2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 《魔力寶貝》心得 [分享]鑑c打win重量級(地下競技場任) + 騎寵打win心得 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享]鑑c打win重量級(地下競技場任) + 騎寵打win心得

先分享我打win圖 ~
本人帶左1set 料理去打, 除埋EQ, 打牛鬼怕比佢爆 **因為之前試打, 比佢爆左2把斧**

到了打梅茲, 吃了1件料理, **不過原來拿到"預賽通過證明書"**, 是可以登出補血的** 浪費了1件mp =.=

到了打露比, 又吃多件料理

到了打最強模式"艾謝巴特"了 @@"

仲唔比我打死佢!! /)

戰win的樣子, 真帥呀 !! :)3

O既然都戰win重量級, 當然打埋其他級去換三連冠啦

應該唔會死圖, 最多load 得慢d...

騎寵打win心得~

本人是lv94 鑑c <寵技lv5 - 約5個回合=10次攻擊> , 但我估只要你有一定血防 (唔洗攻),
再加上一定的寵技, 包括高級pet, 就一定ok la

首先準備定4隻騎寵
(我的騎寵是 lv97敏黃蜂 <睡擊><戰心>
                     lv90敏殺人蜂 <石化攻擊><戰心>
                     lv88攻黃蜂<毒擊><乾擊>
                    lv97 攻鋼鬼< 乾擊> .   全部寵有明水,座騎技
寵物水晶 x2 (以防被打爆)
料理 +500mp 1set  (可帶多少少以備不時之需)
其他水晶or 藥水都準備下都ok (這些是做後備的,藥水可以不用 ) <我未用過藥水>

我的戰法~
1. 首先當然係打牛鬼先啦, 騎好寵後開始戰鬥.
<我用黃蜂, 出2下睡擊, 如果少血間中明下水. 如果到某個回合還原, 就再用騎技. 好快便會打完.
一d都唔難. 因為佢跟本好難殺死你.>
**記得除EQ, 因為牛鬼識得爆人EQ,  本人忘了, 被爆斧**

2. 跟住求其搵3個人打下(除了"葛藍".), 再換"預賽通過證明書".
**拿到證明書後,記得登出補血, 再用證明書返入會場, 同場外個男人talk**

3. 到重量級了, 打梅茲, 騎好寵後開始戰鬥.
<我騎了鋼鬼來狂乾佢, 只打王, 分身不理>
**記得速戰速決, 因為梅茲識暗殺. 分分鐘會輸. 乾有時未必會中, 但都要乾.
因為中6下左右(扣500-700血) 好快佢會死, 分身並無傷害力, 王死他們也會逃**

4. 打露比了, 騎好寵後開始戰鬥.
<我用殺人蜂, 用戰心技>.
**先石化火鼠, 如果有乾, 最好1下搞掂佢啦. 殺了火鼠後,即刻戰心露比. 記得狂戰心,
也要看血量, 少血要明水下, 還原再用騎. 大約戰心見到佢50mp量時, 佢就唔打人啦,
到時你就可以狂打佢了. 露比死後. 狂明水補返血, 再打地鼠. 咁就finish :D5

5. 打最強模式了, 進入戰鬥時, 他的名稱會轉為艾謝巴特 !! 不要一開始騎寵-開始戰鬥
<我用黃蜂出毒擊>
**首先唔好座騎進入戰鬥, 因為可以省1次的寵騎回合. 未扣到佢一定血量時,他不會打人的,
所以人用技攻擊, 黃蜂用毒攻擊.
第2回合就座騎.騎後, 要1回毒擊, 2回防. 一直咁做, 避免受佢太大傷害(乾,諸).
如果你少血, 你就會快過佢, 那麼你就先明水, 再防. 直到補足血 (約1500HP), 再用1回毒攻,2回防.
<有時明水好少= 你唔好采, 會引至你會輸的機會>**
不知不覺間, 他便會屎了.... :010:
只係用左1set mp 咁大把:)

血量評估, 戰法簡單描述如下 (被騎的寵必須要有該技能)
牛鬼 2700血  (重量級必要戰的)          可用毒, 睡 (2回都用) **毒可以扣佢快d, 睡可以減少佢攻擊1下**
石雄 1500血  (中量級必要戰的)          用乜都得, 騎左點打都超易win
金雄 1500血  (輕量級必要戰的)          用乜都得, 騎左點打都超易win

**補過mp再戰如下**
重量級戰
梅茲 3800血            用乾 (2回都用) **速戰速決, 否則不幸會被暗殺**
露比 3300血            先殺1鼠 (火鼠會較好), 之後戰心露比 至50mp以下, 她會不動彈.
                               最好殺露比, 再殺地鼠.
艾謝巴特  6000血   第1回合人打,寵毒擊, 第2回合才用騎技. 第3回合之後, 用1回毒, 2回防戰術.
                               如果血量不到1000, 最好先1回明水, 2回防. 直到有1500血以上,
                               才用1回毒, 2回防戰術

中量級戰
綠生 5200血            可用睡  (2回都用)  ** 睡可以減少佢攻擊1下**
暗e 3000血              可用乾  (2回都用) **乾幾下, 好快死**
水藍mice 3800血     可用石, 睡  (2回都用) **小心它的普通攻擊, 每下扣400-500左右**

輕量級戰
熊男 2000血           可用乾   (2回都用) **只乾王, 王死後,熊也會逃**
海男 2500血           可用乾, 毒, 睡 (2回都用)  **乾幾下, 好快死**
牛鬼 2700血           可用毒, 睡 (2回都用) **毒可以扣佢快d, 睡可以減少佢攻擊1下**

中量級 和 輕量級 騎寵後戰, 一d都唔難打. 非常易.

有問題我可以再補充. 多謝 !!:)3

[ Last edited by itproylee on 2006-1-16 at 12:11 PM ]
已有 1 人評分威望 收起 理由
天良 + 20 精品文章 分享個人 ..

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

無位學騎寵 直接拎裝ko佢算遲d

騎寵勁呀 變左個小王咁 血4xxx 2回用技 依家8技騎13回 (我馴師寵都100忠)

遲d 有機會升到 130級 開埋龍騎  騎血龍  7xxx血 單p改波卡都夠打^^
其實已經騎pet 單p 死雙王了 騎寵真係好勁
不過130級寵得番 77忠=.=  騎到10回
少左3回/.\

上次我差d贏  =-= 打到佢得番千幾血      唔夠魔用 @~@ """

禁勁揪-.-   佩服佩服

恭喜晒^^
騎寵萬歲@_@

Originally posted by sayuri at 2006-1-6 12:01 PM
騎寵勁呀 變左個小王咁 血4xxx 2回用技 依家8技騎13回 (我馴師寵都100忠)

遲d 有機會升到 130級 開埋龍騎  騎血龍  7xxx血 單p改波卡都夠打^^
不過130級寵得番 77忠 ...

哇 單p改波卡 雙王= =?只怕你未夠班 吹水都唔好吹到咁啦
雙王識即死魔法

Originally posted by sayuri at 2006-1-6 12:01 PM

騎寵比d影魔法打會加倍的 =-="

騎寵打王真係咁有用?????????~

Originally posted by [[__七葉原也 at 2006-1-6 01:13 PM
騎寵打王真係咁有用?????????~

咪信條友吹水的
單p雙王笑死

no photo no talk q_q

Originally posted by tomtsang89 at 2006-1-6 12:57 PM

哇 單p改波卡 雙王= =?只怕你未夠班 吹水都唔好吹到咁啦
雙王識即死魔法

先生 吹咩水姐 我未打架  你邊隻眼見我單p 改波卡
不過我話 升高d lv 夠血姐 有5000~60000血 到時寅夠 到時先try

我now 騎螳得 42xx ja
隻水龍冇得騎呀

雙王 我冇cup圖  我以為好簡單 冇咩咁大不了 so 冇圖
呢個星期去單p完 再貼  依家可以當我吹水先 唔緊要

雙王係黃果個會即死  我2round 吸魔 佢好多冇魔 明鏡補 8xx ~ 2xxx
或者我好彩 未試過明鏡 得 2xx  殺完黃 再殺紅

你地要圖 到時實有圖  唔好急 ok???

我都有騎寵呀
我75lv有2000血
pk打王都好正
有時打人千幾好鬼爽
解10幾日好多人都冇乜恆心去解

我唔係想話單p雙王有乜勁

好耐之前 大陸有個玩家 都單p 嬴左  

不過你一定要圖證明既 我呢個星期就p完 cup 晒圖比你睇

我想講既係 你唔信我 可以叫我貼圖出黎  唔駛下下否定左人話我吹水先

我想問我貼到圖 騎寵單p win到 你又點先? 講野唔駛下下咁樣囉=.=

我ac     馴獸師 106lv   係雙6玩  

因為果日有fd 叫我打雙王 我幫完 我發現騎寵打果陣 覺得好易 我幫完佢地 第2日自己去單p

我1round 吸5技 吸黃  隻紅普攻打我得 幾百  1round扣唔到我1000

我4200幾血 我低過1500 就明鏡  8xx~2xxx  

你識計數架 你試下計  一round 扣 1000 唔夠  我1round 可以明鏡2樣 補到8xx1野 2野都1600啦

我仲要唔係 下下咁樣衰得 8xx 有d 補到 1400~1600  有一下補2000幾

玩屈血都玩死個boss啦  =.=

玩過星曲WEB

易打??......

我覺得pk時騎寵有時好有用

我試過幾次唔夠人p

騎左之後都會變嬴

因為多血

兼可以一回明水一回乾8)

我都想學騎..

可惜沒有甘既恆心..

Originally posted by 魔導士艾倫 at 2006-1-6 01:08 PM

騎寵比d影魔法打會加倍的 =-="

點解?.? 你係指騎龍系比半剋  都係多10%=.= 點解加倍

Originally posted by sayuri at 2006-1-6 01:58 PM
我唔係想話單p雙王有乜勁

好耐之前 大陸有個玩家 都單p 嬴左  

不過你一定要圖證明既 我呢個星期就p完 cup 晒圖比你睇

我想講既係 你唔信我 可以叫我貼圖出黎  唔駛下下否定左人話我吹水先

我想問我貼 ...

我認同你, 如果唔好采都有800補到. 咁你都好難死下. 不過有時都好講mp. 你係馴c 應該唔會用好多mp
捉夠你打王.
你8技啦? =.= 你點升嫁... 我行來行去ja ~~ 升到我想死....

隻隻王都會中毒ma@o@? 如果係就正kaka
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 12:38 PM , Processed in 0.035501 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存