2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 模擬市民 The Sims 《模擬市民 2 寵物當家》遊戲秘技
返回列表 發新帖 回覆
go

[轉貼] 《模擬市民 2 寵物當家》遊戲秘技 [複製鏈接]

《模擬市民 2 寵物當家》遊戲秘技

要在《模擬市民 2 寵物當家》中使用秘技,首先打開指令操作欄,只要同時按Ctrl-Shift-C。請注意字母大小寫有分別。

寵物:

boolProp petActionCancel [true/false] - 可以取消寵物的動作

建築模式:

deleteAllFences -消除空地上所有的圍牆
deleteAllWalls -消除空地上所有的牆壁
deleteAllAwnings -消除空地上所有的雨篷
deleteAllObjects [Doors/Windows/Stairs] -這可以讓您在您的空地消除Doors門 Windows窗戶或是Stairs樓梯
deleteAllHalfWalls -消除空地上所有的半牆

咁是否一樣可以有"無限金錢"呢?呵呵

嘩, 有無限無錢隻game 好快會悶架
(雖然係真係好方便...不過會好快冇原動力, 之後會開始想搵方法殺死晒d 人仔.. )

.......

原帖由 bmgal 於 2006-11-8 11:52 PM 發表
嘩, 有無限無錢隻game 好快會悶架
(雖然係真係好方便...不過會好快冇原動力, 之後會開始想搵方法殺死晒d 人仔.. )

.......

哈哈  有同感 !

最初開始玩唔識用密技所以冇用..但係咁反而玩好耐

之後用密技好快就冇心機玩...

至於殺人方面我都有呢....最喜歡放人仔去游泳池...再拿走樓梯...

我依加反而想殺死隻狗..= =

有隻PK 流浪狗 成日黎我屋門口小便...好煩呀..

用好多方法都殺佢唔死... 狗係唔係不死之身黎架!!

至於殺人方面我都有呢....最喜歡放人仔去游泳池...再拿走樓梯<-- sims1 我都會咁做, sims2 唔得了 /_\

@@" 隻狗..有冇得撩佢行到起屋果度...再起個圍牆圍死佢架?

原帖由 bmgal 於 2006-11-10 10:55 AM 發表
至於殺人方面我都有呢....最喜歡放人仔去游泳池...再拿走樓梯<-- sims1 我都會咁做, sims2 唔得了 /_\

@@" 隻狗..有冇得撩佢行到起屋果度...再起個圍牆圍死佢架?

拿走樓梯要用密技就得架啦!

moveObjects on

至於隻狗...我試個起個圍牆啦...點知佢一直係度叫..2日2夜都

唔死..好煩呀..仲係度小便...

想放佢去游泳池度又唔得..用左密技變左佢係泳池上面..

又試個起湖想浸死佢..點知佢又識走返上黎..

最近就係....佢一黎就用moveObjects on賣走佢...=.=

有無限無錢隻game 好快就會悶架啦~~

有無人知點教隻狗狗去柯尿=.=

原帖由 於 2007-1-22 02:10 AM 發表

你抱佢去柯尿既地方咪得lo-_-

原帖由 於 2007-1-22 02:10 AM 發表

`可能牠第1次會在家中尿尿,,
只要你罵牠不可以在在家中尿尿,,
牠下一次就不會的了~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:49 PM , Processed in 0.040959 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存