2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 御劍軒資料更新需要大家多多提供唷。(天‧失退出更新網 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 天.失
go

御劍軒資料更新需要大家多多提供唷。(天‧失退出更新網頁,至少我們還有 HyperDream) [複製鏈接]

原帖由 黑—=HyperDream 於 2008-2-13 12:58 AM 發表
對唔住,由於我趕緊功課…一陣重要去埋最後一個拜年
你提出既修正及補充 我會努力理解   but not now =__=

其他我都已經明 =]
不過要過一日先更新 請見諒

哈哈 - -" 咁心急做咩呢.. 我都慢慢黎,, 一陣攪到2頭唔到岸就慘 - -!

做錯左sor

原帖由 維=] 於 2008-2-13 02:14 AM 發表
7c劍(單手武器)(水龍劍):

水龍之劍 = 生鏽的劍x1 + 鋼騎之礦x2 + 魔族的水晶x2 + 幻之鋼條x20 ; 攻擊+210 敏捷+5 命中+2 閃躲+2 耐久300 ; 販店價 - ; 寄宿有海神的魔力的劍。

你係生產總覽無+番-0-

好似呢 - -"... 水龍裝圖鑑我地御劍一路都冇 - -"! 但係我整武覽同防覽果時有..

好似8d帽 => 頭目的帽子 我都未整上去.. 不過再加野都係等我用番 3~4個月既時間攪好個任務先 - -" d資料 執完又執 執完又執... 都仲係要執

+唔+ 問小黑 ._." 我唔話事~~ (我繼續整我既任務 - -") 岩岩先攪掂個 偵探任務.. 岩岩好挖完 40s純銀粒

你小刀同投具一樣

1          攻擊+9~+18
必殺+3
小刀 銅條 印度輕木      
雙手武器 4 20      
說明 用途廣的小劍。 販店價 220

1         攻擊+14~+27
必殺+3
銳刃小刀 銅條 鐵條 樅     
雙手武器 4 4 20     
說明 有尖銳尖端的小劍。 販店價 350

等級 圖片/名稱 所需材料 能力

2        攻擊+20~+36
必殺+3
圓盤小刀 銅條 鐵條 樅 木棉布   
雙手武器 6 3 20 3   
說明 手把兩邊有圓盤的小刀。 販店價 450

2       攻擊+25~+45
必殺+3
細刃擲刀 鐵條 銀條 樅 黃月木 木棉布
雙手武器 7 3 20 20 4
說明 劍身細又長的小刀。 販店價 550

3       攻擊+32~+54
必殺+3
滑翔小刀 鐵條 銀條 樅 黃月木 毛氈
雙手武器 8 5 20 20 4
說明 專門投擲的小刀。 販店價 650

3       攻擊+38~+63
必殺+3
細直刃小刀 銀條 純銀條 黃月木 鐵杉 毛氈
雙手武器 7 5 20 20 7
說明 直又有尖銳尖端的小刀。 販店價 750

4       攻擊+47~+72
必殺+3
耳柄小刀 銀條 純銀條 黃月木 鐵杉 棉
雙手武器 8 7 20 20 7
說明 柄像耳朵形狀的小刀。 販店價 850

4       攻擊+53~+81
必殺+3
騎士小刀 純銀條 金條 鐵杉 琵琶木 棉
雙手武器 8 7 20 20 8
說明 最後一擊用的小刀。 販店價 950

5       攻擊+63~+90
必殺+3
球鍔小刀 純銀條 金條 鐵杉 琵琶木 細線
雙手武器 7 8 20 20 8
說明 有球狀金屬的男性用小刀。 販店價 1100

5       攻擊+69~+99
必殺+3
雙刃小刀 純銀條 金條 白金條 鐵杉 赤松
雙手武器 8 7 7 20 20
說明 兩側有刃部直的大型小刀。 販店價 1200

5       攻擊+66~+110
敏捷+1~+6
必殺+3
命中+2
閃躲+2
忍者飛鏢 鋁條 純銀條 白金條 鐵杉 赤松
雙手武器 6 5 5 20 20
說明 可以拿來當鏟子或鑿子用,多種用途的忍者武器。 販店價 800

6       攻擊+81~+108
必殺+3
闊刃小刀 純銀條 金條 白金條 琵琶木 赤松
雙手武器 8 7 8 20 20
說明 寬又兩側有刃部的直小刀。 販店價 1300

6         攻擊+88~+117
必殺+3
觸角小刀 幻之鋼條 琵琶木 赤松     
雙手武器 15 20 20     
說明 柄頭像觸角的小刀。 販店價 1400

7       攻擊+116~+126
必殺+3
命中+15
閃躲-15
漢拉提小刀 幻之鋼條 赤松 朴 細線 神眼
雙手武器 10 20 20 10 1
說明 柄上兩端都有刀的特殊小刀。 販店價 1500

7       攻擊+101~+135
必殺+3
兇殺刀 白金條 幻之鋼條 鐵杉 赤松 朴
雙手武器 10 10 20 20 20
說明 有複雜型狀刀身,危險投擲小刀。 販店價 1500

7        攻擊+129
命中+25
明鏡止水所需魔力減少50%
耐久300
水龍的小刀 生鏽的短劍 鋼騎之礦 魔族的水晶 幻之鋼條   
雙手武器 1 2 2 10   
說明 寄宿有海神的魔力的短劍。 販店價 無法販售

8       攻擊+50
敏捷+15
必殺+18
命中+15
閃躲+15
切肉小刀 幻之鋼條 赤松 朴 杉 魔族的水晶
雙手武器 20 20 20 20 1
說明 S字狀彎曲的切肉小刀。 販店價 1600

8       攻擊+115~+153
必殺+3
古傳小刀 幻之銀條 黃月木 鐵杉 赤松 朴
雙手武器 14 20 20 20 20
說明 兩邊刃部的傳統大小刀。 販店價 1600

8       攻擊+110~+140
必殺+1~+5
命中+1~+3
耐久150~+190
生產系晉升任務Ⅲ
疾速短刀+ 幻之銀條 朴 杉 濕地毒蛇 藍龍之鱗
雙手武器 12 20 20 10 20
說明 有複雜型狀刀身,危險投擲小刀。 販店價 1500

9       攻擊+137~+171
必殺+3
華麗小刀 幻之銀條 赤松 朴 杉 絲柏
雙手武器 20 20 20 20 20
說明 有豪華裝飾的小刀。 販店價 2800

9       攻擊+117~+151
必殺+6
命中+3
陽炎所需消耗魔力減少30%
手裡劍 勒格耐席姆條 朴 杉 鋼騎之礦 誓言之證
雙手武器 15 20 20 1 1
說明 回轉投擲,特殊暗殺用武器。 販店價 3600

10       攻擊+161~+189
必殺+3
勾爪擲刀 勒格耐席姆條 朴 杉 絲柏 梣
雙手武器 15 20 20 20 20
說明 有新月型勾的投擲小刀。 販店價 4300

10       攻擊+190~+210
必殺-3
幻之匕首 奧利哈鋼條 梣 神眼 鋼騎之礦 誓言之證
雙手武器 10 20 1 1 1
說明 幻之金製的瀟灑小刀。 販店價 5000

11       攻擊+190~193
命中+10
閃躲+4
破滅刀 達馬斯礦條 勒格耐席姆條 絲柏 梣 魔族的水晶
雙手武器 4 3 40 40 1
說明 具有毀滅一切之恐佈力量的小刀。 販店價   

11       攻擊+186~+195
必殺+11
兇殘刀 幻之銀條 勒格耐席姆條 單木 梣 魔族的水晶
雙手武器 2 5 40 40 2
說明 無視對手強弱,一律毀滅的小刀。 販店價

3       攻擊+50~+84
雙手劍 鐵條 銀條 樅 鐵杉  
單手武器      
說明 柄很長的兩手持大劍 販店價 700
單手唔岩
雙手至岩

8+       攻擊+90~+180
必殺+1~+2
耐久200~+250
生產系晉升任務Ⅲ
長軍刀+ 幻之鋼條 幻之銀條 杉 永久冰石 藍龍之鱗
單手武器 18 18 20 20 20
說明 劍身寬廣的防禦劍。 販店價 1700

原帖由 維=] 於 2008-2-13 02:25 AM 發表
3       攻擊+50~+84
雙手劍 鐵條 銀條 樅 鐵杉  
單手武器      
說明 柄很長的兩手持大劍 販店價 700
單手唔岩
雙手至岩

-.- 俾人郁左 ._."... 等佢訓醒我質問佢... 人地整得咁辛苦佢同我郁晒佢..

原帖由 天.失 於 2008-2-13 02:29 AM 發表

-.- 俾人郁左 ._."... 等佢訓醒我質問佢... 人地整得咁辛苦佢同我郁晒佢..

好多錯-0-
等級 圖/名稱 所需材料 能力
11       攻擊+224~+245
回復+11
命中+5
比納西爾之劍 達馬斯礦條 勒格耐席姆條 梣 絲柏 鋼騎之礦
單手武器 5 4 40 40 2
說明 - 販店價 -
11       攻擊+274~+299
閃躲+20
剛毅 達馬斯礦條 幻之銀條 勒格耐席姆條 梣 魔族的水晶
雙手武器 4 5 5 40 2
說明 - 販店價 -
你無說明同有個錢你都無 個名唔知岩定錯 仲有
攻擊+幾多
11       攻擊+239~+250
回復+11
命中+5
彎勾劍 達馬斯礦條 勒格耐席姆條 梣 絲柏 鋼騎之礦
說明 任何狀況都能應用自如的劍。 販店價   
11       攻擊+285~+289
閃躲+20
說明 引導持有者邁向勝利的大劍。可彈開部分攻擊。 販店價 4500

原帖由 維=] 於 2008-2-13 02:32 AM 發表

好多錯-0-
回復+11
命中+5
說明 - 販店價 -
11       攻擊+ ...

我唔攪了 我整完個全覽之後 交左俾佢攪 我攪Mission -_-" 佢同我改晒我d野.. 好彩份舊ver.仲係度 -_-"

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天.失 於 2008-2-13 02:46 AM 發表

我唔攪了 我整完個全覽之後 交左俾佢攪 我攪Mission -_-" 佢同我改晒我d野.. 好彩份舊ver.仲係度 -_-"

我都係照copy 舊果份生產製作表架咋喎
話時話睇左咁耐都唔知錯邊樹
我都冇郁過總覽
郁黎郁去都係果廿個製作表
弊啦 係咪我連理解能力都衰埋

天.失 你可唔可以解釋下咩事 =__=
我已經link番好 投具小刀圖
三b 劍 改做雙手武器
11b 劍賣 4500 =__=

原帖由 維=] 於 2008-2-13 02:32 AM 發表

好多錯-0-
回復+11
命中+5
說明 - 販店價 -
11       攻擊+ ...

11       攻擊+239~+250
回復+11
命中+5
彎勾劍 達馬斯礦條 勒格耐席姆條 梣 絲柏 鋼騎之礦
說明 任何狀況都能應用自如的劍。 販店價   
11       攻擊+285~+289
閃躲+20
說明 引導持有者邁向勝利的大劍。可彈開部分攻擊。 販店價 4500

呢個唔岩咖=]

原帖由 黑—=HyperDream 於 2008-2-13 08:50 AM 發表

我都係照copy 舊果份生產製作表架咋喎
話時話睇左咁耐都唔知錯邊樹
我都冇郁過總覽
郁黎郁去都係果廿個製作表
弊啦 係咪我連理解能力都衰埋

天.失 你可唔可以解釋下咩事 =__=
我已經l ...

-_- 睇番了-- 睇黎你先攪到 d焦圖唔岩姐 --  8lv開始有d問題--

3a鞋... 8lv靴...  -_-"... 睇黎我做果時我好麻目 -_-"...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天.失 於 2008-2-13 12:44 PM 發表

-_- 睇番了-- 睇黎你先攪到 d焦圖唔岩姐 --  8lv開始有d問題--

3a鞋... 8lv靴...  -_-"... 睇黎我做果時我好麻目 -_-"...

= = 咁姐係總覽錯定係我整既製作表錯姐
我到而家未明發生咩事 =口= 有冇人明 =口=
解我知

樓主你好 你生產製作個度 8A盾同9B盾既能力點解會係差唔多 ? 而且販店價格都係一樣

正確既9B盾能力應該係 :
防禦+60
魔力-50
命中+2
閃躲+10
抗魔+36~+45

販店價 = 2600

十週年勳章(賀詞)

點解上唔到新網?_?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ×FOREVER☆﹢ 於 2008-2-13 06:36 PM 發表
樓主你好 你生產製作個度 8A盾同9B盾既能力點解會係差唔多 ? 而且販店價格都係一樣

正確既9B盾能力應該係 :
防禦+60
魔力-50
命中+2
閃躲+10
抗魔+36~+45

販店價 = 2600

你好,雖然我不是樓主
不過也是負責更新的人 XD
你提出既問題我已經接收到
不過 - - 我無法肯定確定你提供既資料….....(雖然好似係來自 露比後援會)

原帖由 huteson 於 2008-2-13 07:22 PM 發表
點解上唔到新網?_?

請問上唔到既意思係乜?
找不到網頁?
空白?
亂碼?
或是其他問題

十週年勳章(賀詞)

原帖由 黑—=HyperDream 於 2008-2-13 07:24 PM 發表

你好,雖然我不是樓主
不過也是負責更新的人 XD
你提出既問題我已經接收到
不過 - - 我無法肯定確定你提供既資料….....(雖然好似係來自 露比後援會)

請問上唔到既意思係乜?
找不到網頁?
空白 ...

空白+幾粒亂碼字   我用fox的

十週年勳章(賀詞)

原帖由 huteson 於 2008-2-13 07:33 PM 發表

空白+幾粒亂碼字   我用fox的

咁我明白你乜事了=]
想快d睇到個網就委屈下 用ie吧 XD
(我未裝火狐呢= =)
====================
好了 裝左了
請再試試 =]
希望一擊即中

原帖由 黑—=HyperDream 於 2008-2-13 04:13 PM 發表

= = 咁姐係總覽錯定係我整既製作表錯姐
我到而家未明發生咩事 =口= 有冇人明 =口=
解我知

全覽果度果d圖.. 有d係錯既 -.- 就係我岩岩回個post list果d

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天.失 於 2008-2-14 12:51 AM 發表

全覽果度果d圖.. 有d係錯既 -.- 就係我岩岩回個post list果d

=] 要我幫手嗎
我寫番幾分鐘至半粒鐘 php 用滑鼠按兩下可以出晒兩個總覽
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:09 PM , Processed in 0.089808 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存