2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 暗瘡 / 暗瘡印專區(請勿另開暗瘡問題post) ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 小sion子
go

[美容-皮膚問題] 暗瘡 / 暗瘡印專區(請勿另開暗瘡問題post) [複製鏈接]

原帖由 Yinn. 於 11-2-12 09:37 PM 發表
d mask幾耐用1次?

1星期2-3次左右..

回復 187# o0清風0o 的帖子

快D搵辨法醫啦...再拖可能種更加嚴重
搵間專做暗瘡既做下FACIAL啦\
我見到個稿...$1280都有1個療程...做暗瘡

回復 2090# mmz1234 的帖子

我20歲皮膚几好我之前好多油經常不斷生瘡
頂不順去咗瑪姬做

原帖由 yy50528 於 11-2-17 01:52 PM 發表
我20歲皮膚几好我之前好多油經常不斷生瘡
頂不順去咗瑪姬做

當然去呢d地方美容係好..但呢度未必個個支付到..

十週年勳章(賀詞)

我想問下 酒之粒 要點做

原帖由 ♀坤♂ 於 11-4-9 11:23 PM 發表
我想問下 酒之粒 要點做

即係?
係唔係油之粒?
如果係..其實好易推出來..出晒來用返收縮水..

油脂粒通常係由皮脂腺分泌旺盛,好容易毛孔閉塞同發炎

原帖由 alexlau2 於 11-4-19 03:33 PM 發表
油脂粒通常係由皮脂腺分泌旺盛,好容易毛孔閉塞同發炎

係a..由奇是夏天

皮膚最麻煩真係暗瘖印..=.=''到左依家都仲有
幾年都仲係甘...用左mask都唔見有退過

睇黎真係去要美容院搞一搞

原帖由 ah屁;} 於 11-4-27 06:20 PM 發表
皮膚最麻煩真係暗瘖印..=.=''到左依家都仲有
幾年都仲係甘...用左mask都唔見有退過

睇黎真係去要美容院搞一搞

你用咩mask??

原帖由 wai.. 於 11-4-27 07:08 PM 發表

你用咩mask??

REGENE ... 同埋另一隻專治暗瘖GA MASK...

個時用左都有三四個月..但都唔見有咩效果=_='''
已有 1 人評分Good 收起 理由
wai.. + 1 好耐無來分享la wor

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 火狼cool 於 11-4-30 06:05 PM 發表

REGENE ... 同埋另一隻專治暗瘖GA MASK...

個時用左都有三四個月..但都唔見有咩效果=_='''

wa..你好耐無來la wor..
暗倉有好轉??

原帖由 wai.. 於 11-5-1 04:14 AM 發表

wa..你好耐無來la wor..
暗倉有好轉??

依家好少生D 嚴重暗瘖...
少少都仲有GA...
依家剩係仲有印....同埋毛孔粗大問題囉

我都好耐無上2KF 啦..=__='''
自從電視節目討論區個邊D人走晒之後..都好少上黎吹水

其實唔上黎主要原因都係因為 要讀書JA.....真係好大壓力~_~'''

原帖由 火狼cool 於 11-5-1 12:51 PM 發表

依家好少生D 嚴重暗瘖...
少少都仲有GA...
依家剩係仲有印....同埋毛孔粗大問題囉

我都好耐無上2KF 啦..=__='''
自從電視節目討論區個邊D人走晒之後..都好少上黎吹水

其實唔上黎主要原因都係因為 要讀書 ...

放鬆d..得閒跑下步..太力壓力都係出暗倉主要原因..
畀心機la!!

原帖由 wai.. 於 11-5-1 03:07 PM 發表

放鬆d..得閒跑下步..太力壓力都係出暗倉主要原因..
畀心機la!!

唉....IVE 小圈子生活真係好難頂
中學個時,係班入面真係個個同學都可以傾計
黎到IVE....除左平時同你食飯個幾個...
其他都係一句起兩句止...得閒HI下你..你HI番佢然後就走..甘樣囉
以前係學校真係勁多野講...話題多多....唔會悶
依家得個兩三個人...仲要大家生活模式都差好遠..興趣又係
聚埋一齊...講極D野都好似好重複甘...再無野講就大家係到訓教
LUNCH去電腦室睇下戲....真係好乏味....

IVE FD D 考試..最難都係英文個科,我一開始考D試,有兩科唔合格左
係聆聽同埋閱讀...一份就係因為我聆聽本身好差,另一份就係我無睇題目,填錯左野-.-'''成PART 填晒數字
原來個到係要填生字GA....=口='''跟住有兩科考SPEAKING,夾中左個英文好多字唔識讀GA人
同佢一齊考兩科SPEAKING....佢D字唔識讀..同埋佢唔小心搶左我原本要讀個D野
搞到我兩科唔合格....儲唔夠12分...依家考極最多11同埋10...要去補考囉~_~'''
不過呢D野...都唔可以全部怨晒人...都係自己講野同埋聽野唔得累事...
鬼叫我英文剩係識得寫同埋睇咩~_~'''

暗瘖印...真係太難消....除左去美容院到整真係諗唔到其他方法
都要等出黎做野先夠膽去-V-'''依家去又淆...又無錢..又無時間..哈哈~
有暗瘖印...真係再令仔,髮型再好睇都唔得/V\'''只好欣然接受吧...笑~

我最煩既係暗瘡爆完之後既凹凸洞,以前唔識護理搞到宜家都幾嚴重..
想問下有咩方便可以減淡d洞洞,或者有冇邊到可以做呢d treament
有保證?thx~

原帖由 火狼cool 於 11-5-1 08:39 PM 發表

唉....IVE 小圈子生活真係好難頂
中學個時,係班入面真係個個同學都可以傾計
黎到IVE....除左平時同你食飯個幾個...
其他都係一句起兩句止...得閒HI下你..你HI番佢然後就走..甘樣囉
以前係學校真係勁多野講.. ...

大個左讀書係咁..我好少試..我好似19歲就無讀..
暗倉印其實用mask都有效..你呢家有冇用咩產品..

原帖由 headShoot 於 11-5-1 10:45 PM 發表
我最煩既係暗瘡爆完之後既凹凸洞,以前唔識護理搞到宜家都幾嚴重..
想問下有咩方便可以減淡d洞洞,或者有冇邊到可以做呢d treament
有保證?thx~

爆完d凹凸..
即係生緊o個陣你係咁r 佢?
你d窿窿先..嚴重既真係要出去做先去到d印..
你係生緊o個陣如果支d暗倉有支清ma?

原帖由 wai.. 於 11-5-1 11:15 PM 發表

大個左讀書係咁..我好少試..我好似19歲就無讀..
暗倉印其實用mask都有效..你呢家有冇用咩產品..

O...甘快就無讀書@@''你有冇讀到上去中六中七...?
我依家無乜點用了...因為個時用極都無乜效
仲好似成日爆瘖tim...反而少用左,就愈來愈少生暗瘖
可能因為年紀大左啦..依家剩係用磨沙同埋洗面奶

mask就勁少用..得閒無野做先拎家姐d mask黎用下...
我的美麗日記個隻..呢隻真係超級平!!!!

原帖由 火狼cool 於 11-5-1 11:25 PM 發表

O...甘快就無讀書@@''你有冇讀到上去中六中七...?
我依家無乜點用了...因為個時用極都無乜效
仲好似成日爆瘖tim...反而少用左,就愈來愈少生暗瘖
可能因為年紀大左啦..依家剩係用磨沙同埋洗面奶

mask就勁少 ...

讀到中5..
年紀大..講到好老wor..
洗面奶..多唔多面油..多好似唔岩用..
有家姐唔怕la..叫家姐教d美容方法畀你law..
美麗日記幾好既..底..多款..但效果唔係個個都讚..
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 01:52 AM , Processed in 0.035623 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存