2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 機戰Online(香港版) 我在機戰的日子
樓主: 龍王魛
go

我在機戰的日子 [複製鏈接]

咁似fc ge???

見大家咁悶 停acc7日 咁我就寫落去比大家解一下悶

希望大家唔好係到罵戰 唔係 唔鬼寫

吉仔大俠

點解 殺戮會成為一個殺人艦隊?

要從我點解成為一個殺人狂講起 話說有一日 我起6A升LV講起

當日我係6A升LV 特然發生左一件事 咁就改變左我玩機戰既一生

當時既我好似13幾定14機LV太耐唔係太記得 當日發生既事 我今日仲好記得 因為當時頂頂大名既吉仔大俠

教識左我玩機戰既道理

話說我當日好努力咁起6A手動咁升LV 特然有一個人走左入黎我升LV條行到 佢就係吉仔大俠

當時吉仔大俠係紅人 而我又開左捕殺形式   註:吉仔大俠當時佢已經180LV

係唔知發生咩事既我 爆到得番一部機仔 佢冇打死到我

吉仔大俠:喂 你係咪想死 唔想升LV定 做咩打我

龍:大佬 我幾時有打你呀 你咁高LV 我點敢打你呀 我打你都MISS啦

吉仔大俠:我唔理你 總知見到紅人就唔好打 明未

當時我心諗 原來高LV可以咁惡既

話口未完 又有個玩家走黎入黎 我冇記錯名既話 好似叫馬小靈

馬小靈唔鬼知係唔係同我一樣開左捕殺 打到吉仔大俠

吉仔大俠二話不說就KO左佢 當然連我最後一部機都KO理

當時我即起部電腦面前講左句 你條杏加橙唔好比我大 我實KO番你

待續

封殺

我同藍天一行幾人 當時得罪左網絡帝王

當時第一大艦網絡帝國當然全人打我一個小小殺戮艦仔 可以講句 成隻過街老鼠咁係人見到我艦都打

當時真係慘到呀媽都唔認得 原全冇升LV既地方 一比人發現 唔夠一陣網絡帝王即出現搵我地幾個黎殺

最低死就係 唔係一個大艦打我地一個幾條友既艦隊 而係吉仔大俠既聖魂艦隊武神既惡魂殺

3大艦隊都齊齊封殺我地

可以講一句 星河我地幾個係冇得起到升LV既地方黎 只能去小怪冇人去既土星升LV

當時我地一行幾人 只能夠打遊擊 佢地人小得一個就圍佢 人多就閃 因為我地幾個都唔夠LV同佢地打

其實就算玩圍都係唔夠打 一個吉仔大俠已經KO我地4人

當時我地幾人 因為冇地方升LV又比佢地封殺既原因 所以只能夠靠用錢升LV 日日用流星升 食EXP包

就係為左可以快D上到180用到180裝同佢地死過 報當時既慘痛封殺日子之仇

待續

朋友頻?高左戰我識你老鼠!封殺~!
最尾邊個撐我?龍王魛

綠a陀地區!黑社會?行過都唔得

原帖由 龍王魛 於 2008-3-7 03:25 AM 發表
封殺

我同藍天一行幾人 當時得罪左網絡帝王

當時第一大艦網絡帝國當然全人打我一個小小殺戮艦仔 可以講句 成隻過街老鼠咁係人見到我艦都打

當時真係慘到呀媽都唔認得 原全冇升LV既地方 一比人發現 唔夠 ...

當你地一彈起時我已經比人鎖左KAKA
同吾到你打CCCC

大反擊

經過多日用銀彈谷LV既攻勢 我地幾個終於180LV了

當然緊係唔洗多講 就玩大佢 見網絡帝國艦隊既人就殺 無論任何LV既人只要係網絡帝國既就殺 唔知道係咪殺得太多

當時我地幾個殺到上晒癮 開始係月面到見人就殺

須然我地幾個谷到180LV 原來當時既我地都係未夠班可以同網絡帝王 吉仔大俠 勾魂奪魄佢地幾個對抗

經過同佢地大大小小好多場既追逐戰 發覺唔落本錢真係冇得玩落去

唔知係咪 我當時係艦頻講左句說話 由聽日開始我一係就唔玩一玩就要做最惡最霸道既一個 咁就改變左我地幾個既玩法

就依一句玩就要做最惡最霸道既一個我同藍天 亞爾哥亞斯好似傻左咁狂掃GO卡

戰力大跳升之下 就開始進行我地既反擊行動 ..................

下集會講吉仔大俠&武神既人性一面

待續

雖然一公測我就已經玩,但依段期間我仲係度默默人手升緊lv,打到手指痛~~~~

快D講啦 快D講啦 係黃金見過你呀!!!

原帖由 267710610 於 2008-3-8 06:44 PM 發表
快D講啦 快D講啦 係黃金見過你呀!!!

我都冇去過 黃金你點會見過我

龍王  我要下集cccc  thx^^

原帖由 龍王魛 於 2008-3-9 00:28 發表

我都冇去過 黃金你點會見過我

佢意思係黃金機體條街,而家game入面咁叫,你太耐無玩喇~~haha

原帖由 龍王魛 於 2008-1-10 02:12 PM 發表
哈哈哈!!!!

如果九龍ser我冇資格串人 睇怕都冇咩人可以串人

唔洗多講 只係講一件我眼中既廢柴

武帝問下e件廢柴 玩咁耐 佢有冇殺過我一次

係船任見到我見鬼咁即走 星河見到我又走 咁樣唔 ...

我鍾意你臨尾個句

醜陋的人性

上集講到 我地幾個戰力大提升之下 進行一連串既反擊大行動

可以講話九龍第一大艦網絡帝國 比我地一行幾人打到落花流水 原全冇得還手

係咁既情況之下 當時頂頂大名既吉仔大俠私低下密我傾計

吉仔大俠:我可以唔幫網絡帝王 只要你唔攪我艦隊 我唔會主動攪你艦

:冇問題 只要你唔再幫網絡帝王 我唔會攪你聖魂 我地而家只係打網絡帝國一個艦

點知唔夠2日 我放工回家一上線 老周就同我講

老周:大佬 又話吉仔大俠唔攪我地既 佢今日同網絡帝王一齊殺我地既人

:等我了解一下先

當時我即刻密吉仔大俠

:喂 你自己講過咩 又係你提出條件先 而家我地返左工 唔係到就殺我艦

吉仔大俠:係你艦既人今日開我艦波先 我先出手殺佢地

:我艦打你人先 你就要同網絡帝王一齊清我艦? 咁你之前講既野 即係廢話啦?

吉仔大俠:大佬 咁我都要同網絡帝王做下戲既 唔通話唔幫就唔幫咩 總知 佢有咩行動 我會通知你

:哈哈 你認為我會再信你咩 唔洗多講 你個人已經係我心中冇晒口齒

吉仔大俠:打咪打 你以為我怕你咩

:好 唔怕就最好 咁唔洗多講 就打啦

衛星頻道 龍王魛:全殺戮既兄弟 同我見聖魂就打 一個不留

武神:師父 發生咩事 做乜咁火

:冇咩野 小事一單

武神:有咩要幫手 出句聲就得 你一日係我師父就一世都係師父

:咁 你不如過黎同我一齊打天下

武神:而家仲未係時候 不過我會企你的一邊 不斷做無間道 比料你

當時我心到諗 你話就話做無間道 其實做2頭蛇吧..............

待續

支持支持  
等你得下集

精彩~~~~~~~~~~~~~~~~~~~快續

好on9 龍王哥-0-
得閒上下黎機戰密下我ah
我幾掛住你
估到我係邊個嘛?!

京瞇ah-_______-

原帖由 龍王魛 於 2008-3-9 08:24 PM 發表
醜陋的人性

上集講到 我地幾個戰力大提升之下 進行一連串既反擊大行動

可以講話九龍第一大艦網絡帝國 比我地一行幾人打到落花流水 原全冇得還手

係咁既情況之下 當時頂頂大名既吉仔大俠私低下密我傾計 ...

順便補充下
當時吉仔口中得知
其實當時 係網帝叫吉仔一齊打你既
之後吉仔同你打 但係網帝好似無幫手
最後 聖魂應該係有同過網帝敵對過既
咁鬼耐既野 你點解仲可以有咁好既記性?

哇好好睇呀
真係勁 
由一個無名小卒
可以玩到勁...............勁
無野好講
我都見過你
但係見你次次都係紫名

原帖由 ★路╦人甲 於 2008-3-10 08:18 PM 發表
哇好好睇呀
真係勁 
由一個無名小卒
可以玩到勁...............勁
無野好講
我都見過你
但係見你次次都係紫名

um........佢係黑名囉
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:38 PM , Processed in 0.060485 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存