2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 卡巴拉島 卡巴拉島 遊戲資料專區 冷酷龍配點與分析
樓主: 影之豪少
go

冷酷龍配點與分析 [複製鏈接]

原帖由 *風之子~諾€ 於 2006-5-5 09:26 PM 發表
幾條問題...
1:係唔係100點遊龍卡就買到洗點水?
2:100點遊龍卡幾錢?
3:如果開頭學指環,學到後期轉冰箭係唔係最好o既方法?
4:如果真係想先光後暗,應該幾時轉?

1.唔知= =
2.都唔知..
3.唔建議因為你會唔夠點用(學唔到強化魔攻)
4.如果你要咁做的話,當然係TM 50先轉,, 因為暗龍都係50 TM先有用咋嗎..

原帖由 影之豪少 於 2006-5-5 11:09 PM 發表

1.唔知= =
2.都唔知..
3.唔建議因為你會唔夠點用(學唔到強化魔攻)
4.如果你要咁做的話,當然係TM 50先轉,, 因為暗龍都係50 TM先有用咋嗎..

我話轉既意思即係洗點,即係話前期玩光龍,之後就洗點變暗龍,咁會唔會易升d

原帖由 bmanchan 於 2006-5-4 04:11 PM 發表

冇咩用洹藇[昨!!

豪少-.-
佢又話冇咩用咋wor@@
我而家都32lv
仲係用緊3魔1幸
咁我係唔係繼續?@@

我現24lv 28tm防很低要買防高的裝備才能打怪
而且打的怪很低於自己很多 lv

例如:
我24lv~ 現可以打18lv

我用指環打它減591 最多656 打它減36 最多75 用冰箭打它減381

他打我減0(我用了很好錢買裝備)  最多56

又要用好多藍水十mp

冰箭 lv10 用120mp
治瞭 lv10 用140mp
指環 lv7  用102mp
其他沒有學

成長裏: 我加的是魔法力和感知力 !!

我的朋友叫我加回避~

我哪裏加錯了?請指點迷樽 !!!
我應不應加回避力?

原帖由 懶榕榕 於 2006-5-6 05:25 PM 發表

例如:

我用指環打它減591 最多656 打它減36 最多75 用冰箭打它減381

他打 ...

龍冇咩可能又練冰箭又練指環...會唔夠點用...

= =無記錯卡巴拉能用的遊龍卡只限400同150點卡
150點卡好似就3x,400點卡就8~9x

同埋要洗指環變冰連當然係tm50玩啦(因為我都係咁諗= =)

原帖由 卡爾帕斯 於 2006-5-7 12:17 PM 發表
= =無記錯卡巴拉能用的遊龍卡只限400同150點卡
150點卡好似就3x,400點卡就8~9x

同埋要洗指環變冰連當然係tm50玩啦(因為我都係咁諗= =)

唔該晒^^
不過3x真係...甘左d

原帖由 *風之子~諾€ 於 2006-5-6 07:30 PM 發表

龍冇咩可能又練冰箭又練指環...會唔夠點用...

咁我一定要做暗龍?

原帖由 懶榕榕 於 2006-5-7 06:39 PM 發表

咁我一定要做暗龍?

你而家兩樣都學左,好難搞...
睇你想做光定暗o者,我係你就食重點水,是但洗一樣
睇你想玩光定暗,玩暗就洗指環,玩光就洗冰箭

原帖由 懶榕榕 於 2006-5-6 05:25 PM 發表

例如:

他打 ...

第一~~~!! 學技有問題@@!! 一般的龍是無法同時間學指環 + 冰箭的 ~ 否則你是無法在一轉前學到強化魔攻 ! (基於1轉後還有大量費點技能需學,, 所以一轉前不練強化魔攻,,後期是沒可能學到的=.=.. 俗稱 "唔夠點用"~~)
第二~~~!! 龍是不不不不不不不不不不不需要加迴避的 =.=... 全攻魔法力便行,, 因為龍多是玩秒殺= =..
第三~~~!!冰箭10級有問題!! 冰箭這麼早便10級.. 出技費是極極極昂貴..!!
第四~~~!! 要練指環就必需升達大師級.. 因為指環攻擊力是基於技能等級!!

現在可做的. 只是買重點水. 或是重練 = =" ..

原帖由 lawrence200427 於 2006-5-6 09:27 AM 發表

豪少-.-
佢又話冇咩用咋wor@@
我而家都32lv
仲係用緊3魔1幸
咁我係唔係繼續?@@

教左你啦 c_c!! 應該識啦 xD??
sor丫.. 哈哈~~呢排好忙.. 少左上2000 fun .. 哈哈 = =!!

我想知~如果玩4魔4魅~升lv加魔力~命中會低到點=3=?

原帖由 影之豪少 於 2006-5-8 08:38 PM 發表

第一~~~!! 學技有問題@@!! 一般的龍是無法同時間學指環 + 冰箭的 ~ 否則你是無法在一轉前學到強化魔攻 ! (基於1轉後還有大量費點技能需學,, 所以一轉前不練強化魔攻,,後期是沒可能學到的=.=.. 俗稱 "唔夠 ...

冰箭如果點爆黎去升TM50係唔係好重皮呢??
其實可以講係,又可以講唔係!!
我20lv果陣都已經點爆曬冰箭做大師啦!!
由20lv去到29lv我都感得好難打,見到人地一個二個都係放個圈圈出黎閃閃下就一隻啦,重火阿!!
不過冇所謂,30lv出頭天,買個一個月龜eq,12日升到去53lv(我一日玩2個鍾炸)
點睇有冇用呢???當你去到50lv開始打雀的時候,你就知道咩叫物有所值啦,我就唔多講,你自己試下啦!!
加魔攻果一蕉,6lv都好勁嫁啦,有點多先加多d!!
e家我見到人地(鍾意用圈圈果D呢)有時用左加魔攻果蕉最多都係扣到d雀1900多小小!2000多數過唔到阿!!
我呢,下下一招衷!!!一招我都只係140mp  D圈圈呢,一下要160mp,重要打唔死wo!!!
你話邊個好d呢??

原帖由 影之豪少 於 2006-5-8 08:38 PM 發表

第一~~~!! 學技有問題@@!! 一般的龍是無法同時間學指環 + 冰箭的 ~ 否則你是無法在一轉前學到強化魔攻 ! (基於1轉後還有大量費點技能需學,, 所以一轉前不練強化魔攻,,後期是沒可能學到的=.=.. 俗稱 "唔夠 ...

冰箭如果點爆黎去升TM50係唔係好重皮呢??
其實可以講係,又可以講唔係!!
我20lv果陣都已經點爆曬冰箭做大師啦!!
由20lv去到29lv我都感得好難打,見到人地一個二個都係放個圈圈出黎閃閃下就一隻啦,重火阿!!
不過冇所謂,30lv出頭天,買個一個月龜eq,12日升到去53lv(我一日玩2個鍾炸)
點睇有冇用呢???當你去到50lv開始打雀的時候,你就知道咩叫物有所值啦,我就唔多講,你自己試下啦!!
加魔攻果一蕉,6lv都好勁嫁啦,有點多先加多d!!
e家我見到人地(鍾意用圈圈果D呢)有時用左加魔攻果蕉最多都係扣到d雀1900多小小!2000多數過唔到阿!!
我呢,下下一招衷!!!一招我都只係140mp  D圈圈呢,一下要160mp,重要打唔死wo!!!
你話邊個好d呢??

咁我+唔知岩唔岩~ 38LV TM35
學左
1冰箭1LV
5專注施法1LV
1冶療術10LV
2強化魔力1LV
2專注回魔1V <---好後悔學左,冇左2點
2暴風攻擊4LV
13+16=29PT
咁之後我諗住學埋
(冰箭要+到10LV(9PT)
4冰航連擊5LV
4提升魔攻5LV
+埋岩岩50TM 好唔好-.-?
仲有其實提升魔攻係唔係真係勁GA ?
點勁法~ 急知.............

原帖由 魔幻電波少年 於 2006-5-16 01:32 AM 發表
咁我+唔知岩唔岩~ 38LV TM35
學左
1冰箭1LV
5專注施法1LV
1冶療術10LV
2強化魔力1LV
2專注回魔1V <---好後悔學左,冇左2點
2暴風攻擊4LV
13+16=29PT
咁之後我諗住學埋
(冰箭要+到10LV(9PT)
4冰航連 ...

暴風最低要10lv先升得快=.=4lv無咩用..

龍係咪4魔4感好d r~??
定4魔4未??
我有個4魔4感的...
23lv..打海4時成日死呢..><""
大家教教我點la~~thx~

原帖由 。杰倫仔。 於 2006-5-17 12:27 AM 發表

暴風最低要10lv先升得快=.=4lv無咩用..

邊度仲有點 -.-唔通唔學冰連 ?????

原帖由 魔幻電波少年 於 2006-5-18 05:31 PM 發表

邊度仲有點 -.-唔通唔學冰連 ?????

有得重點架嘛-__-"

原帖由 影之豪少 於 2006-4-4 05:12 PM 發表

小弟認為~ 蛛網降攻 及 黑霧降敏  ,要有多餘既TM點數先好去學囉 @@" 因為如果你跟我既點法去做既話~TM點數係緊緊夠用 ~~ c_C"
而你提供既呢個點法我認為有問題存在!! 因為你冇學提昇魔攻.. 唔好睇 ...

你打錯字=.=(蛛網降攻 及 黑霧降敏)<---------蛛網降敏,黑霧降攻-.-+!!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 07:36 AM , Processed in 0.057061 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存