2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Warcraft III 魔獸《信長之野望》 [信長]新手玩邊個英雄好??
返回列表 發新帖 回覆
go

[信長]新手玩邊個英雄好?? [複製鏈接]

同埋用咩裝好-0-..

十週年勳章(賀詞)

最上義基,濃基,毛利

前田咩次 今川 到易用

最上義基                       前田慶次
庫,回血,籠手                  庫,回血,4金牌
32互點有大點大             比壓就2金牌換2能量,冇比人壓就金牌換9100
(d人帶魔符就點一下1黎破)金牌換魚神,換虎切,換村正,庫換神甲,魔水自備
再入2能量                     點一點1先.再23互點,有大點大
和泉
風裝
一陣太
賣能量換菊一
賣陣太換長船
賣和泉換魚神
賣手套換村正
賣風裝換神甲
魔水自備

森仔好易玩(我個人平時玩法)
加技:535334325554555252211....
去路:最好中啦快d肥
買野方面(我個人玩如果唔係被人壓得好勁唔會買抗)仲有你假如疾風你認為你好有錢你可合逆刃
褲>褲>疾風>疾風>銀伊予札白糸威胴丸具足
再生>再生>和泉>和泉>長曾彌虎徹‧銘刀
鍾意>打刀>打刀>野太/逆刃>菊一文字則宗‧太刀
可加>打刀>打刀>陣太/逆刃>蜻蛉切‧銘槍
朱肉>打刀>打刀>打刀/逆刃>長船‧太刀
同上>打刀/抗>打刀/抗>打刀/逆刃>正宗‧武士刀/抗

阿松
加技:31313131之後要加2先再加54最後加
去中好d因為要快d升連技殺人
褲>褲>褲>褲>褲>銀伊予札白糸威胴丸具足
回魔>回魔>回魔>落石>大炎上
鍾意>回魔>靜心兜(第三合)>靜心兜>靜心兜
可加>生命>鬼頰當(第二合)>鬼頰當>鬼頰當
朱肉>朱肉>火計>火計>鐵碎牙‧妖刀
同上>雷卷>赤雷(第一合因為連技問題)>赤雷>鬼徹‧妖刀

稻姬
加技:風之力同黄點互點加唔到黄點加自我恢復加哂黄點加自我恢復蠍毒箭
最後加
是但去其中一路啦
褲>褲>武士服
回魔>回魔>野太刀
鍾意>打刀>逆刃刀
可加>打刀>逆刃刀
朱肉>打刀>逆刃刀
同上>打刀>逆刃刀

今川最易玩
1褲          ---->6疾風     ---->11銀伊予札白糸威胴丸具足
2再生        --->7巨龍
3再生       ---->8長曾彌虎徹‧銘刀
4再生       ----->9蜻蛉切‧銘槍
5再生       ----->10魚神
魔免/清酒or 名刀

技:1313141335545555....2222
今川打錢快  買裝簡單
4個再生 開第1招可以打塔扣勁少血
玩到後期有6000血冇人秒到你

今川,酒井同毛利...
酒井最易...慢慢推血...推到咁上下就爆...你有兩條命..但都要魔水....
今川睇上面...但我覺得一開頭唔好買咁多再生...對住玩普攻既英就冇所謂...但對住法術就唔好...
毛利唔洗講...電卷果d必出...一開頭殺人用...正常冇人阻到你汁兵...因為呢隻英汁兵方面幾兇下...大絕打人又打到塔...團戰果陣放一放...幫自己友暈

原帖由 SHInG 於 2007-2-25 11:58 AM 發表
同埋用咩裝好-0-..

新手當然係用今川啦
只要你識用第1招就得

今川吧..
厚皮.多血..難死呢-V-
但除了開頭壓人爆塔..
整頭幫助隊友性不大

笑傲無雙 玩過星曲WEB

新手玩道三    立花  都幾好!!!重有松9!!!

稻姬
買庫 回魔  風裝 凍云x5
上清0咩 上村正 4把魚神

個人就是服仔因為佢唔單止係一個可以隱身的角而且個招拉人好講技術

稻姬:勁正!!!本大人好like^^用左2技和4技十死 *****(十死十死)= =
今川:厚臉皮怪= =唔快死good:thup: ****(但係唔可以q人)

道三
森仔!
仲有
黑田(殺人魔王= =)
今川
牛牛(另人殺人王)

原帖由 ting77699 於 2007-3-2 07:18 AM 發表
個人就是服仔因為佢唔單止係一個可以隱身的角而且個招拉人好講技術

樓主問新手岩用咩hero喎..服你都識講拉要好有技術

織田既練森仔啦..除左毛利,軍神,戰神之外..無乜hero壓到你
有易肥(如果玩at..4x分完既,我玩森起碼食到3xx兵),又易上手..仲有夠型夠靚仔!
首先一開波買褲+回血同強化,有肉拎肉
之後沖單中路..如果對手係近戰hero,升1lv一技..邊食兵邊打hero.
如果係遠戰hero可以加1lv2技,再3,5互點(如果對手成日圍你既可以點完2技先5技)
當對手係光秀,武田等..當佢落火/馬既時候暈一暈佢招技就會停左
(留意如果光秀,足利既又近戰塔,如果佢出大技又無水就暈一暈佢,招大就無左)
當你6lv既時候起碼應該有15xx..可以去buy有加血石同金牌)..之後儲多1200buy把打刀合和泉
可以順手拎返幾個肉..
魔水睇對手可以早買,如果少威脅..無點圍你既可以遲d先buy
有1400再出多2個金牌..之後可以儲3940buy雪走..
到時你身上應該有一條褲,1和泉,1雪走,2金牌同1魔免
如果你唔係成日死or你d隊友成日死既..因為你單路所以lv應該比人地其他路既高
到時就可以配合隊友殺人(呢個時期係森仔殺人最屈既時間..後期神裝都無咁屈)
專揀一d魔/敏hero又無魔水無隱既殺..如果隊友有暈技既更佳
先同隊友講左殺who..可以食左魔水之後閃出去暈一暈佢..隊友有暈既可以再暈多下
當人就無血既時候可以用雪走執or佢走用雪走慢一慢佢
要係佢暈完之前雪走..因為佢一醒如果魔免..凍傷效果仲係度
當然你要練閃位..企咩位人地先走唔到..殺多幾次人自己參祥下
到儲到咁上下錢..將1金牌換菊一,雪走合凍云
到時應該15lv到..如果係優勢既..將另外個金牌換正宗
如果劣勢比人攻到入營既儲9000將和泉換村正
到時如果仲係5打5無人走場..而兵營又比人爆晒既..可以死守先
有森仔係度人地應該好難攻到..如果佢死左唔少人既而lv又唔低就可以出兵反攻
當然前題係你無死到啦..玩森仔既玩得勁既人絕對可以逆轉乾坤..反敗為勝

今川....
玩打裝

丹羽長秀!!!!!用呢隻

太強了吧 .....果然是高手中的高手哦

十週年勳章(賀詞)

其實信長幾易玩
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 07:28 AM , Processed in 0.043649 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存