2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 天外Online 天外歷史,你知道/記得多少?
返回列表 發新帖 回覆
go

天外歷史,你知道/記得多少? [複製鏈接]

其實這帖子不算什麼要討論的,嚴格來說也算是"呃post"吧...(笑)
由公測玩至英雄專卡能力改造就沒玩了。
數算一下第一代天外之巔最高等級                -----夜侍(第級48--巧匠)
            第二代最高等級術士                      -----基路亞a(等級5x)
            第一代最高等級巧匠(世外桃源ser)   ------了孓孑
            曾經藥師榜頭5名                          -----飛龍在天
            第n代風水榜長期紀錄保持者           -----皇極乂驚世(在貼圖區還見縱影...但是否本人就不清楚了)
            第n代最高等級藥師                       -----狂妄份子
            第n代擁有最強司馬懿兼最高等級     -----蜘蛛王(劍士2轉兼等級100) <-------------------不是司馬懿..詳細的..忘了Orz""
            第n代pk戰出招技巧最快劍手          -----乂不敗乂(縱橫客棧不敗紀錄)
            第一代最高血藥師                        -----風雲再現(等級60、血量32xx、當時劍士才剛剛出鈍霆擊扣2千幾3千)

不知有多少元老級人馬還記得以上傢伙?

還記得很久以前、藥師還沒有出預防針...當時藥師p藥師就一定會用定身、
有位藥師想出一招自解術、趁別人用定身技時、利用那1-1.5秒的時間、
將解定身果招施展在自己身上、以防被定。            當時藥師之間就盛傳著那種風氣、不知還有藥師記得嗎?

曾經天外之巔既地洞擁擠得水泄不通
曾經天外之巔的人數量每天都紅燈、1服就必定爆%
曾經能有40等級就己經很風光
曾經能打到龍虎天師、穆容月、血衣衛、孟獲己經很高興
曾經大家都很低等級、但不失趣味

註:若引起部分玩家反感、請見諒...不理會這帖便行,請勿引起筆戰    謝

追加舊回憶:http://www4.2000fun.com/bbs/view ... amp;extra=page%3D52
               現在戰鬥經驗值有14xx、金錢有255、你會埋怨
               但在以前、這些都是珍貴的、而且還要其中4人付出代價。

http://www4.2000fun.com/bbs/view ... amp;extra=page%3D50
               標題:術士(武者正法)其實很強的!    發表於 2004-11-19 09:06 PM             (死圖)
               當時能打出3千幾己經是了不起的一回事了。能打出4千的已經是極限

http://www4.2000fun.com/bbs/view ... amp;extra=page%3D46
               當時最強呂布724攻 298防 5千多血量   等級65      發表於 2005-2-1 11:01 PM

第n代擁有最強司馬懿

呢個唔係爆爆咩

原帖由 gary39 於 2007-8-13 10:06 AM 發表
第n代擁有最強司馬懿

呢個唔係爆爆咩

對....你對。
人物太多.......我記性不太靈光..哈哈

原帖由 冰震之丸 於 2007-8-13 10:02 AM 發表
其實這帖子不算什麼要討論的,嚴格來說也算是"呃post"吧...(笑)
數算一下第一代天外之巔最高等級                -----夜侍(第級48--巧匠)
            第二代最高等級 ...

天外之巔 過左公測開始收費之後...
第一劍士 : 翔空
第一藥師 : 阿瑪大祭師
第一弓手 : 紫日
第一術士 : 基路亞
風水就唔記得了

以上咁多位都係當年同我出生入死既好友

天外第一家族排名 就係 : 童心門

我仲記得 天外曾經著力封殺外掛 .... 大量朋友被鎖AC 3天

之後又出現BUG ... 上仙界開始時 就有人發現仙界任務BUG ... 任務物品放比NPC竟然有10000 當時有人因此已發左達(身家有7000M左右) 而當時諸葛亮都係賣緊2000M樓下...

再之後就有 藥師毒唔死人BUG ... 之後個個都打七星壇打100級精衛 拎諸葛亮專卡 ... 搞到當時亮專只係賣150M 一張...

之後我就冇玩了

我諗你地榜上提名...由公測到而家仲有玩0既人只有爆爆-口-|||

bug黎個....唔知你地仲有冇人記得以前地水2地水4時代
風水同英雄卡出左bug
變左可以用風水無限增加英雄卡的攻擊力...變左未有食英0既時代...黃月英..呂蒙等白卡打怪普攻會有2千幾3千的數字

再早一點的bug...應該係04年十月玩集字
原本全ser合共3張的呂布卡
被人洗左十幾張出黎.....變左要即時回收洗出來的呂布卡
再加封acc

不過講返轉頭
以online game來講...天外的大bug算比較少了.....................
一樓提出的人..全部都見過
但真係識0既得妄妄 -0-|||

講真的..04年6月30日開始公測
當時10個ser都紅燈...之後短短時間就加開世外...又紅...之後就天巔+世外同時開12個ser...都爆.............
那時天外真的紅得恐怖
同埋~0個時好多古靈精怪的配點方式
什麼也有人試...最記得當時有好多力藥同全運風水
d全運風水仲串串地咁話自己15-6lv唔著eq打地2都唔會死..............
到左開始有人20lv...d力巧就唔多再組其他職
3人一團係修羅8神位狂爆...........lv遠遠拋離其他職業~其他職業0既人仲係坐升為主~XDDDDD 而0個時亦都開始有所謂的魔王出現~打到D人死死下~再加上當時個個星期開新任務~~真係愉快丫

係天外發行幾年間~~曾經出過好多人稱超越天外的ONLINE GAME
但都分別關SER收場...真的~天外在2D來說~真的非常不錯哩!
只是雷爵市場策略錯誤...為了自家3D品牌...放錯方向了...所以天外現在才會那麼差........

十週年勳章(賀詞)

依句真係諗到d野-.-....
不過已經再不可能@@...

原帖由 ║~丫健~║ 於 2007-8-13 11:12 AM 發表

依句真係諗到d野-.-....
不過已經再不可能@@...

所以說呢....不論甘苦、回憶總是美麗的。

原帖由 小鐵鐵之空間 於 2007-8-13 11:09 AM 發表
我諗你地榜上提名...由公測到而家仲有玩0既人只有爆爆-口-|||

bug黎個....唔知你地仲有冇人記得以前地水2地水4時代
風水同英雄卡出左bug
變左可以用風水無限增加英雄卡的攻擊力...變左未有食英0既時代...黃 ...

不過講返轉頭
以online game來講...天外的大bug算比較少了.....................
一樓提出的人..全部都見過
但真係識0既得妄妄 -0-|||

嗯..因為那些都是最早期的風雲人物了

另外還記得打中文字換英雄的活動中..換呂布的字是---->"天長地久"
但是這才不過是二獎、
頭獎是去台灣旅行。<-------------------應該沒記錯的話

原帖由 文二少 於 2007-8-13 10:53 AM 發表

風水就唔記得了

天外第 ...

被你這樣提醒一下...記憶碎片被重組了
想不到大家還會回來天外版逛逛啊

我都係...
覺得天外好好玩
由開4個ser果時已經玩開
已經重玩天外3次
但呢隻game真係好正
天外=good

天外令唔止咁小大bug呀...

仲有完美結晶...呢個我到而家都未知點整出來

令到gm要停止磨晶既npc

仲有一個就係家望既bug...一夜間滅情既家族成為全sever第1...之後不斷仲有d細家族都紛紛上榜..

完美e單野勁-.-想當年一粒60m-.-

原帖由 文二少 於 2007-8-13 10:53 AM 發表

風水就唔記得了

天外第 ...

童心個陣時都仲未有=.=

唔記得係 "守護天使" 還是 "新雄霸"

排家族第一

原帖由 wuguorui 於 2007-8-13 01:29 PM 發表

童心個陣時都仲未有=.=

唔記得係 "守護天使" 還是 "新雄霸"

排家族第一

幻童心 既時代.....

係好耐好耐之前了.....

果時玩天外係最開心的......

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

世外 - 公測後半年

第一家族 - 揚名立萬
ser榜第一 - 自閉傑

其餘唔記得-.-

原帖由 冰震之丸 於 2007-8-13 10:02 發表
            第二代最高等級 ...

我覺得呢個post唔算呃post囉
乂不敗乂<---pk出招真係好快
我同佢打咁多次無次贏@@  我仲要高佢幾lv  me都係劍
仲有個傲氣中華<--聽人講好似又係不敗-.-  隻揪都好勁下
我都成日係客棧玩pk@@ 但係benq好似都ok好打
哈哈  不過咁耐既野  不敗都唔記得左我lu  /.\

我記得有條友打到呂布 之後比GM回收左-口-

仲易過比我睇隻呂布 PS:好耐之前

原帖由 oOkwanOo 於 2007-8-13 02:01 PM 發表

我覺得呢個post唔算呃post囉
乂不敗乂

沒錯啊、想不到真的有人還記得。
傲氣中氣也是他。

原帖由 冰震之丸 於 2007-8-13 14:09 發表

沒錯啊、想不到真的有人還記得。
傲氣中氣也是他。

好難唔記得-.-
之前都係同佢係地水升@v@
跟住只係我部機玩唔到  就無再玩天外好耐
其實風雲再現我都識   都係有份玩pk  
但就唔係太熟   同埋同佢玩無乜引  太多血-.-
或者是我廢吧  kaka

http://www4.2000fun.com/bbs/view ... amp;extra=page%3D46
當時最強呂布724攻 298防 5千多血量   等級65      發表於 2005-2-1 11:01 PM

咁耐既post都俾你搵到出黎- -
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 01:20 PM , Processed in 0.046489 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存