7更新)
go

[其他討論] 2個澳門人既msn對話(3/7更新) [複製鏈接]

3/17更新
w:既言有人話魔獸世界咁好玩  咁米好玩lo
但係對于唔玩既我   佢係一隻垃圾game   完!

(唔係用勁舞,跑 同魔獸比, 勁舞hit 戈震  網吧9成電腦玩緊勁舞,魔獸戈震 死左去邊?)

好低能 , 果個咩勁舞 , 跑都係一d優閒遊戲 點同魔獸比

人地魔獸又有比賽有獎金 , 一出第一把橙武都賣成萬港幣

其實...大家既觀點唔同  無得嘈 (我覺得您同人傾計個時指唔出重點又俾人返擊 , 個人唔"忿氣"先出呢個Post)

RPG類同休閒類遊戲完全唔可以混為一談 , 2個類型既遊戲針對既玩家又有所不同

另外Yahoo個榜其實係真既 , 點解個D遊戲會上榜? 因為個D遊戲既玩家普遍年齡會比較低 , 所以佢地會較多用到搜尋器去搵佢地想要既資料 , Yahoo個榜係以關鍵字搜尋次數而去排名既

仲有...最早既中文Online Game(指中文化既Online Game , 所以UO - Ultima Online唔算係)唔係"金庸" , 如果唔計以前既Mud介面(指令操作 , 類似用Ms Dos既模式去玩)既Game , 第一隻係"萬王之王"(1999年) , 之後先到"天堂"同"石器時代"(2000年) , "網絡三國"(2000年 中華網龍)都算係最早期既中文Online Game之一

最後發表一下近期期待既Online Game

1.DNF(日版叫Arad戰記) - 目前最睇好既遊戲之一 , 遊戲性一流(畫面方面大家唔好期望過高 , 不過遊戲既流暢程度係目前搵唔到同款遊戲可以相比 , 另外呢隻遊戲係目前少數無俾遊戲商城破壞遊戲平衡之一既遊戲 , 打怪同PvP技術比裝備重要 , 今年韓版同日版剛剛俾Nexon收購左營運權 , 有望在下半年會由Gamania引入港台市場

2.AION(永恆紀元) - 今年港台萬人期待大作之一 , 少有地可以將"DirectX 10"既圖像能力發揮出來既遊戲 , 因為暫時手頭上沒有測試客戶端 , 所以暫不加額外評論

好鬼無聊= =...甘刀嘈一餐'
諗野成熟少少啦...
game刀系for消耗姐....
輕鬆D啦'

笑傲無雙 玩過星曲WEB

魔獸世界-0-。。。邊有得比- -
不過勁舞...跑同魔獸世界
邊有得咁比"- -

=_=
無野好講...

呢個拎黎比無得比啦-0-...
個位勁話魔獸爛既玩家
2000fun真係好少人會留言,因為其他討論區既用家集中好多,資訊都比較快
佢自己無知當人地無知
哈哈~睇表面野就當係真
休閒玩家都要有番d概念架= ="

個W君係你 aia ?小心我炮轟你啵((笑

果條W君真係有少少on9 = =講講下龍虎門無啦啦講火影 op= = 3隻都係唔同種類既漫畫黎 = =

之後魔獸拎黎同勁舞同跑online比..... 天真可愛既小朋友 如果唔係魔獸月卡113 咁貴 我都會玩^3^

如果魔獸有個免費ser 估下人氣梯會唔會頭3呀拿 講真 魔獸之所以咁耐玩 係佢系統方面好囉= =

職業平衡 GM24小時都係到 仲要唔係果D垃圾答問機械人 副本好玩 唔同剩係升Lv打怪既game

我果陣係佢公測唔洗錢玩果陣 我地大約有成6 7個fd玩魔獸日日係到探險 10幾LV就跑黎跑去 跳黎跳去 走去濕地到觀光= =結果去到恐龍埸比龍打死哂滅團- -V

人地魔獸好似話會拍埋電影  魔獸世界人氣方面絕對比勁舞多= =港澳之所以咁少魔獸玩家係因為多20歲以下既人玩

勁舞有D玩家都冇收入咁制 剩係拎零用錢 你叫佢地點日日包月玩^3^但係如果魔獸免費既話相信勁舞團果D人氣一定比魔獸壓左落去

唔信既自己上巴哈睇 魔獸永遠都係頭3位 原因係 台灣多20至5x玩家 所以你搵魔獸同勁舞比就根本on99

兩個既市埸根本唔同 如果你以全世界最受歡迎online game 黎比既話 勁舞 同跑online 呢兩隻收得皮

魔獸一定多過佢

原帖由 kwok5e 於 2009-3-17 10:28 AM 發表
人地魔獸好似話會拍埋電影  魔獸世界人氣方面絕對比勁舞多= =港澳之所以咁少魔獸玩家係因為多20歲以下既人玩2 勁舞有D玩家都冇收入咁制 剩係拎零用錢 你叫佢地點日日包月玩^3^但係如果魔獸免費既話相信勁舞團果D人氣一定比魔獸壓左落去

↑咁証明左港澳 多人玩勁舞  少人玩魔獸 就ok 了     (其他廢話唔洗講)

原帖由 s011049 於 2009-3-16 12:15 PM 發表
好低能 , 果個咩勁舞 , 跑都係一d優閒遊戲 點同魔獸比

人地魔獸又有比賽有獎金 , 一出第一把橙武都賣成萬港幣

低能戈個係你lo  打机都要講錢   打机仲有咩意義丫  (nage 當年一部game入 "哈你" hk$17萬)
同人用錢黎出   你收皮la

原帖由 w君 於 2009-3-17 01:50 PM 發表

低能戈個係你lo  打机都要講錢   打机仲有咩意義丫  (nage 當年一部game入 "哈你" hk$17萬)
同人用錢黎出   你收皮la

用下腦好唔好 , 依家大部分遊戲都跟wow系統 , 講人數正係歐洲都多過亞洲啦

好唔好玩大家有目共到 , 依家有咩game仲可以收錢運行得到!? 小朋友

原帖由 s011049 於 2009-3-17 02:00 PM 發表

用下腦好唔好 , 依家大部分遊戲都跟wow系統 , 講人數正係歐洲都多過亞洲啦

好唔好玩大家有目共到 , 依家有咩game仲可以收錢運行得到!? 小朋友

好似你咁既無知仔  都無玩過 其他game  就知 抄 ?
歐洲威又點    得唔到港澳玩家歡心   如果佢咁威   咁燃hit   點解  仲會有咁多game 出現比人玩
如果你証明到  港澳  最多人玩既game 係魔獸   先好出聲

原帖由 w君 於 2009-3-17 05:07 PM 發表

好似你咁既無知仔  都無玩過 其他game  就知 抄 ?
歐洲威又點    得唔到港澳玩家歡心   如果佢咁威   咁燃hit   點解  仲會有咁多game 出現比人玩
如果你証明到  港澳  最多人玩既game 係魔獸   先好出聲

小朋友我玩online game都有8年

又一個小朋友思想真細少 , 出現咁多game不是問題 , 因為online game市場是不會由一間公司去玩哂 原理等於電話的牌子一樣

而且你可以證明到跑 , 咩勁舞真係係港澳真係第1!? 第1應該是信長

原帖由 s011049 於 2009-3-17 05:41 PM 發表

又一個小朋友思想真細少 , 出現咁多game不是問題 , 因為online game市場是不會由一間公司去玩哂 原理等於電話的牌子一樣

而且你可以證明到跑 , 咩勁舞真係係港澳真係第1!? 第 ...

Sorry 路過見到 - v - "

信長係WC3既Mod , 最多算係Lobby Game[房間式有限人數遊戲](例子 - diablo / phantasy star online等等...) , Online Game既定義係最少要可以容納百人以上同時遊戲

另外 , W君您話N-Age部哈利係代理商既活動獎品 , 現實中既哈利電單車一部(價值港幣幾十萬左右)[台灣玩家參加限定] , 不過港台都有唔少Online Game用名車做獎品作招來

最後講多句 , WOW係繼EQ同UO之後可以少有地將遊戲道具拍賣到上成萬港幣既遊戲之一 , 係港台都好難搵到其他遊戲可以比得上("征途"同"天上碑"應該都可以賣得到咁既價錢 , 不過呢2隻遊戲無咁受咁多人歡迎)

原帖由 s011049 於 2009-3-17 05:41 PM 發表

而且你可以證明到跑 , 咩勁舞真係係港澳真係第1!? 第 ...

我無講過跑 係第1lo    只係話魔獸世界唔係第1 ja
你d 理解能力   真係差
仲有....   咩應該信長係第1    你d 應該則係唔肯定la
証明你 上面有几個野係  都係得個吹字   無真憑實句~

原帖由 ccshing 於 2009-3-17 08:08 PM 發表
信長係WC3既Mod , 最多算係Lobby Game[房間式有限人數遊戲](例子 - diablo / phantasy star online等等...) , Online Game既定義係最少要可以容納百人以上同時遊戲
另外 , W君 ...

有9成同意   但係我見過  最貴既野  依然係一部 17萬既哈理''

原帖由 ccshing 於 2009-3-17 08:08 PM 發表

另外 , W君 ...

信長直接來講同世紀帝國  CS1.6 個D一樣...基本上不算係Online Game
不過講到網吧...7X%既人係度玩信長...

PS征途同天上碑...真係好少香港人識...征途台灣人多

多口講句...樓主唔用真身來講...
要開新手AC來講呀...

完全係兩種類型既遊戲  點比?
魔獸世界個個月要買月卡  我都會玩
勁舞唔使錢都唔玩
魔獸世界能夠公佈註冊玩家超過1100萬人
我諗無其他online game既公司有呢種數字公佈出黎囉
完。

笑傲無雙

魔獸世界連續幾年係排第一的~
試問有邊一隻game~可以一出就一直保持住?
只有魔獸世界~
大多數魔獸世界玩家..是上班一族~
有一定收入~人品也較好~
再者~魔獸世界可以說是沒有外掛的game~呵呵
有深度的玩家..大多都在魔獸世界的~
你未體會過~你唔明白有咩咁好玩的~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-23 02:52 AM , Processed in 0.036602 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存