2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

新手教學 "衝裝"!! [複製鏈接]

呢個係為新手專寫既 教學~~希望可以幫到D 新入黎玩既OR 唔熟呢隻GAME 既玩家啦~~!!^^"

裝備等級:              由     白裝           ->        藍裝          ->        綠裝         ->        紫裝         ->        金裝
                                  (普通)                    (良品)                   (上品)                  (精品)                 (傳說)

衝裝用的材料:          流星(100%)           紅星(100%)            紅星/(50%)           紅星/(5%)
(成功率%)                                                                      藍星 (100%)          藍星/(25%)
                                                                                                                紫星 (100%)

材料價格: 流星: 29 TYS (TYS=太陽石)
              紅星: 136 TYS
              藍星: 680 TYS
              紫星: 2772 TYS

**個人心得**

基本上由白裝衝到上綠裝都係100% 成功的~~(綠裝可以靠做LV任 打返黎), 但係衝精品(紫裝) 就開始會有失敗既機會啦~! 如果衝紫裝用
藍星就一定會成功(100%), 但係唔會有人咁做(因為太貴,唔值!) 幾乎所有人都係用紅星衝!(我個人心得~120LV 以下既裝 通常都係1-2次就衝到,我就次次都係1次攪掂!! 但係120LV以上既裝, 失敗既機會率會提高, 可能係因為無得再做LV任打裝啦~!! 我尋晚衝左3次精品都衰左...衝到自己驚@@" 因為120LV 前未衰過!) 所以大家要自己衡量一下啦~~精品裝好多時候都可以同玩家收的~點都會比自己衝平D~

衝傳說裝(金裝) 係最貴的~因為佢係最高級既級別! 當你見到人地把武器發光~~佢就係用緊傳說武器了~ 攻擊力and 戰鬥力既加成都係最多的~~衝傳說可以用紅星(5% 機率成功), 藍星(25%), and 紫星(100%), 如果你覺得自己一向都好好運既..可以試下用紅星衝...因為係最平的(136tys 1粒)! 不過成功率真係好低~但係我亦都做過一個調查!!! 40個人投票"用左幾多粒紅星衝到傳說"~ 有20% 既人用1-3粒就衝到!! 有10% 既人用左4-9粒衝到, 有30%既人用左10-24粒衝到, 有成40%既人..用左25粒以上都未衝到!(詳情可以睇我之前o個個投票post!) 所以真係好講運氣~ 其實最多人衝傳說都係用藍星的~(25%) 雖然只有25%, 不過好多玩家都係用左2粒左右就衝到傳說~!(本人都係用左2粒藍星)好少聽到話衝多3粒~!! 用紫星雖然係100%成功, 不過要成(2772 TYS) 一粒 就太貴了!! 所以如果大家唔想太搏, 又想慳D$, 都係建議用藍星衝好~!!

順帶一提, 衝裝係去"裝備改良" 既NPC 度衝的~~希望幫到新手~~^^"

有咩問題唔明白, 都可以留言發問..我識既一定會答你^^""

笑傲無雙

有問題有問題 ...失敗左會唔會爆eq?

我想問下把野如果加左攻係咪衝唔到, 因為我整極的唔得, 可以教我嗎?

原帖由 rexho 於 2007-10-27 11:37 PM 發表
有問題有問題 ...失敗左會唔會爆eq?

衝eq唔會爆的..失敗扣少少耐久,去修理就ok!!

原帖由 神四家輝 於 2007-10-29 01:20 PM 發表
我想問下把野如果加左攻係咪衝唔到, 因為我整極的唔得, 可以教我嗎?

你指加左攻既意思係唔係 + 1 +2 +3 +4 +5 +6 個d??

都衝到的,,,不過可能難d!!

原帖由 神四家輝 於 2007-10-29 01:20 PM 發表

無理由會唔得的!! 會唔會係你未維修好就去衝- -??

原帖由 takkylam 於 2007-10-31 12:07 PM 發表

無理由會唔得的!! 會唔會係你未維修好就去衝- -??

請問點上+7?
+6 上+7 點上的??

笑傲無雙

我想問如果我把10lv武器己經衝到傳說可唔可以升上去20lv?
如果升到 係味會變做29lv傳說?

係得嫁 要一粒流星就ok!!! 1粒升10lv把劍 130lv之後 一粒升5lv

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

我用紫星沖上去wo...
我驚失敗

我都係用屎星沖咖

笑傲無雙

up左做傳說可唔可以+1,+2果d
ga?

原帖由 浩樹 於 2007-10-31 01:03 PM 發表

請問點上+7?
+6 上+7 點上的??

+6 就係可以用2粒+5既喬氏粒子升.or 用2把+5既同類武器(一定要係同類既野) 升...+7 都一樣~~用2件+6 的就可以~~

原帖由 takkylam 於 2007-11-2 10:39 AM 發表

+6 就係可以用2粒+5既喬氏粒子升.or 用2把+5既同類武器(一定要係同類既野) 升...+7 都一樣~~用2件+6 的就可以~~

明白  謝謝~~~~~~~~

玩過星曲WEB

原來可以咁樣衝  我一定要升多幾級...衝精品裝精品- -

好清楚;thx

去維修後,最大耐久度會唔會降低?

耐久度:現時的耐久度/最大耐久度
                                    ^
                 this

thx you 對新手十分有幫助
因為我是新手ma

忍影世界

我5粒藍星都唔得 - - "
有d唔想沖....

咁由幾多lv o既野衝最好呀 ?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 12:03 AM , Processed in 0.044872 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存