2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SGO - 星夢Online 《星夢》精華區 10月28日增加既新任務~魔鬼版主出品
go

10月28日增加既新任務~魔鬼版主出品 [複製鏈接]

10月28日新增左4個任務~同埋幾個新設定既~
等我同大家講解一下啦
1)星空長老(任務限制:25級或以下)
大家可以係格靈、古尼爾、絲蘭森林入面見倒一位新既Npc 星空長老~

佢個樣似女巫多過似長老囉
25級或以下既玩家搵星空長老既話呢~
佢就會送你一支初級祝福藥水俾你~用完既話可以繼續拎嫁:)3

初級祝福藥水:攻擊、魔攻+10  防禦、魔防+10 生命上限+100 魔力上限+50

[ Last edited by 失去法力的魔鬼 on 2005-11-14 at 04:12 AM ]

2)指導員~瑪莉亞
除左可以係格靈、古尼爾、絲蘭森林見倒瑪莉亞之外~
而家仲新增左兩個係尼尼亞皇城、一個係櫻花之城添~
指導員瑪莉亞會根據玩家係遊戲入面既等級,而俾一d遊戲既情報或者指示俾你嫁

3)見習職業訓練(任務限制:成功就職)
大家可以係尼中見倒d位新既Npc叫做皇家待衛隊長

佢會俾一個小任務俾已就職既玩家做嫁:)
任務內容如下:
戰士系既職業「靈鬥士、守護劍士、聖劍士」:60分鐘內打到30隻機動偶。
魔法系既職業「魔動使、守護使、聖靈使」:60分鐘內打到30隻草色鳥。
銃系職業「銃戰士、魔銃使」:20分鐘內打倒30個袋子金魚。
道具使:收集材料加工既製成品(包括:鐵塊、晶石、魔靈葉、木塊、皮革、星果片、甲殼片、白羽毛)。
精靈使:成功捕捉一隻波奇蛋。

戰士系、魔法系、銃系需打倒的3款怪物:

道具使需收集既材料如下:

完成任務後:
戰士系會得到Exp 3000 治療特效藥x10
魔法系會得到Exp 3000 超級魔法藥水x10
銃系會得到Exp 3000 金錢1000
道具使會得到Exp 3000 精靈石-Lv3 x25粒(注意:道具使完成任務後係唔會收左你8個進階材料嫁)
精靈使會得到精靈捕捉器x10

[ Last edited by 失去法力的魔鬼 on 2005-10-29 at 10:42 AM ]

4)天晴機甲條件(任務限制:完成坐騎牌照任務)
大家身上有機甲卡既話就可以去機械之城搵機甲博士

佢會問大家係唔係裝備任何一件機甲裝備都好有型你答係既話呢~佢就會話幫你整一件機甲零件~
但問題係製作機甲零件既材料不足~想你幫佢去搵~
如果你肯幫佢搵既話:)佢就會問你想製造手臂定係引擎既零件~
如果你想製造手臂零件既話就需要1個螺絲、10個機動偶零件同埋30個鐵礦,
而製造引擎零件既話就需要1個齒輪、10個機動偶零件同埋30個鐵礦既~
螺絲可以係機械之城搵小螺~佢會要求你幫佢打到40隻紫晶龜獸~

齒輪既話呢~就可以係機械之城搵小齒~佢會要求你幫佢打到40隻星湖草貓~

只要分別達到佢地兩兄弟既要求再番去同佢地報告就可以得到螺絲或者齒輪嫁喇~
收集完材料之後就可以番去搵機甲博士~
如果你觸發左製造手臂零件既話就會有3種手臂零件俾你選擇既~分別有重裝鋼鑽魔裝重臂同埋重裝炮既~
而引擎零件就會有坦克自走引擎俾大家選擇嫁~
記住要諗清楚先好選擇呀~手臂零件同埋引擎零件只可以分別完成一次嫁咋
機甲裝備既詳細資料可以參考以下連結->按我<-

任務物品及怪物如下:

[ Last edited by 失去法力的魔鬼 on 2005-10-29 at 10:41 AM ]

5)地下機甲卡商店(任務限制:完成坐騎牌照任務)
係騎城既一個死角位到會見倒一位人兄叫做商人偉迪~

佢原來係一個黑市商人黎嫁:O.o佢會收你錢然後抽一張機甲強化卡出黎~
然後佢會俾一封奇怪的信你~叫你幫佢送信俾佢送老闆商人偉爾~

送信俾老闆果時記住靜雞雞咁送呀~D黑市商人唔見得光嫁送完信之後會收倒一封神秘的回信
將封回信交俾商人偉迪就可以得到頭先抽倒既機甲卡喇~:)3

任務何以抽倒既機甲卡資料如下:

[ Last edited by 失去法力的魔鬼 on 2005-10-31 at 06:14 PM ]

追加新設定
1. 25級以下角色能以100星幣購買發條龍。
2. 25級以下角色免收皇城入境稅。
3. 調整神劍機甲、魔獸生化機甲、星行者機甲能力。
4. 神劍機甲開放給銃戰士使用。魔獸生化機甲開放魔銃使使用。
5. 大亂鬥皇者系統比賽開始後,凡打敗1隻嘰嘰怪即獲取1點功勳。

[ Last edited by 失去法力的魔鬼 on 2005-10-28 at 10:02 PM ]

想問下地下機甲卡商店抽既機甲卡
係咪只會抽到青銅卡
唔會抽到白銀,黃金,神秘卡ga?

Originally posted by 無香 at 2005-10-28 10:05 PM
想問下地下機甲卡商店抽既機甲卡
係咪只會抽到青銅卡
唔會抽到白銀,黃金,神秘卡ga?

係呀~不過青銅都有幾張幾勁:O.o

重裝鋼鑽、魔裝重臂,重裝炮同坦克唔值錢lu

XDD笨餅主終於都出D攻略出黎~
等你好耐啦

-V-其實魔鬼你以經可以出攻略-0-  =w=呵呵*
    -/\-相反我就...

Originally posted by 紫悠 at 2005-10-28 10:40 PM
XDD笨餅主終於都出D攻略出黎~
等你好耐啦

要時間嫁嘛-O-同埋我係笨 但係都係你笨d

有冇搞錯呀~><個地下機甲卡任個商人個到係我平時傳野既地方黎嫁=.=(因為好小人去~應該話冇人去)=.=唉~而家咁姐係冇啦~唔制呀~><

十週年勳章(截圖)

值得一回:010:

魔鬼 做野呀快>O<

Originally posted by 失去法力的魔鬼 at 2005/10/28 10:01 PM
4)天晴機甲條件(任務限制:完成坐騎牌照任務)
大家身上有機甲卡既話就可以去機械之城搵機甲博士
[img]http ...

打2個圖睇唔到=0=
同埋~
係唔係2個任~
都可以做1次~
手同下身合埋2次?

Originally posted by 失去法力的魔鬼 at 2005-10-28 10:59 PM

要時間嫁嘛-O-同埋我係笨 但係都係你笨d

咩喎我覺得你笨D ga XDDD

Originally posted by NelNelChan at 2005-10-28 11:38 PM

打2個圖睇唔到=0=
同埋~
係唔係2個任~
都可以做1次~
手同下身合埋2次?

係呀~其做一次囉~
手同腳一樣一次:)3

好羨慕版主-3-可以和風同summer1齊著
好令牙>v<~不過我地唔得-3-

Originally posted by 木葉之~鳴人 at 2005-10-28 11:20 PM
有冇搞錯呀~><個地下機甲卡任個商人個到係我平時傳野既地方黎嫁=.=(因為好小人去~應該話冇人去)=.=唉~而家咁姐係冇啦~唔制呀~><

你放野落地下傳嫁= =?好危險喎

十週年勳章(截圖)

地下機甲果個任真係....
比左3000蚊仲要走黎走去
佢比張波奇鳥卡我~npc賣100果種
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 04:50 PM , Processed in 0.040452 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存