2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 光之冒險 《光之冒險》心得攻略區 1個辛辛苦苦升到50劍士心得
返回列表 發新帖 回覆
go

1個辛辛苦苦升到50劍士心得 [複製鏈接]

戈個劍士仔當然係我啦
首先想講既係
劍士既前期係漫長而又遙遠
首先1-15lv跟住主線任務做好簡單升到
16lv開始 要打任務物品 就開始覺得好似好多人搶怪
劍士永遠係最尾補刀戈d
係呢個時候當然要問下周邊各位人士有冇同你一樣既主線
然後組隊 就好快解到
我第一次卡等就係19lv到20lv呢段時候
因為又冇時空打 又要比人搶怪
不過吾緊要只有恆心就一定升到
如果你想後期解稅衣任務 吾洗打羊毛的話
就打綿羊升等 一直打到既種子,羊毛 都留低
一直打到20lv解20時空之前就會有音花 如果有朋友既話就一齊打時空羅音花去解任
好快升到23就刷22定21時空升
好快升到25羅到火精
跟住一直刷25時空到28 中間有一個極難既時空就係26時空 係呢個時空當然要組隊最好組一個法師用氣流 用雷e黎檔隻王
28時空組一個法c去刷升到29
帶1組雞串自己刷29時空
刷29時空到左34左右就會開始卡等
之前又係音花生涯 呢段時空可話係 劍士第二難涯既時候
音花解到36 再解戰士s卡
到左呢個時候應該係最enjoy既時候
羅到s卡之後 打33lv戈d小豆子
打到有旋轉之擊,集體挑釁,終極貫通 既時候
就可以去刷28時空升jop 既lv
通常打幾粒鐘就可以升到16 都可以當升lv
係戈度我升左37 當你37既時候就去刷37時空
通常一開始刷37很吃力 有需要的話找名赤紅來刷
刷到38 就打38時空升 打38時空好簡單打死隻怪 有怪出現既時候 吶喊 出集體挑釁空白見終極貫通 加 旋轉之擊 仲有未死既補一補刀
38時空絕對是劍士好的時空 刷到42
也有另一個好方法升等而又有水漾章
就係用狩獵時空 打水漾印章 35打時 一次大約13分鐘左右 一次有13-16%的經驗 39打狩獵時空也有8% 打一次好多著數 打到40再刷38時空到42 就ok
42時空
1開始刷42時空 會好好慣 因為未完全習慣哂 比咁多隻怪打既感覺 走位不夠好 如果一直都練不好就 跟別人去打隊伍時空35-45的
再不行的話 就去神電地下2樓 去不邊緊急通道 拖怪打
當1萬sp用完的時候應該有6~70%了 就開始解音花
若果有sp的話就一直打到45級 我在這時已經打到了12組種子 差不多1百萬的收入 絕對收到一把神秘夜精靈
45 換上夜精靈 衝一衝加1有錢的衝加5吧 去解42時空 一直打到49
49戈陣我就去跟別人打45-55隊石 一次3%左右 1000多名譽 4萬 30個吉溫 隨機性抽取任務質感好的物料 升到50係咁喇

技能方法後補
賺錢方法後補
係呢度轉貼 36s卡 地圖http://blog.xuite.net/jasonfly/fly/11341250
有咩唔明既可以pm我 ^^
已有 1 人評分威望 收起 理由
冰映 + 20 鼓勵

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

支持原創!難得有唔係轉貼嘅心得分享。=]

未練過劍士,唔太清楚練法,不便多加意見‥

不過呢‥其實19LV嗰時怕比人搶怪都可以刷18LV時空清全部怪的呀!

入面啲怪同壙洞怪一樣,

雖然要種子,但總好過比人搶到發脾氣吖嘛。=﹏=..

還有呢,其實26時空好EASY,因為達克對腳真係短到無朋友,

清晒啲小怪再引達克去邊邊位,

例如開關制喺左邊咁就引達克去右邊,

自己再跑返去左邊開機關,開完達克都未游到埋嚟。@@"..

37時空個人認為係最悶嘅時空,因為喺入面時間實在太長喇!

又要坐埋一二角等佢生幾分鐘怪再拖,真係有啲悶。=-="..

不過呢個純粹個人感覺啦,好多人都喺37時空練不少時間‥我怪咖。=﹏=..

支持原創......雖然我唔係玩劍士

原帖由 PANDA-Z 於 2007-6-3 07:42 PM 發表
支持原創!難得有唔係轉貼嘅心得分享。=]

未練過劍士,唔太清楚練法,不便多加意見‥

不過呢‥其實19LV嗰時怕比人搶怪都可以刷18LV時空清全部怪的呀!

入面啲怪同壙洞怪一樣,

雖 ...

吾想咁升法
辛苦d 預備定好多小豆子水 種子去打狩獵時空
1場十多%左右

42時空好難玩....冇一次清得曬...由其係第一間房(右下果間)....你可以全拖..@?.

有時仲會死...唔通真係要買5合火手..??..因為 d 地獄dog好恐怖...@@@

10分鐘一場...經驗得4%...我44lvl ...e家打38時空得 1% 一場....@@....唉....

原帖由 魂滅~~~~ 於 2007-6-3 07:47 PM 發表

吾想咁升法
辛苦d 預備定好多小豆子水 種子去打狩獵時空
1場十多%左右

但打綿羊未免太囧了‥升到民國幾年才升到?

講真我練過三個人物,三個都無刻意打羊。

打完嗰啲大角羊,兇猛大角羊之後羊毛總數都70個以上‥多到我要嚟送比拉渥。= ="..

或者你又會話‥想LV27就解睡衣了。

咁如果心急嘅話就無辦法啦‥不過我覺得低LV解嘅話好痛苦囉。="=

我第一個弓手33LV去解,射好多箭先射死咕雞同史萊姆‥

第二個弓手46LV去解,

沒變身+爛弓狀態下我、雷伊、小刺鼠一人一箭咕雞就趴了,史萊姆要兩箭。

原帖由 tarantia 於 2007-6-3 08:12 PM 發表
42時空好難玩....冇一次清得曬...由其係第一間房(右下果間)....你可以全拖..@?.

有時仲會死...唔通真係要買5合火手..??..因為 d 地獄dog好恐怖...@@@

10分鐘一場...經驗得4%...我44lvl ...e家打38時空得  ...

請愛吃雞肉串,連防最高的職業都打唔到嘅話那弓手咒術們不就要囧了?

不一定要全清‥120以上已經差不多了,很合理。

其實42時空我建議係最少2個人打....
戰士+赤法應該夠架啦.....(當然起碼大家都18job先)
或者有人會話分薄左經驗值
但清怪效率高好多.....引怪都係...第1間房好大個圖
戰士既吶喊呢度非常有用, 因為有加速
唔駛太大損傷就可以引哂d怪, 兩個人一齊放技又清得快
1個人打既未必殺到130隻怪以上
而且要食好多水
但2個人就好好多
成功1次就有1萬5左右, 抽中手套又有1萬5
打完就出去一齊開音花, 等級差唔多就可以分享任務
可能中間有收集, 有就返村解, 又賺1萬3
儲夠4~5個獵殺任務就一齊去打
咁樣解到音花, 又有得升, 又有得打種子, 仲有錢賺

我44~48係3個人一齊打, 跟住呢個循環做
咁就1日1個lv
完全唔愁錢同種子既問題

原帖由 kawing1 於 2007-6-3 08:30 PM 發表
其實42時空我建議係最少2個人打....
戰士+赤法應該夠架啦.....(當然起碼大家都18job先)
或者有人會話分薄左經驗值
但清怪效率高好多.....引怪都係...第1間房好大個圖
戰士既吶喊呢度非常有用, 因為有加速
...

我戈陣單刷1日兩lv幾= =

原帖由 PANDA-Z 於 2007-6-3 08:20 PM 發表

請愛吃雞肉串,連防最高的職業都打唔到嘅話那弓手咒術們不就要囧了?

不一定要全清‥120以上已經差不多了,很合理。

d dogdog 一隻打我加埋有2xx......雞雞串補得250...就算連食幾串都補唔到....因為一拖就最少6~8隻....點補....仲未計銀普..@@@...

諗緊買唔買5合火手48%.....但係成100萬...><><...又怕買左冇乜分別...@@..

而且又未到46lvl 換甲.(沖左件神秘+5).e家只係著緊可用42甲..點搞.><.D 42甲又鬼死咁貴..唉..連優越2X萬都有人買...(冇法啦..鬼叫著左會轉LOOK咪@@@)

唔通要係38時空 打到46!?!?!....44lvl一場都係得1%...45lvl一場都唔知有冇1%啦..@@

原帖由 魂滅~~~~ 於 2007-6-3 08:56 PM 發表

我戈陣單刷1日兩lv幾= =

你咁堅= =......可能我技術差........

原帖由 tarantia 於 2007-6-3 11:25 PM 發表

d dogdog 一隻打我加埋有2xx......雞雞串補得250...就算連食幾串都補唔到....因為一拖就最少6~8隻....點補....仲未計銀普..@@@...

諗緊買唔買5合火手48%.....但係成100萬...>

始終我唔係練劍,唔夠清楚。

但戰士不是有一招加速嗎?嗰招仲快過巡守嘅風之步‥=口="..

雖然時效短,但應該已經足夠賣甩幾隻吧‥

同埋第一關有銀普嗎?印象中好像沒有耶。@@~

你不如試吓帶個夥伴寵物去打啦‥

拖怪嗰時自然打佢多過打你,可以分擔吓無咁痛。

我自己打就一路行一路食雞肉嚟補佢哋,

通常清完第一關之後凱文或者母羊是但一個會紅血‥@@~

劍士好似都比較喜歡42甲多於46甲‥

好多人都會搵件稀有度不錯的42甲嚟強化用到51才換。

其實隻地狗唔算勁- -我赤法拎個5合火手同對5合小偷都有70%火抗/3x%暗抗,打我最痛唔係d狗係d老鼠- -一次比佢射2xx去到最後果關成日比佢射死,食水都食唔到

原帖由 PANDA-Z 於 2007-6-4 03:29 AM 發表

始終我唔係練劍,唔夠清楚。

但戰士不是有一招加速嗎?嗰招仲快過巡守嘅風之步‥=口="..

雖然時效短,但應該已經足夠賣甩幾隻吧‥

同埋第一關有銀普嗎?印象中好像沒有耶。@@~

你不如 ...

點會冇銀普..??@@..dogdog 銀普 老鼠.....3種遠程攻擊....

加速?..唔係快唔快既問題.係頂唔頂到既問題.因為最後總要集合d怪. 個到都1~2秒.再用挑釁又要被打多1~2秒..幾秒就有機會打死我啦...由其第二間房.最多dogdog

只係當你6隻dog6隻銀普....當佢1秒攻擊一次....佢地都係打我2xx..我4x%暗抗..d銀普都打我2xx..戰士魔防好weak...12x200=2400 2400x4秒=9600....

我得5千幾血..點補?...冇勁甲冇5合火手打佢地只係食雞串冇可能補得到囉..但你又話得....你強我弱囉

原帖由 雪.小冰炭 於 2007-6-4 08:03 AM 發表
其實隻地狗唔算勁- -我赤法拎個5合火手同對5合小偷都有70%火抗/3x%暗抗,打我最痛唔係d狗係d老鼠- -一次比佢射2xx去到最後果關成日比佢射死,食水都食唔到

唔...睇怕都係要買5合火手啦...唔係打幾場 死一場..冇mood@@...又勁浪費sp...打一場用左接近一千sp...@@...

原帖由 雪.小冰炭 於 2007-6-4 08:03 AM 發表

赤法ma= =d魔防遠防都唔同

唔該哂~
我依家劍士升到38~
依家有你既資料~咁就升得快d~

原帖由 tarantia 於 2007-6-3 08:12 PM 發表

10分鐘一場...經驗得4%...我44lvl ...e家打38時空得  ...

去隕石同人拖怪升仲快=v=

原帖由 tarantia 於 2007-6-4 12:47 PM 發表

點會冇銀普..??@@..dogdog 銀普 老鼠.....3種遠程攻擊....

加速?..唔係快唔快既問題.係頂唔頂到既問題.因為最後總要集合d怪. 個到都1~2秒.再用挑釁又要被打多1~2秒..幾秒就有機會打死我啦...由其第二間房 ...

第1關係冇銀普 第2 3關先有的

你著咩手呀? 主要暗抗就得啦

有錢既 絲手6合 (27lv)
38魔皮 合6對小偷

起碼有50%以上

十週年勳章(賀詞)

我劍士19lv打豆升job先唔係 4xlv先2十幾job

十週年勳章(賀詞)

thx 想問問你有冇升job
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 03:45 PM , Processed in 0.041115 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存