2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 光之冒險 《光之冒險》心得攻略區 小小的55lv咒術心得 (13/8更新)
返回列表 發新帖 回覆
go

小小的55lv咒術心得 (13/8更新) [複製鏈接]

我由封測玩到呢家 都有幾個月了
本人唔算好勁 都唔算廢
本人是個53咒術 大家都知道 咒術初期係冇可能引怪
但係 如果你夠水夠錢 你引怪都得

(1-25lv)

初期1-18lv 慢慢做任務 依照佢既指示 3個鐘之內一定升到18轉埋咒

轉左咒啦 好啦 見到有咩技學咩技先啦

冰球可以無視的說 火球 水旋都係開始18-25lv必學技

18lv 可以照住佢任務去升lv 升到大約20-22

應該有氣流同石晶用架啦 學左佢 跟住去第(2)礦山升

應該帶一隻高血高防少少 例如羊既類

首先 去第2礦山 左下角 有d礦工長小兵 多數打佢1-2下 佢就會出怪 出3隻

唔緊要 唔洗驚 引之前用一用氣流 跟住羊仔上去頂怪 而自己就首先石晶 暈佢地

令隻羊仔唔洗扣咁多血 then 石晶完 就走上去用水旋啦 多數應該清架啦 再唔清用火球同能量球

依照咁樣升 好賺種子同個d 800蚊個d 破碎的角笛 d材料留返係度等解音花 跟住 22lv個陣

就去打21lv時空 21lv時空係唔錯既選擇 因為佢個度有npc幫頂 而且咒術係遠攻 驚都係驚隻羊仔死既姐

但唔緊要 可以用氣流 靈活運用氣流都係技術 好喇 升到25lv 就去打25時空拎雷伊同火精

有火精之後 用左佢 一直練 到呢個時候 應該有火柱 學左佢 暫時初期要學既技係

火柱 火球 石晶 氣流 吸取(可以學可以唔學) 光膜(有錢就學) 跟住全部都跟住任務做啦

(26-41lv)

26lv時空有少少難度 不過佢唯一好處就係有非常大的全體恢復劑x50 拎完你可以選擇留返黎解36s卡時空/自己用/賣左佢

賣左佢都ok好賺 一個3500-5000度 3500x50 都有17.5萬 夠用啦 d錢 26lv時空 搵隻羊同雷伊擋 咒術自己衝過去點個拉制

而隻羊同雷伊周圍走 (唔走會比人秒殺) 好喇 一直咁解 開始繼續升lv旅程 解下音花 照任務做 應該升到27lv

27lv之後 你可以去秘密的咕雞場升 順便解睡衣 睡衣唔洗急 慢慢黎 個度應該可以打到28lv

個度仲有種子 可以等你打28lv時空升lv 好喇 升到28lv 去接任務 佢應該要你去拎個d咩 吭吭蟲

d吭吭蟲就係36時空個邊 或者去靈魂石個邊都有既 拎完應該有ok多經 就去打28lv時空

28lv打28lv時空係暫時唔夠架 因為d 人30lv 而你得28 除非你成身傳說+10 如果唔係都唔洗諗打哂d怪

跟住升到29lv啦 做任務 我建議你地買1-2組雞肉串 跟住刷29lv時空 29lv時空都ok好升 而且多怪 組人打都係咁上下

打29lv時空升到30-31度 就一直解任 或者可以打返28時空 28時空既經驗絕對可以同29時空相比

30時空有d難 第一次解應該會唔識解 建議你組隊打啦 30lv時空要跟住佢話第幾個拜訪地方黎去架 所以唔好行錯

如果唔係就又浪費左3粒種子架啦 ><"  打29時空都可以準備一支勁既火杖 拎去沖 沖到古代以上都可以用到37

31打28時空升上32啦 32時空係拎凱文既時空黎 所以各位都要打28/29時空沖上34 拎凱文擋怪(好衰XD)

升上33 個時空係爆難 一定要組隊打! 如果唔係必輸 因為33時空係多怪 又有隻37卡x爾藍分身 所以自挑係唔夠架~

好喇 33lv 拎到隻水精 你可以留比弓手或者賣左佢 不過唔係好多錢 1.5w-2w 不過有得賺好過冇得賺嘛

解完任 就去打33lv時空升34 34時空唔係好難 問題只係時間 你要好快咁k哂d 庫爾藍 k哂就可以過關

順便可以打下35lv袍 沖下佢 等35lv又有得著 跟住繼續打33時空升到35 35時空係比26lv時空難架

因為去到最尾個關 會比隻4xlv 肯空打死 隻肯空超勁 攻等+7  咒術打根本就係死硬

如果你有勇氣 可以試下自挑 不過一定要自放氣流 跟住出石晶暈佢 跟住係1 2邊回血 頂住2分鐘 個時空咁就搞掂

如果有fd幫你 你可以多刷 拎隻手鐲比自己用 跟住打完 我記得有一個任係要去打紅色咕喘小兵 你可以叫人帶你去

或者氣流長開走過去 跟住 要去親衛隊避難所就就咁行個去 冇乜難度的  跟住你可以去刷下水印

一次1x粒種子 一個狩時 幾粒弦月 弦月呢個問題 之前應該打怪/做任有淨吉溫係度 開左佢 應該有弦月架啦

有弦月就可以刷 35lv刷 起碼打底有10% 打到36 就可以去解s卡任 如果你冇賣d 非常大的補水 你可以拎黎用

不過我係用雞肉串的 如果唔識解 可以依照返之前有人發帖既解36s卡時空既圖 見最下
解完啦 即時去升下job啦 如果你係開夜車/早起個d 就夜晚/早上打豆子 因為呢d時間多數冇人 打豆打到18到

你可以繼續打33lv時空/打水印升到37 升到37就打37時空升 37時空係ok難同ok唔好打 建議少打為妙

多數打返水印升 升到38 我係建議打38時空升 雖然38都有曼陀羅 但係38既 可以選擇唔打 而且赤紅打係唔係好方便

因為第一關係遠攻怪 大家可以刷38升到42 途中39-41 一定要打時空升 如果你有心機慢慢拉怪打 我都唔阻你

41時空隻光精可以留返係度等神聖用 或者你有錢可以收隻商城光精 (我建議用商城,因為可以升到70%)

(42-55lv)

升到42 好啦 可以輕鬆下 搵人組隊打42lv時空 到42lv 應該有星球架啦 搵人組隊打42 首先去第2地圖打 再入一入第3

再係第1拉怪打返 第1打完有1-2分鐘比你休息同回技 係第2地圖記住一定唔好出星球 出地獄之火同隕石之霧已經夠

係咁打42 43-45都係主要打42時空同做任同音花 如果早上同夜晚呢d時間冇人刷既話 就建議你去解下音花喇

解音花一次都有1-3% 都ok好升既 大家記住 45之前都唔好收裝 唔好咁傻 45武器係特別勁d 留錢黎收45武仲好

或者你去打水漾拎都得 你之前打既水印 你可以賣哂佢黎回本 不過 開既人係大機會中古代/以上既箱

咁岩有傳說箱 開到45杖 可以夠你用到54lv 升到45 又一大難題 打黑色狗餅乾呢d 一定要組人打 如果唔係

你浪費返2-3小時黎解啦下^^ 好喇 繼續42 升到46 大家一定好心急咁去解s卡 首先 佢就要打100個百合花 慢慢黎

繼續刷42打 可以順便升埋35job 打完啦 跟住就慢慢解時空 最後一個時空ok難 打個隻58惡魔 用赤紅全部技打佢 差唔多死架啦

再慢慢出普攻打佢 跟住... 你已經有神聖卡啦!恭喜哂~ 著返41時空拎返黎隻光精 唔用任光精你可以買商城個隻

跟住就慢慢打豆子升到18job 升到18job  就收返2-3個廣播 同人講 打45~55隊石 付錢的

或者你可以收材料打 收返人地$或吉溫 無論你組人打 佢收你4萬 你都有30吉溫賺返4m 所以係絕對搵到$

46lv可以收件古代/神秘 46衫 因為46衫都可以+5抗 不過我建議你收件神秘以上 因為古代既近攻係勁低 如果唔神秘以上

好易死架-3- 打45~55 可以升到55lv 好似支箭咁快添 跟住 升到39job 就學組合槍提升

跟住慢慢上 升到43 學埋飛彈提升 你可以完全咁del哂火柱 火球呢d雜技啦!~ 努力升上47 學埋石晶同水旋提升

你已經完全變左個光槍咒 你仲可以打修羅拎44槍同55修羅袍著 一舉2得添!~

去到50-53lv 又一大難題 打完琥珀 去個度 有光火水暗蟲 個度d蟲 全部都係200%既屬性 所以你一定要準備抗性鞋手套 又可以等遲d用

或者你可以叫人去左個時空 跟住你用友翅飛過去都ok 升到54lv 又有時空打 個個ok難打 有隻60lv怪  水屬 水克光 又有一堆自爆怪

我建議殺哂自爆怪所慢慢打個2隻怪 變神聖出鎚仔光柱 跟住又變赤紅出星球 地火 隕石 全部火技都出 慢慢黎就ok!~

升到55lv 一定要組隊同人打55lv時空

因為55lv時空最後一關有自爆怪 同埋有10隻60lv怪 而且隻怪係水屬 我地自己係光槍咒 水克光  所以唔組人打=必死

55時空過完喇 睇片lu 睇完 慢慢打怪升啦~~~ 本人試過打45~55隊石 3場4%

如果高手發現我有咩錯漏 即管講出黎 我好樂意聽你既指導架 相反 你地有咩問題 可以係度問或者add我msn架~

leung_good@hotmail.com

30/7更新
初期法師用既技 光槍咒d技 36s卡路線圖

石晶塊,火焰柱,  火焰球       恢復氣流       光之護膜          吸取                魔力飛彈         能量球
             (強化) (追加爆發) (再生力增加)                 (偷取量增加)    (範圍,強化)  (強化,範圍)

轉左神聖開始光槍後

石晶塊             魔力飛彈        組合槍                     水旋渦                          吸取              威力魔彈
(提升)   (提升,範圍,強化)  (提升,強化)   (提升,強化1,強化2)     (偷取量增加)   (提升,強化)

光槍咒d技學哂 有cp可以學埋pk技 如下:

寒冰球                睡眠         黑霧           集氣        瞬間移動
(提升,追加冰凍)

13/8更新
好多錯漏都更正返 包括係刷21時空唔係刷22時空
加左55lv點升56lv ~.~

好多人以為瞬間移動應該唔洗學都得

但係pk個陣好有用 因為劍士近攻 劍士多數 血盟 集氣 弱點

係佢打你一刻 即刻瞬間移動 跟住再睡眠 寒冰球 威力魔彈 魔力飛彈 慢慢出技打死佢就可以

36s卡路線圖如下

已有 1 人評分威望 收起 理由
魂滅~~~~ + 20 鼓勵

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

= =我建議你分段打 好亂

OK 我會改善 多謝你發問

都話左按回歸翅膀唔得囉!
比官方改鬼左啦 = =

原帖由 PCL 於 2007-7-30 05:20 AM 發表
比官方改鬼左啦 = =

呀 哥哥仔 我係話叫你d fd去左粒時空 跟住你用友翅飛過去

原帖由 PCL 於 2007-7-30 05:20 AM 發表
比官方改鬼左啦 = =

- -洗唔洗小弟影套教學比你....
其實呢- -你係邊個光??
我紅光._.ok喎

十週年勳章(賀詞)

thx
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:34 PM , Processed in 0.035951 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存