2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 綜合娛樂討論 偶像 Fans Club 一個香港 只得一個陳以誠李家仁家燕媽媽華人永遠墳場 進 ...
go

一個香港 只得一個陳以誠李家仁家燕媽媽華人永遠墳場 進入此帖有機會獲得100萬

全家福

性名:薛家燕(LANCY)
出生日期:3月30日
星座:白羊座
學歷:中學
家庭狀況:單親家庭
最喜愛的食物:生果.蔬菜,大隻佬,司!華!力!腸!
最愛的裝扮:七彩繽紛
理想對象:老實,負責任,大隻佬
口頭蟬:我同你講,成班大隻佬一齊黎,救我啊.......
趣味:大隻佬
想對大家講的一句說話:你地食左飯未呀

性名:安德尊
英文名:Ander Jun
花名:大王
身高/體重:180cm/75kg
興趣/運動:乒乓球 大隻佬
口頭禪/小動作:「哈哈哈」,你地快D死
喜愛的食物:司!華!力!腸!
最尊敬的人物:祖母、爸爸、媽媽,大隻佬
最難忘的一次採訪/演出:《城市追擊》「掃蟑螂」、「阿婆尋親」
想對大家講的一句說話:我其實ok靚仔

性名:陳以誠
身高:174
興趣:行醫,大隻佬
口頭禪:wakaka wakake,你地班病人,我只是為了患者而行醫,患者需要我的技術
想對大家講的一句說話:點解我出街果陣冇人認得我既??

香港大學內外全科醫司!華!力!腸!學士
英國愛丁堡皇家內科醫學院榮授院士
英國皇家內科醫學院院士
英國格拉斯哥皇家醫學院兒科文憑
香港醫學專科學院院士(兒科)
香港兒科醫學院院士

姓名:李家仁醫生 Dr. David Ka-yan Lee

工作:兒科醫生

現任職銜:香港醫學會會董、九龍樂善堂第二副主席、 脊醫管理局委員、九龍西區扶輪社理事、 玩具及兒童產品安全條例上訴委員會會員、聖約翰救傷隊少年聯隊隊醫

興趣:唱兒歌、演戲,大隻佬

曾唱兒歌:起步、地球先生、小學同學

口頭禪:頭大不等如無腦唔係我點做到醫生,沒有可以放棄的病患,大力d,好痛

曾主持的節目:Hello Doctor、咪話小兒科、每週一針、病從口入(電視節目)Keep Fit 領導人(電台節目)

曾擔任嘉賓的節目:城市追擊、都市閑情、兒歌頒獎典禮等(多不勝數

想對大家講的一句說話:x你

=====================================================
佢地既歌:
歌名            演出者       作曲      作詞      唱片公司
寸草心          薛家燕       李紫昕    李紫昕    環星
我係大王        安德尊       李紫昕    李紫昕    環星
爸爸忙甚麼   李家仁、韓靜怡   韋然     韋然
飲食新文化      陳以誠       陳以誠    陳以誠
八千步          陳以誠       陳以誠    陳以誠
神舟五號        李家仁       韋然      韋然、李家仁
魔法王子 安德尊/童聲兒童合場團 韋然    韋然      Top Promotion

==========================================
本會宗旨:招收一班對人生充滿熱誠和希望的年青人(要是喜歡他們),一起討論各種話題,發放他們最新的消息,近況等,搜集各形各色的陳李薜安的圖片,並且貼在此post內供各位共同愛好者分享。讓人生變得有意義起來。
--------------------------
定期舉行到老人院探訪老人家們,帶一些食物去給他們,關心他們,讓他們在人生中得到溫暖,移除寂寞的感覺。
定期到病院探訪弱智,身體有殘障的人士,和他們進行各種遊戲,跟他們聊天,關心他們,讓他們得已早日康復,回到正常人的生活。
定期到各個戰爭中國家,替當地傷者治療,帶大量水和糧食物資供他們使用。
定期舉辦賣旗籌款活動,替社會大眾上有需要的人士,拿一點錢。使他們生活過得好一些
讓我們共建一個 充滿生氣與希望與溫情的社會吧!
================================================================================
@@:解放軍~
成員:誘姦王
     IRONMAN
     于皓‧
     睛天~
      _
     脆香雞翼
     小為rich
   貓貓b
     pkboyiar
     小柒柒911
     △風~劍~使~者▽
     ~蛇仔明~
     處女座沙加
     刺客
     kameieri
     町仔
     〝健仔〞
     cablewai
     ★電蟲☆
     外星光☆
     李老美
     Sliverfly
     1900'''
     jerry06hk
     dickson19882002
     yoyo123
     豬sa姐
     @黑仔@
     大麻佬
     新生命
     我要打機
     必殺技8888
     IHinGI
     Kinght
     kelvin105
     *♀霧里♂*
     peter7765
    無雪
    T~S
    @@上戶彩
     0ojordan123o0
     花哥
     helow  
     tommygogo
     makkayeejenny
     ☆進進★
     jeffrey005
     電腦軍人-鄧幹廉

=========================================================================================
一位會員:☆進進★既親眼目到李家仁殿下既個案

與李家仁醫生的一面之緣:

事情就係發生於2007年4月22日早上九點正  因為今日需要返工既原故 我9點就o係金鐘巴士站等12A 巴士上麥當奴道,點知比我見到一個人 好似好熟面口咁既~~咁我就望一望啦 原來係李家仁醫生 佢著得好普通 西褲 格仔恤 手遲公事包咁 當時我都唔係好肯定係佢黎  只有7成信心 之後我再望真d 真係好似好似 我望左好耐 望到好實  佢得閒都會望一望我  佢既眼神就好似話比我聽等緊我去問佢拎簽名之類既野  我再問問我既同事 似唔似 我同事都話 係黎嫁wo~~之後巴士開得了 岩岩好佢有電話響 講左兩句後 就做左第一個上車既乘客 o都一o都張8達通就坐左o係個單邊位 其實我當時好想同佢講想同佢影相  但最後都係冇做到  如果有相為証的話 呢個post就會更加巨娛樂同埋真實性了 ~之後去到麥當奴道油站果度  我就落車了 佢就未落 真係說不出的再見~!!!                           
今次一役之後 我本人既feeling就係覺得佢比起小明坐火車時代 真係蒼老左好多 比起爸爸忙甚麼時代 個頭真係大左好多 我今日成日都o係度諗佢會唔會係因為細個果時呀媽因為一時貪平 比左深圳果d過期奶粉比佢飲 搞到而家收唔到科 所以立志做醫生請求世人 免得大家步佢既後塵 為社會謀幸福 仲有一樣野我都係諗左成日 就係d做醫生冇車的?定係咁岩冇渣到?定係自己生意又唔好 tvb又冇咩比機會佢唱兒歌搵返少少入油錢? 呢個真係一個迷~~以上既問題我覺得可以加入至10萬個為什麼呢本書入面 如果大家有d咩野心得 可以在此回覆~~~~~~~
家仁坐巴士 坐巴士往那一方 坐巴士到山頂 坐巴士走遍中區 ~~~~~~~>

=============================================================================
貼圖區!!

搖滾醫生 - 陳以誠

rock rock大頭狗 李家仁

搖滾小伙子 - 安德尊

rock rock姑娘 - 薜家燕

邪惡族心    李家x

已有 3 人評分Good 收起 理由
eric1b23 + 1 估唔到有人會支持佢地= =
誘姦王 + 2 on9的貼
_ + 1 比個good你先啦^^

總評分:  Good + 4   查看全部評分

我加入呀, 我好鐘意陳以誠架   佢首飲食新文化超正呀
_

我又想加入呀  我勁LIKE  李家仁  肥肥地好得意呀 個頭又大    我勁LIKE聽佢首 神舟五號&寫一個愛字

我加入  我鐘意陳以誠既

但係佢好似勁耐冇播歌喇WO  唉   又唔出碟

嘩  估唔到佢地既FANS CIUP 都有人開  正呀  我超迷大王架   佢首我係大王真係.......正X到爆

冇人LIKE  SISTER家燕?
_

原帖由 解放軍~ 於 2006-6-1 03:56 PM 發表
冇人LIKE  SISTER家燕?

都OK既  但我唔係幾鐘意女人   都係鐘意家仁多D

原帖由 _ 於 2006-6-1 04:01 PM 發表

都OK既  但我唔係幾鐘意女人   都係鐘意家仁多D

哦,好少人呀

唔係下化
e班野都有人開fans club-_-"
o晒咀中..

我又入..我喜歡家燕媽媽

原帖由 脆香雞翼 於 2006-6-1 04:57 PM 發表
我又入..我喜歡家燕媽媽

正呀  家燕媽媽  能清楚你需要
                如陽光心中照

我要入...............

借黎一用
家燕媽媽  能清楚你需要
                如陽光心中照

原帖由 小為rich 於 2006-6-1 05:08 PM 發表
我要入...............

借黎一用
家燕媽媽  能清楚你需要
                如陽光心中照

正WO歡迎你

家燕媽媽  我超愛   一定要加入!!!

原帖由 于皓‧ 於 2006-6-1 06:38 PM 發表
家燕媽媽  我超愛   一定要加入!!!

估唔到你都好呢味野   成3十幾歲人都

大家禮拜日一定要睇呢套野 朝頭早9點

原帖由 解放軍~ 於 2006-6-1 06:45 PM 發表

大家禮拜日一定要睇呢套野 朝頭早9點

乜原來有套咁既野-.- 9點太早 了...........

原帖由 IRONMAN 於 2006-6-1 06:48 PM 發表

乜原來有套咁既野-.- 9點太早 了...........

我諗都冇乜年輕人鐘意佢地架喇  呢個FANS CLUB唔知幾時末落

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 11:02 PM , Processed in 0.037044 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存