2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之傳說 《夢之傳說》遊戲資料區 {P.s} `曈曈分享` ♥.♥ 職業 已沒玩鳥 ...
go

{P.s} `曈曈分享` ♥.♥ 職業 已沒玩鳥~ ★最後的更新 [複製鏈接]

玩過星曲WEB

`職業資料♥`
盜賊pvp 好屈機
攻速快 / 有招 "蝶"技 可以"蝶"5次  侮幾秒扣血
我39lv自己 蝶左5次 扣人地 3xx 血
呢招係跟人物LV升 A"A!

幻術有控場技同回mp
有幻術打副本可省水錢/有隻怪比你召
後期都算幾吃香ge 職 ,,因為多人搵佢地組
有ZZZ技0.0 範圍滴-X-"  也不錯用

冰個招技 如果吟唱快都吾差@w@
zzz完狂出冰~ 問你死未
副本能令小怪小Z 一下
單體技優勢

神官 其實我覺得呢個職可以狂打副本升= ="
爆都算多 ..因為佢有得+運buff
buff 出眾 ,, 我現在BUFF + 6X運氣T^T...數字有點變態
用弓能快速殺怪0.0 更改打怪慢 0.0

吟遊 buff 時間過份少 ~ 攻擊圍技 超正點
攻擊...學到圍技戈招就=強大
攻擊力不差 / 又係有侮秒扣血= ="
重點立即發動~
又補得又打得@@"
晒MP左D姐-0-!
屈機嗎A"A?

魔師 強勁的爆擊 ,,攻擊可觀
範圍技的優勢~其他冇咩特別
(重點法速同爆魔)
P.s幻術d爆都吾錯咁,,
有時有一兩下爆死隻怪

獵人 搶怪能手,, 最黑人憎-,-"
又有怪幫打 可以好快打完隻怪
mp 好快k0 ,,,-口-"
pvp a"a 提示 弓手打近戰穩勝
有招技 ;] 好屈 a_a" +上又有隻虎幫打
你係後面射射射 咁就win左a"a

工程
變身能力a"a
變左身有2招專用招
1招即發 冷卻好似好少定冇..
仲知出完1次就可以出第2次-0-
而且又係圍技 侮秒扣...屈t^t,
另一招吾會用;[ 出技好慢
吾知有冇改左-口- 工程因為呢招都幾屈下!
變身能力睇職等升 .. 變左身高血左高防左\
(重點爆~)
其實都係要睇你知識點+ ,,, +得岩就玩得勁-0-!
戰士
突進很好用 , 有暈附加
少接觸
騎士能當坦,會玩的可以比戰更能坦得好
少接觸
有資料能提供嗎@@?

巫醫
圖騰回HP圍補 {小範圍} 不過可以再整多個 {冷卻時間不太長}
BUFF 有一點不同 +敏+力~~ 也是15分鍾的0.0

範圍補立即發動;] 不錯的
仲有1個+反傷ge技~ 打某d 王好用
攻擊技 ~ 不清楚 ,,我升呢隻職係吸exp的-.-v
打副本丫~~~

武鬥家
pvp吧~"~
技出得好快
又爆得吾錯
有d屈~"~
又有得暈-.-
{爆吧}
升lv 睇人品~"~
人品好常爆a3a~~~
升得快

舞者
範圍技吧~"~ 感覺多一招會好好多
可能我低攻=﹏=....
多buff~ 但我吾多用~"~
pvp ma~ 睇eq同技術吧~"~

`♥提供資料`
原帖由 tszhim 於 10-12-30 10:01 AM 發表

武鬥家係一個知識偏向副坦既職業
武鬥是單體技能輸出高 又有一招+攻速=]  所以可以選舉 推攻+爆/攻+攻速

原帖由 ﹡香草粒:) 於 10-12-27 12:47 PM 發表
我練神官也喜歡單練的; 唔係成日都組到腳打副本;
單練我會拿弓的!;'   
一把好既弓比你用法杖出技打得快更多;;
弓普攻開怪>制裁>普攻(可能補多下制裁)>隻怪就趴;  
比用大地+制裁重覆用明顯快好多;;'
最重要慳好多mp水;;  經濟又實惠;;XD'

原帖由 可可米*° 於 10-12-27 01:11 PM 發表
神官
我就拎權杖X2 玩群攻;;
制裁開怪>龍捲風>制裁第二隻怪>補>龍捲風
一路Keep住有2隻怪以上..打到解完成個任為止=(oo)=
不過好食藍

原帖由 Ringsound 於 10-12-27 01:36 PM 發表
群怪點都係騎士
而且只要騎士夠配識長期放加迴個招其實比戰士更好坦
幻術+詩人係野外係練功超快

偷取資料XD ,, 先3Q 不喜歡我放上這
請說給我知道
不想引起有不快的場面 ,,@"@..

`英雄特質♥` 因為改左所以我都吾係好知=x=
建議英雄 間 +運氣10% / 敏+10%
運氣 比較實用 ,,'
敏係+攻速法速 不過因為冇咩職有敏捷+成,,
效果不大

`♥貼心提示`
強烈建議 ,,知識請小心間!"! ,, 間錯 請把點數扔下去吧=口=
最後升晒所有職先係王道 //
佢有職業分 職業分多就可以有HP/MP 攻擊/魔力 治量戈D野+...= =!
升吾升你鍾意啦 .. A.A

`額外提供♥`
想升快d -口-? 升死一隻職到封頂 ,爆左職% 先轉下其他升
之後用其他職打高lv怪0.0 ... 好似幾易升 x"x 1lv upupup~

`知識資料`
知識; 最適合的知識點是點什麼? 只供參考 不用跟我也可以的

【近戰防禦】 

戰士                                坦:HP/防/仇恨值             力:力量/爆率

騎士                                坦:仇恨值/HP/閃避          力:力量/爆率/閃避

聖騎士                           未有資料
【近戰傷害】

盜賊                                主:爆率/爆傷                   副:攻擊魔力增加/閃 {感覺沒實裝}           

武鬥家                             主:爆率/爆傷                   副:攻擊魔力增加/HP

舞者                              主:爆率/爆傷/敏捷            副:攻擊魔力增加/攻速/閃避

【遠距傷害】

獵人                                主:爆率/爆傷/運氣            副:攻擊魔力增加               

工程師                             坦:HP/防/耐力                 副:攻擊魔力增加/爆率/爆傷

遊俠                              未有資料

【治療輔助】 

神官                                主:法速/治療量                 副:盾防(要用盾先有用)/精神

吟遊詩人                          主:法速/治療量                 副:攻擊增加/魔爆率/魔傷

巫醫                                主:法速/治療量                 副:智慧/魔爆率/爆傷
【魔法傷害】 

魔術師                             主:魔爆率/魔爆傷害/法速    副:攻擊魔力增加

幻術師                             主:法速/魔爆/魔傷             副:攻擊魔力增加

死靈法師                          未有資料

`♥證照資料` 給 新手滴
證照係d咩野? 好易比人忽略ge野o.o! 但係又好有用ge野!
一到 1olv 就會有1格ge證照位比你放證照入去,,放左入去先有野+
而證照點拎?"? 侮個職1olv都會有張證照 升到某個lv又多一張
仲有證照位侮1o lv開1格o.o 希望大家善用佢喔-v-

`♥有咩問題 答到會答♥`

如有任何攻略和見解提供

★幫助新手吧xD
`❀覺得有用請禁推禁下面 0r 回覆 3Q❀`

已有 4 人評分威望 Good 收起 理由
ansonho01 + 2
kelvin傻仔= + 3
baihumon + 3 你的文章對我很有用。謝謝!
封之介 + 20 鼓勵

總評分:  威望 + 20  Good + 8   查看全部評分

我想問野

曈曈,你好.盜賊智識你點加?,本人未玩過呢隻GAME如果可以請你長細講我知可不可以@@?

神官 其實我覺得呢個職可以狂打副本升= ="
雖然慢但好過打得慢 ,, 爆都算多 ..因為佢有得+運buff
buff 出眾 ,,

"打得慢" 呢句唔係咁同意._.;;`
單練我會拿弓的!;'   
弓普攻開怪>制裁>普攻(可能補多下制裁)>隻怪就趴;  
比用大地+制裁重覆用明顯快好多;;'
最重要慳好多mp水;;  經濟又實惠;;XD'

玩過星曲WEB

原帖由 呀憶 於 10-12-27 11:15 AM 發表
曈曈,你好.盜賊智識你點加?,本人未玩過呢隻GAME如果可以請你長細講我知可不可以@@?

知識睇你玩咩型 ,,爆擊 咪+爆擊戈d @@
爆擊/攻擊/閃避  任間=0= "
好難詳細真係有吾同玩法 ..
你可以爆+閃又得 爆攻閃又得-0-!

玩過星曲WEB

原帖由 ﹡香草粒:) 於 10-12-27 12:47 PM 發表

單練我會拿弓的!;'   
弓普攻開怪>制裁>普攻(可能補多下制裁)>隻怪就趴 ...

@"@ 我冇用弓打,, 我用法杖滴說,,
打得慢 / 因為同其他職比 ,
始終神官都係要3~4招先k到怪
你打到高lv 少少d 怪就知= ="
一開波 我都覺得神官吾錯 ..
但之後我用左法杖打攻擊都係平平
而且我冇用過其他武器試

單練我會拿弓的!;'   
弓普攻開怪>制裁>普攻(可能補多下制裁)>隻怪就趴 ...

仲有咁既打法
神官拎弓 . . .
一路Keep住有2隻怪以上..打到解完成個任為止=(oo)=
不過好食藍

玩過星曲WEB

原帖由 可可米*° 於 10-12-27 01:11 PM 發表

仲有咁既打法
神官拎弓 . . .
一路Keep住有2隻怪以上..打到解完成個任為止=( ...

有-0-! 魔法師都有人拎弓唷

群怪點都係騎士坦

笑傲無雙 玩過星曲WEB

詩人 野外 練好正v_v

詩人雖然buff 得12秒

但係副本黎講好有用@_@

d buff 好有用   又cd得快

賊我玩攻速+爆
攻>閃

神官我用弓單練
搶怪一流~(一看我就知非和平份子xd)

詩人buff無CD啊
12秒buff就是為了令人手殘 習慣就好了(咦
野外殺倒是很爽 生命>重金屬一直loop…
重金屬強大是因為秒扣+可疊+範圍吧
不是不差是強大了XDD

補血差過神官這點看人而已
詩人也可以很強大
遇到傳說中的小學雞就……XDDDD

幻術雖然輔助技神 但他是單體攻擊的王者
現在很多人副本把幻術當省水用啊orz

魔術比幻術優勝在範圍技 清副本小怪一流
血少防低是所有online魔法師的公通點啦XDDDD

大大你玩那個服?

其實騎士比戰士更加坦才對^^

盜果招係疊5

支持盜賊~~~~

唔該哂~~

玩過星曲WEB

原帖由 Ringsound 於 10-12-27 01:36 PM 發表
群怪點都係騎士坦

0.0 法系好似練得比較快
因為遠距離關係吧;]
詩人又補得又打得 不錯玩A"A.,

原帖由 tszhim 於 10-12-27 10:24 PM 發表
詩人 野外 練好正v_v
詩人雖然buff 得12秒
但係副本黎講好有用@_@
d buff 好有用   又cd得快

詩人BUFF = 0 = 12秒
其實我覺得可以改高少少秒數
12秒 又要+晒3招BUFF
唱歌時間 , 間中幫補
間中幫打= =",,,
幾吃食力下

原帖由 7bbb 於 10-12-27 11:16 PM 發表
賊我玩攻速+爆
攻>閃
神官我用弓單練
搶怪一流~(一看我就知非和平份子xd)

不過我就鍾情係爆方面T^T,,,
睇個人啦 ..

原帖由 hayate604 於 10-12-28 12:00 AM 發表
詩人buff無CD啊
12秒buff就是為了令人手殘 習慣就好了(咦
野外殺倒是很爽 生命>重金屬一直loop…
重金屬強大是因為秒扣+可疊+範圍吧
不是不差是強大了XDD

補血差過神官這點看人而已
詩人也可以很強大
遇到傳 ...

12秒 習慣不能  真係GAME玩人T^T....
也對啦0.0!,, 不過各有各強大啦><
補血知識關係令到我感覺上差一點-0-
嗯嗯=V=" 幻術是補師恩物
我守護神的 ; 沒玩了

原帖由 tszhim 於 10-12-28 12:39 AM 發表
其實騎士比戰士更加坦才對^^

我看到知識有加防T^T 的說..
沒怎麼試過副本做坦T^T..對不起喔

原帖由 desmond111 於 10-12-28 02:17 AM 發表
盜果招係疊5

感謝補充LU! V !

絕對不吃力 因為如果5人副本 神官基本上 是純補  我玩詩人= =半打手的說  會放範技

除非坦噴血好大 如果5係我都5洗成日補佢 基本上  生命樂章,幻之頒 兩招輪流放  再放重金屬打怪 格中補 就可以

玩過星曲WEB

原帖由 tszhim 於 10-12-28 11:55 PM 發表
絕對不吃力 因為如果5人副本 神官基本上 是純補  我玩詩人= =半打手的說  會放範技

除非坦噴血好大 如果5係我都5洗成日補佢 基本上  生命樂章,幻之頒 兩招輪流放  再放重金屬打怪 格中補 就可以

前提當然就係要...有好ge坦t^t ... 純坦難求呀~_~"

= =唔係純坦難搵 係所有坦好難搵 次次都搵成日先搵到1個

我有時都覺純坦難搵-.-
少人升....
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 05:53 PM , Processed in 0.043794 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存