2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 卡巴拉島 卡巴拉島 遊戲資料專區 【原創】 " 全迴貓 "~ *心路歷程、分析與心得* ...
go

【原創】 " 全迴貓 "~ *心路歷程、分析與心得* [複製鏈接]

*全迴貓* 
配點方面4攻4魅,全加迴~*

----------------------------------------------

前言:首先講講點解我會玩全迴貓, 因為當時玩卡巴拉島前曾經去睇下台灣版玩家的意見,
聽佢地講全迴貓pvp唔錯,幾強..~而且我個人覺得貓咪幾靚..所以就決定玩!

玩全迴貓要做好2個心理準備,,一是你要預算比人用多超超超多既時間去升,,或是比人用多金錢去升,,
如果你係無耐性的人..就不要選擇玩迴貓..因為迴貓可說是60lv,50tm前毫無攻擊力!

玩全迴貓有3個方法:1,全點迴..學金錢攻擊..用掉錢方法升級(要有本錢,60lv後要回技能點)
                                        2,全點迴..用攻擊裝或攻速裝打怪升級《====我的方法
          3,全點攻..學強烈攻擊升級..(到1轉時需要重點)

我由封測開始玩,當時封測只玩到21lv,學過既技能有 強烈攻擊 ,,和金錢攻擊。
之後公測開始,,我就無再學呢2招,,因為的確強烈攻擊無咩用..(比較低攻,我唔想晒左d點,留點2轉)
而金錢攻擊就真係太消錢,,當時只係一個新手..無辦法每隻怪都掉200~300蚊去殺!

我選擇了全點迴..用普攻打怪升級..(當時仲未出回點水),所以我唔敢加攻..,,我的裝備係用加攻擊力的裝..
儲錢買了一些加攻既裝,,而且叫高幸的朋友幫我合高攻d~當時與同級的攻貓攻擊力差不多(他用防裝),,只低幾十。
開始講講係邊度升lv比較合適:我都會選擇一d易殺既怪..少血,低防..相比佢地既攻擊力一定會較高,所以要帶多一點紅水..

----------------------------------------------

開始出生,我覺得對一個新手來說,沒錢的時候,應該做任務比較好,又可以得到任務送的裝備~首先去接一些狩獵任(可樂村的賊巴巴壞漂漂狩獵任,和黃金海岸的壞壞草裙章魚狩任),鑽地做任(沙匠,環保,防曬,泳帽,針織綿,其他鑽地任可以不做,因太浪費時間)..*到15級可以去打海葵,*升到20lv去打波奇(又多又密)或魚雷魚(低防易殺),*28lv可去打雙輪魚人(低防易殺,高攻),*30lv打小螳螂(低防易殺,但高攻),*35lv可以打鐵甲海龜(好易清,但同場有隻會出冰箭,比較傷),*38lv可打辛巴人參(同場有隻可可比不能打,因超高防,全迴要打一隻可能花費數分鐘),*40多就可以去幻影打51lv書本(可打大師物品),*51lv可去打曼陀羅妖精(多怪較低防),*升到50幾就可以去卡4打蛇妖同寶箱..直至60lv50tm轉職!

*轉職後,就大把怪比你揀(因好多怪你都可以秒殺,就算秒唔到..都清得比以前快好多..超正)*
首先去打蝸牛升(非常好升),因為全迴貓已經見天日了,迴踢可以一招秒蝸牛(用商城寵物+game內的攻裝已經可以了), *到70幾lv可以去沼2打沼澤怪鯊, *打到80lv就可以去打亞菈克妮(超正秒殺又多怪,(當時我仲係用緊70lv點寵+1支70lv點錘合迴),一直可以升到123lv..*之後就可以去3-3班打!

124lv之後我就無再升了!

必學的技能: 魅腰閃避大師(迴踢高攻就要升爆呢招,必學的) ,
                         強化體力大師(呢招升爆之後,就唔會咁易比人秒) ,
                         全體護盾大師(加防,又可以加隊友,打王時好有用^^音樂會技能計防學左音樂會的攻擊力更高) ,
                         防護環盾大師(升lv,打王必用,音樂會技能計防學左音樂會的攻擊力更高) ,
                         臭味攻擊10Lv(我認為想pvp強,一定要學的,可以暈左d經常拉打既敵人..然後攻擊對方,10lv  已經暈11秒,大師暈12秒,自己按喜好選擇升幾多lv,我就升左10lv) ,
                         魅鏡閃避大師(必學的反魔攻技,對會戰,pvp時的魔法型對手好有用..唔洗比人冰連秒殺,佢打你等於打自己)。

1轉大明星技能:凌空飛腿大師(必須留足夠的點數在50tm,60lv時學爆,超好用的升lv技能,可以話係迴貓第一招攻擊技!),
                            夥伴聲援(只需4點就可以學爆的被動技能加防,2轉的團體加防)。

總結:升全迴貓的確好痛苦,曾經有想過放棄,因為60lv前真的好難升..60lv前甚至比人當面話廢,低攻..(因當時公測開始很多人玩狐狸,可秒殺),還沒出1轉時無人睇得起魅力型,眼見身邊的朋友升得好快
到左轉職,終於無白費自己既心機~*
這是我小小迴貓的心得,希望能幫到有興趣玩貓的新手。

有疑問歡迎發問~"

以上所有全是原創,請不要未經同意轉載>_<"謝

已有 4 人評分Good 收起 理由
.劍殺 + 1 支持你!下次繼續^_^
溫特斯 + 1 違規內容 我唔係大隻港男...
金田一*~ + 1 你的分享對我非常有用,希望以後繼續努 ...
intermethk + 1 原創帖阿..小華辛苦仔咁做..值得加分

總評分:  Good + 4   查看全部評分

玩過星曲WEB

咁唔該我想問玩熊ge性質係咪差唔多?
因為我係仔~
我以經有隻人妖兔~
再玩人妖比fd笑到面黃~
不過如過貓係咁勁我都想試下玩~

原帖由 閃靈魔音 於 2006-8-26 03:15 PM 發表
咁唔該我想問玩熊ge性質係咪差唔多?
因為我係仔~
我以經有隻人妖兔~
再玩人妖比fd笑到面黃~
不過如過貓係咁勁我都想試下玩~

玩熊其實同貓差唔多..(當時我玩貓,我的男友玩熊,大家升級都是用攻擊裝),他是玩全迴熊!用攻速裝(因為熊的飛卡攻擊力唔算特出,比貓的迴踢回得慢)!因為佢覺得高閃避..(高迴可以閃技,pvp時我都好難打得中佢..除了用普攻)..而且迴是等於槍防..仲有佢覺得加全攻型就不如玩牛好過!
而且好多技能計迴避(例:魅鏡閃避高迴..反魔攻就愈反得多)
不過好多人鍾意玩全攻熊..因為而升..(迴熊難升好多)
因為我聽人講熊的技能"飛雙卡"(125tm學到,攻擊力計攻同迴)好似唔錯..都幾勁~我未真正見過攻擊力..因為我124lv之後就無玩無再升..(當時未出飛雙卡技能)...都係聽台灣版玩家講..
如果貓同熊相比升lv一樣係好辛苦..但可能貓比熊早d有出頭天^^"

對我來說魅力型都一樣咁勁..你有耐性的話可以試試玩呀:P~加油!
決定左玩邊隻有問題再回來搵我!

已有 1 人評分Good 收起 理由
.劍殺 + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

咁你家陣玩咩人呀????
咁我就試下玩貓貓啦~
唔會太難升掛~
升貓就等我買下點升快d先~XD
買點裝買攻裝定係點呀????

原帖由 閃靈魔音 於 2006-8-26 07:06 PM 發表
咁你家陣玩咩人呀????
咁我就試下玩貓貓啦~
唔會太難升掛~
升貓就等我買下點升快d先~XD
買點裝買攻裝定係點呀????

我宜家無玩卡巴拉島了,,我以前係玩全迴貓的!封測開始玩到公測..
宜家出左商城..有好多裝幫助..無以前咁難升(因為以前公測開始,岩岩玩連商城都未開放)
在1轉之前(即係60lv,50tm前),你要用攻擊裝同攻速裝..*例:可以用帽合-敏,武器可以合屬性..等等*用攻擊點寵,,因為1轉前一d攻擊力都無..
有錢的話買天馬符咒(合攻擊力*我記得好似用烏雅指甲合*),盡量快d升到去1轉~因為真係好悶好難升..

到左1轉之後..你就要買魅力寵物..用迴裝(出埋魅腰閃避大師),,你既迴踢就可以秒怪喇!:P
記住貓既迴踢想高攻..就要高迴!

已有 1 人評分Good 收起 理由
.劍殺 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 edvan 於 2006-8-26 09:40 PM 發表

我宜家無玩卡巴拉島了,,我以前係玩全迴貓的!封測開始玩到公測..
宜家出左商城..有好多裝幫助..無以前咁難升(因為以前公測開始,岩岩玩連商城都未開放)
在2轉之前(即係60lv,50tm前),你要用攻擊裝同攻速裝..* ...

= =
係一轉呀....2轉都未出-,-"

原帖由 手槍仔仔 於 2006-8-27 11:47 AM 發表

= =
係一轉呀....2轉都未出-,-"

唔好意思,,我成日記錯左大明星轉職係2轉~*now改番ok@@”
thx~~~~~~~~多謝提點!

到50幾就可以去卡4打蛇妖同寶箱..直至2轉!
2轉= =....做咩出左變身新招唔玩返=_=

原帖由 風鈴.風零 於 2006-8-28 02:07 AM 發表
到50幾就可以去卡4打蛇妖同寶箱..直至2轉!
2轉= =....做咩出左變身新招唔玩返=_=

-口-改左喇..係1轉大明星0.0
唔玩啦..決定左離開..唔會番轉頭!
因為之前身邊d朋友一個一個咁唔玩..愈黎愈悶..
又愈黎愈多機械人..(組隊無人會講野),我覺得咁樣玩落去無咩意思..
之後就跟d朋友轉game了:P
你仲有玩ma?0.0有玩的話應該已200lv

-3-

見到d fd玩貓咁好玩
小弟都唔理當面俾人話人妖-,-"
依家都63lv全迴貓....辛苦爆...
but依家都唔知點升好....秒蝸牛得0.1..組隊都係0.1xx咁...
點升T^T

原帖由 小森森=] 於 2006-9-1 01:16 AM 發表
見到d fd玩貓咁好玩
小弟都唔理當面俾人話人妖-,-"
依家都63lv全迴貓....辛苦爆...
but依家都唔知點升好....秒蝸牛得0.1..組隊都係0.1xx咁...
點升T^T

哈哈..呢隻game就係咁=口=...話就話得攻擊型...魔法型..感知型..同埋魅力型...
其實係有8個職~!
我覺得自己鍾意玩就玩..唔洗理人點諗~^^"
GD!升到63lv迴貓都唔容易呀..以前我有2個迴貓既朋友..佢地升到40幾lv都放棄晒....你應該比以前好升好多!千其唔好咁易放棄@@"
我以前組1.8打蝸牛都同自己升無咩分別= =..自己就打一隻0.1.都係組隊0.1xx...
所以我之後打之蛛果時仲慘..已經少左好多玩家...差唔多全個沼4同礦洞都係外掛..果時都係自己一個升..或者組多1,2個朋友~
多數都係自己升了~

太強了.....仲有一分..加埋比你啦
今日加左兩積分比你

我隻回貓貓21lv打d怪好小血--點升--
出強力都係好小--
佢打我36我打佢38--

我想問呢...玩全迴貓同埋全迴熊有咩分別呀到底= =
因為玩貓又怕比人玩人妖= =
玩熊,d人又話貓勁d,咁其實能力上同埋技能上有咩分別?

感謝分享~~~~~~~~~~~~~~

全迴貓係好難升咖,不過聽人講1轉左次後易升左好多,仲快過全攻貓!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 10:08 PM , Processed in 0.039092 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存