2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Warcraft III 魔獸《信長之野望》 [原創]英雄另類玩法___________慢慢加上去@@"(4月9日新 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[原創]英雄另類玩法___________慢慢加上去@@"(4月9日新增瑞龍阮日秀)

齋藤道三(攻速型)
======================================================================
先講講裝備
起手庫+回血
再黎個電卷,汁兵汁一個閃介出黎
買巨斧,再一個薙刀
合閃鞋,合巨龍
之後一個能量剛,再買個狂暴剛
合陣太,野太
賣電卷出雪走,依情況出魔水
之後就可以"向神裝出發"
陣太換菊一,野太換長船
巨龍換禦神,雪走換村正
最後就神甲......魔水你鍾意啦-.-唔要就換蜻蜓切/禦神/虎切都可以

加點就13232432325545.....111
1lv加一點漩渦係為左汁兵加1-6lv時壓人
而3就係早期回魔用的
2就唔洗講啦-.-幫人用
早期你想殺人基本上唔汁雞係冇咩可能-.-
到你有陣太野太後就可以換d法師同小血英殺
方法:魔水,暗位出,打2下,一走就妖風,打,+電卷巨龍係咁先
有左雪走就打,雪走,打,妖風,打,電卷巨龍

優點:輔左又得,單殺又得,唔似普通殺人型法師咁難爆塔(松永衣d除外-.-)
缺點:小血,人地唔係一個人個陣只可以輔助,一去殺死緊-.-
=================================================================================

呀松(攻速型)
=================================================================================
起手庫+電卷
然後回魔,再回血
買入閃介
合巨龍,閃鞋,舞雷刀
血兜(魔水自備).....又係時候"向神裝出發"啦
第一把名刀係巨龍換禦神
之後舞雷換菊一
血兜換虎切
回魔換村正
閃鞋換神甲...都係個句,魔水除你喜歡
唔要就蜻蜓切

加點:212121215544555.....3333
衣隻英....睇技玩敏型真係幾好嫁
免費雪走...仲有冰人4秒
4秒任打唔嬲-.-
方法:暗位魔水,大絕出去冰4秒,打,再慢,打,巨龍
咩裝都係咁殺嫁啦...係差在有冇巨龍姐-.-
唔建議冇大絕就殺
因為冇長船野太衣d...冇爆擊難殺好多..
有大絕30%後就幫補好多

優點:大絕唔會哂左佢,比起法裝仲有用
(但我都係11lv同12lv先點,因為早期係殺唔到人既...所以大絕都冇咩用
但你鍾意都可以6lv點黎回血同加防....隨你)
缺點:早期比人壓到死,小血到死...所以我血兜係咁既原因..有巨龍都唔見得多血

本多忠勝(前法後攻型)
起手庫+電卷
買入閃介,回魔
再買落石
合閃鞋,買回血
合巨龍
魔水自備
開始要轉番敏裝啦
慢慢換番普通既神裝
相信唔洗多講啦

加點:2525142525151515553333
衣個玩法可以用爽黎形容
早期肥得快
配合隊友殺人都唔難
6lv-10lv更可以落石電卷配合大絕清忍風戰隊
強王就免啦...-6防既大絕都好難殺到...
但唔好為左早期殺人就買火計水計個d
如果唔係達唔到快肥既要求
殺人方法:閃出去,2技,落石,電卷,巨龍
(一定要配合隊友殺,都可以單殺一冇咩血既人)

優點:易肥,落石電卷/巨龍壓人+食兵快
缺點:早期殺人一定要配合隊友,早期小血

立花道雪(攻速型)
起手庫+電卷
買閃介,回魔,回血
之後閃鞋,巨龍
然後電卷換雪走
買野太(一樣魔水自備)
又要換名刀lu
巨龍換菊一
野太換長船
雪走換蜻蜓切
回魔換村正
閃鞋換神甲
又係個句唔洗講-.-魔水你鍾意

加點:31232432321411555.....
唔知點解...我一見d人飛飛標就好鍾意玩攻速型
(e.g正信,瑞龍,道雪等等)
衣個玩法大絕配合雪走
人地就唔洗郁
慢慢比你打,團戰開大絕可以幫人(又可以汁雞a"a)
殺人方法:大絕,雪走,電,巨龍,打

優點:早中後期都唔驚人開魔水
缺點:早期食兵唔快,比人壓
(衣隻英我諗出黎姐...因為我部腦唔知點解玩一陣war3就hand機-.-)

我會慢慢加上去的
你會發現我玩隻隻新玩法既英都會合閃鞋同巨龍
閃鞋同巨龍都係因為我玩既方法都係小血
用黎+血同走佬

森蘭丸(法型)
起手庫+電卷
然後茶器,然後買一個火繩槍,
(咁係為左6lv時汁兵可快一d出到落石)
再入一個閃介(衣家可合閃鞋)
然後出落石,然後賣火繩槍出吹箭(可以到左衣家先合閃鞋)
之後電卷換火計(方便打塔用)
落石換鬼徹.妖刀
最後就係火計換風傷
咁都未完場就庫換埋神甲啦(一樣魔水自備,玩法型玩到最後都係法型既話魔水一定要)

加點:13131431355555545552222
我衣個玩法同攻型既豪雷壓線差唔多
同埋我係唔加閃既
所以我會買閃介加一加佢既魔量
衣個玩法好就好在唔洗到左後期先殺人
早期都可以搵一d法師殺嫁啦

殺人方法:豪雷,嵐矢,電卷,吹箭,落石,唔死就射到死啦...但唔好追到咁入
豪雷,嵐矢,風傷,吹箭,鬼徹(一定要配合隊友先有好既效果)

優點:唔洗後期先殺到人,人地追你追到黃血即可反殺
缺點:只靠黃點加血,所以小血得恐怖,
初期對一d單殺超勁既人你一定要換路
冇得換就係咁先...-.-(e.g上杉)

瑞龍阮日秀(攻型)
起手庫+回魔(因要狂用12技,所以要回魔)
然後回魔(一個回魔唔夠),買多個回血剛
合和泉,風裝
買一個狂暴剛,合成野太
(衣到就你鍾意啦,你想早小小殺人既就野太
想保命為主遲小小先殺人既就陣太)
然後賣一個回魔出雪走
野太換長船/菊一
和泉換菊一/長船(你鍾意點換都得)
回魔換三日月
雪走換村正/蜻蜓切
風裝換神甲
魔水自備,唔要就要村正/蜻蜓切(睇你上面雪走換左咩)

加點21212412133433555....
衣個玩法殺人唔太難
可令大絕唔單止用黎走佬
用黎殺人都可以
不過同一般法師一樣小血
但我今次巨龍都冇合,所以仲小血
所以逃走技巧唔可以太差

殺人方法:後面出,打,雪走,大絕,打
後面出,打,三日月,大絕,打,菊一,打

優點:令大絕多元化左好多,可走佬可殺人
缺點:小血,中期魔量不足

多謝哂版主幫衣個post置頂
希望多d人睇同回啦..
轉貼前請pm我先,問准我先可以轉貼
唔好插得咁勁-.-

要回post呀!

十週年勳章(賀詞)

老實講=.=...
如果咁講個個力英買巨龍落石電卷都係玩法術...

原帖由 Kinght 於 2007-4-7 11:59 PM 發表
老實講=.=...
如果咁講個個力英買巨龍落石電卷都係玩法術...

好似得一個力英-.-
我個玩法係快肥-.-
所以唔洗買咁多法野-.-

等你全部加哂上去我先一次性評分好了~

如果你可以列哂織田軍所有英點玩既話可以幫你加落精華到

原帖由 Meteor_han 於 2007-4-8 12:46 PM 發表
等你全部加哂上去我先一次性評分好了~

如果你可以列哂織田軍所有英點玩既話可以幫你加落精華到

所有英就未必得
大部份都可以既...
有d仲諗緊

好另類而且係高風險玩法 haha 
我試過 淺井玩毒介 

原帖由 9141989 於 2007-4-9 02:08 PM 發表
好另類而且係高風險玩法 haha 
我試過 淺井玩毒介 

淺井玩毒介未嘗唔得
敏裝既話效果唔錯
衣d咁另類既梗係高風險
但殺人就ok易

我幫你執一執左的位~你打玩法唔洗貼圖~我得閒就幫你執下...........

原帖由 Meteor_han 於 2007-4-10 01:33 PM 發表
我幫你執一執左的位~你打玩法唔洗貼圖~我得閒就幫你執下...........

唔該哂版主!會打多d嫁啦

原帖由 ~變態佬~ 於 2007-4-9 06:45 PM 發表

淺井玩毒介未嘗唔得
敏裝既話效果唔錯
衣d咁另類既梗係高風險
但殺人就ok易

咁都叫OK易=_+

其實你有無諗過牛牛玩法裝呀姐係大絕係咁震人個隻呢...
因為佢用12招而經打到人半血啦...我諗如果出法裝會唔會好易殺到人呢..唔好講魔水住先
我都c過咁問我d fd佢地話我傻.....

原帖由 ivanhowang2 於 2007-6-9 07:39 PM 發表
其實你有無諗過牛牛玩法裝呀姐係大絕係咁震人個隻呢...
因為佢用12招而經打到人半血啦...我諗如果出法裝會唔會好易殺到人呢..唔好講魔水住先
我都c過咁問我d fd佢地話我傻.....

其實都可以,但我會半法半力囉,佢天生力高,玩法裝就做左一個高血既法c
但唔好唔記得....就算你出左落石,佢都唔易破1千魔,魔剛+閃介的話....
咁你尾刀技術要好,900+800易期黎講唔易搵,12技食兵用1,2次就冇魔...
而且夠唔夠魔連哂d技係一個問題

其實都未算話好另類= =
可以再另類d XD
例如服部玩普攻...
開波買褲同侍徽加2隻紅鞋(+5敏果隻)
加埋服部本身高攻高敏...汁兵好鬼易...之後出多粒侍徽同回魔...
儲本法術書先...合左佢做法術刀...紅鞋換枝魔水...
跟住...另一隻換做雪走...
合唔合凍雲就自己諗...我唔會合...
跟住一個侍徽換個爆綱(如果覺得浪費就直儲三爆)
神裝都唔使我點講...
呢個先另類XD
遲d加rp

原帖由 chunwailui 於 2007-7-1 09:27 PM 發表
其實都未算話好另類= =
可以再另類d XD
例如服部玩普攻...
開波買褲同侍徽加2隻紅鞋(+5敏果隻)
加埋服部本身高攻高敏...汁兵好鬼易...之後出多粒侍徽同回魔...
儲本法術書先...合左佢做法術刀...紅鞋換枝魔 ...

本身都想咁玩...都我發覺殺人方面...無暈技個類
本身佢唔係咁岩用敏型....所以仲係研究緊..

可唔可以講埋光秀同秀滿同其他呀?

光秀日秀本身就係可法可打- - 咁仲有咩另類玩法= =
唔通出力裝咩 點另類都唔會呀下= =

十週年勳章(賀詞)

個人認為阿松無可能玩攻速......
玩法型仲好.....
殺人又快又多..
玩攻型有d怪呀...

阿國 有無可能做到普攻型??
好想試下又唔得閒

個阮字好似錯字播

吾系呢個院咩

原帖由 ×Li〃◇ 於 2007-9-5 20:13 發表
個阮字好似錯字播

吾系呢個院咩

樓上
唔好係度玩文字遊戲 冇人會係度去執著文字
請留意
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 05:24 PM , Processed in 0.044183 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存