2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 墨湘Online 《墨湘》遊戲資料專區 [原創] 寵物之詳細資訊 (更新至:熊喵)
go

[原創] 寵物之詳細資訊 (更新至:熊喵) [複製鏈接]

1階升2階要=35小時      約2天=63萬元    昇華露10萬
2階升3階要=93.3小時  約4天=168萬元 昇華露30萬

總價 63+10+168+30=271萬

順道一提.....寵物死掉的話 那個項鍊是紅的.....

我們以蘋果來計算
每5分鐘消耗掉1個蘋果=300飽食度=1500元 每分鐘300元

第1階 寵物每1% 30分鐘 70%=2100分鐘=35小時=63萬元
第2階 寵物每1% 80分鐘 70% =5600分鐘 =93.3小時=168萬元
第3階 寵物每1% 360分鐘 70% =25200分鐘=420小時=756萬元

1階升2階要約2天=63萬元
2階升3階要約4天=240萬元
但是如果真的3階要升4階 要約"18天"以上=756萬元
雖然未可以4階住,不過,我睇死雲起好快有料到。
( 2010年05月22號,重玩墨湘,仲未有4階寵物,我失敗了= = )
總之 有耐心一點 大概10天以內可以養出來三階寵...........

================================================================
小呆呆
使用後可以喚出小呆呆,
擁有令主人增加閃避率的技能。
1階 +3%閃避率   倉庫無
2階 +8%閃避率   倉庫無
3階 +15%閃避率 倉庫1

紅姬
使用後可以召喚出紅姬,
她擁有令主人增加閃避率及提升屬性的技能。
1階 +15%閃避率 各屬性+5   倉庫1
2階 +15%閃避率 各屬性+10 倉庫1
3階 +15%閃避率 各屬性+15 倉庫1

雷族後裔
使用後可以喚出雷族後裔,
牠擁有能夠令主人提升攻擊傷害值的技能。
1階 +20%傷害值 倉庫無
2階 +40%傷害值 倉庫1
3階 +70%傷害值 倉庫1
(有10%機會發動傷害技能)

臥龍
使用後可以喚出臥龍,
牠擁有增加掉寶數量及增加屬性的能力。
1階 掉寶數x2倍 各屬性+5   倉庫1
2階 掉寶數x2倍 各屬性+10 倉庫1
3階 掉寶數x2倍 各屬性+15 倉庫1
根據本人的心得,臥龍不會因為等級的上升而提高2倍的機率 (本人估計由1階至3階的 百份比 皆一樣)
但在得到 武功秘籍、武器、裝備 時,2倍的機率則非常之高。

花仙
使用後可以召換出花仙,
牠擁有減少受到怪物奮力一擊的傷害、能夠令主人提升屬性的技能。
1階 所有屬性+5   減少15%怪物奮力一擊機會 倉庫1
2階 所有屬性+10 減少30%怪物奮力一擊機會 倉庫1
3階 所有屬性+15 減少50%怪物奮力一擊機會 倉庫1
此寵物能令主人的屬性作出調整,即會把 力量/敏捷/體質/心脈 作四不捨五則入
如主人力量為15-19,會調整為20。如果力量為10-14,則不會改變。

鳳靈
使用後可以招換出鳳靈,
牠擁有安撫怪物不會主動攻擊、能夠令主人提升攻擊傷害值和屬性的技能。
1階 所有屬性+5   增加15%傷害值 倉庫1
2階 所有屬性+10 增加30%傷害值 倉庫1
3階 所有屬性+15 增加50%傷害值 倉庫1
(有10%機會發動傷害技能)

熊喵
使用後可以喚出熊貓,
牠擁有屬性調整,增加掉寶數量及調整屬性的能力。
2階 掉寶數x2倍 各屬性+10 倉庫1
3階 掉寶數x2倍 各屬性+15 倉庫1
此寵物能令主人的屬性作出調整,即會把 力量/敏捷/體質/心脈 作四不捨五則入
如主人力量為15-19,會調整為20。如果力量為10-14,則不會改變。
掉寶物品x2倍的詳細資料,相信和臥龍相同。

官方資料 : 墨香 寵物系統

我歡迎大家的轉貼,但請大家轉貼此文章時,注明本貼轉貼於 2000Fun論壇,作者:VeKo915

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
小女孩.點心 + 5 原創內容
wkf + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  威望 + 5  Good + 1   查看全部評分

真係幾正喎"!!!
咁講姐係1lv升2lv只需要2日-3日,,唔錯唔錯..thx~加分加得岩

原帖由 VeKo915 於 2007-3-15 11:14 PM 發表
鳳靈
使用後可以招換出鳳靈,
牠擁有安撫怪物不會主動攻擊、能夠另主人提升攻擊力和屬性的技能。
1階 所有屬性+5   增加15%攻擊力 倉庫1
2階 所有屬性+10 增加30%攻擊力 倉庫1
3階 所有屬性+15 增加50%攻擊力 倉庫1

咩唔係傷害值咩?
加50%攻擊力咁勁,一半wo
已有 1 人評分Good 收起 理由
VeKo915 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 紫神月 於 2007-3-17 05:00 PM 發表

咩唔係傷害值咩?
加50%攻擊力咁勁,一半wo

其實係同雷仔既能力一樣

可能係我文字表達上的出錯

試下去改正

多謝提醒:P
已有 1 人評分Good 收起 理由
打機人 + 1 上便果度俾唔到good你,呢度俾番^^

總評分:  Good + 1   查看全部評分

好似唔係原創wo= ="
下次補番轉貼

原帖由 VeKo915 於 2007-3-17 11:28 PM 發表

其實係同雷仔既能力一樣

可能係我文字表達上的出錯

試下去改正

多謝提醒:P

唔洗多謝^^

原帖由 louis1942 於 2007-3-18 02:30 AM 發表
好似唔係原創wo= ="
下次補番轉貼

佢係原貼,不過係抄左少少野係到,呢d叫搵資料姐!

原帖由 紫神月 於 2007-3-18 02:40 PM 發表

佢係原貼,不過係抄左少少野係到,呢d叫搵資料姐!

小呆呆 同 花仙 來自 自已

其他都係由朋友、官網

講得好!抵我俾good!

/ .\'...即係唔係有錢都唔好有pets....oh my god...

35小時      約2天....
你一日玩成18小時-0- 只掛隻寵的話佢會死的-3-

原帖由 sam@hp 於 2007-4-20 11:36 PM 發表
35小時      約2天....
你一日玩成18小時-0- 只掛隻寵的話佢會死的-3-

我無18小時咁變態 @___@~

只係身邊好多人玩咁耐 , so我咁寫時間

當然啦 ,,, 你可以按番自已玩既時間來計番

我假設你一日玩5小時

35 除 5 = 7 日.......

但係我覺得我隻2lv呆呆好難升~食蘋果好似食錢咁食= ="

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

邊到先搵到雷仔-.-~~~

我都係覺得的寵 難升皆級 = =''

攻擊力計唔計內攻既先@@....

哥仔 有部分轉貼巴哈精華既- -
寫返部分轉貼啦 一陣人地唔開心=3=

雷仔任,,d水係月牙x邊到,,講埋坐標

樓主錯野
熊喵

使用後可以喚出熊貓,
2階 掉寶數x2倍 各屬性+10 倉庫1 [2個]
3階 掉寶數x2倍 各屬性+15 倉庫1 [3個]
掉寶物品x2倍的詳細資料,相信和臥龍相同。

原帖由 BOXES 於 2007-8-6 08:42 PM 發表
樓主錯野
熊喵

使用後可以喚出熊貓,
2階 掉寶數x2倍 各屬性+10 倉庫1 [2個]
3階 掉寶數x2倍 各屬性+15  ...

倉庫唔會因為階段上升而增加
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 06:09 AM , Processed in 0.038655 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存