2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 機戰Online(香港版) 我在機戰的日子
樓主: 龍王魛
go

我在機戰的日子 [複製鏈接]

-口-
捉字失

反目成仇

終於係某一日我同武神友好既關係結束了 究竟發生咩事攪到我地2師徒會反目成仇

事情既經過係咁 當時武神既惡魂殺艦隊日益強大 可以講句賤人集中地 專殺低LV既玩家

本來我都唔會理佢艦隊既野 佢殺咩人 我從來唔會過問 唔知係咪 自從惡魂殺強大左之後 武神就開始自大既本性出晒黎

有日我終於忍唔住 搵左佢傾計

:你已家想點 係咪諗住人多左就同我玩野 連我既人你都殺

武神:師父 我點會咁做呀

:你唔好同我再黎依套 我唔受既 我比2條路你行

武神:咩2條路

:第一條路 一係同我解散左惡魂殺艦隊 我唔要係九龍伺服見到惡殺2個字 第2條路就做我既敵人

:路 我就比左你選 你立即答我

武神:你當你係邊個 你估你大晒 我今時今日洗怕你

:OK 咁廢話小講 而家開始 我就清你惡魂殺艦隊

當時武神即刻DEL左我同佢好友 我地既關係就係咁結束了.............

武神可以係講係一個好煩既對手 佢須然唔夠我打 但係佢會不斷黎送死

可惜 當時既我已經係一個殺人狂了 無論你黎多小次送死 我都會送佢上西天 係咁既情況下 武神只能夠選擇殺我艦隊既會員 唔同我硬碰

武神同我多次大戰之中 佢有一次係月面用人海戰術圍LAG死左我 當時惡魂殺艦隊出動20幾人圍殺我一個

係咁多人既情況下 我斷左線 我一上黎已經受把了  所以我仇人名單3人中 武神成為一人

下集會講殺戮戰隊第一次參加艦戰 點樣幾條友 打幾十人

待續

第一次艦戰

係到我要講一講一個日後好重要既人物嵐風詩

嵐風詩可以講係我殺戮戰隊既軍師 日常大小事務收會員都係佢一人處理 因為我同藍天幾人要返工唔得閒理

:各位 我今個星期四放假 可以打下艦戰 有邊個想去玩下

亞爾哥亞斯:我都放假a_a 咁我地一齊去玩下

嵐風詩:好呀 我地贏番個艦隊戰番黎 到時肯定好多人會加入我地 話晒艦戰第一 收人都易D啦

:咁易咩 話晒我同大頭都未打過艦戰都唔知點打 註:大頭即係亞爾哥亞斯

嵐風詩:好易XD 我打過艦戰 到時我地組理一齊 你地跟我行 我叫你地點打就OK啦

話咁快就到左星期四晚既艦隊賽 當時我地一行幾人就係咁一路聽嵐風詩既教導下 不斷殺敵 過五關斬六將

當時我同亞爾哥亞斯既戰力 只有一個敵人同我地差唔多 佢就係聖魂艦隊既司令吉仔大俠

當時既艦戰第一名係網絡帝國 聖魂同惡魂殺艦隊係網絡帝國既盟友 當然幫網絡帝國守實個艦戰第一名

係咁既情況下 嵐風詩就表現出佢軍師既風範出黎

嵐風詩:喂 你地2個唔好成日掛住殺人啦 我地而家係打艦隊戰 唔係鬥殺人殺得多既比賽呀

:咁又係 咁點打呀 我一個未必打得死吉仔大俠a_a

嵐風詩:.......你同大頭一齊圍死佢啦 唔洗我教呀 依家玩個人表現咩 依家係打艦隊戰 即係表示團隊既精神 明未

嵐風詩一番既說話之後 果然 我同大頭遇神殺神遇佛殺佛

咁就贏左我地第一次既艦隊戰 打破左網絡帝國艦隊戰不敗既神話

下集會講 贏左今次艦戰 殺戮戰隊之後會變成一個咩既艦隊

待續

已有 1 人評分Good 收起 理由
【絕】 + 3 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 3   查看全部評分

咁夜仲唔訓寫續習~~~~因住返工恰眼訓~~kaka

原帖由 龍王魛 於 2008-3-11 02:54 AM 發表
第一次艦戰

係到我要講一講一個日後好重要既人物嵐風絲

嵐風絲可以講係我殺戮戰隊既軍師 日常大小事務收會員都係佢一人處理 因為我同藍天幾人要返工唔得閒理

龍:各位 我今個星期四放假 可以打下艦戰 有 ...

一起身就見到精彩野@@

我同小丁 一路睇一路笑-3-

我個名  嵐風詩~.~凸

原帖由 punkz 於 2008-3-7 07:32 PM 發表

朋友頻?高左戰我識你老鼠!封殺~!
最尾邊個撐我?龍王魛

...

張相 好耐@@  而家玩咩game @@

有無得將呢個自傳推上精選嫁 ??

龍王 !!! 加油 , 支持你 !!!

原帖由 奇仔@_@ 於 2008-3-11 05:57 AM 發表
咁夜仲唔訓寫續習~~~~因住返工恰眼訓~~kaka

奇仔哥  
你入左雪櫃wo-.-''

原帖由 ~*木辛# 於 2008-2-29 08:20 PM 發表
17XX戰?????????????
=.=其他SERR最高几多??
我系新界玩的.~睇過最高戰系2500戰

依家升到去2647戰了

殺戮戰隊

羸左第一次艦戰之後 本來一個得幾丁友既小小艦隊 出現左一個好大既變化

嵐風詩:龍王 我地係時候收多些人 今次打響左個牌頭 一定好多人會加入我地

:我日頭要番工鬼得閒去收人咩

嵐風詩:小事一單 我幫你好人就OK啦 你收人入艦要有咩條件先收呀

:冇咩條件 只要唔怕死 鍾意打交就得 其實洗咩問我啦 你渣主意吧

果然嵐風詩第二日就收左幾十人番黎 本來又一個10多人既艦隊 上升到70多人

本來一個係九龍SER原全唔出名既艦隊 慢慢打出名堂出黎 當然唔係打出個好名堂 只係打出個臭名遠播

見人就殺係殺戮戰隊作風 話之你係咩人 總知你唔係自己人就殺 大有大殺細有細殺 唔夠殺吹人去一齊殺

而家諗起都覺得好鬼好笑 係我記憶中 當時收左一個傻既會員 點解我會話佢傻 因為佢殺人當打怪咁 成日都黑名 同我冇咩分別

佢最出位既事就係一上線就好落力幫我收人 佢戰力係當時既年代 可以話唔入流 但係佢會專選擇低戰力既玩家黎進行踢人入會

係九龍SER玩得耐既玩家 一定知我講邊個 佢既英文名我唔係太記得 所以係到我簡稱佢做傻會員先

傻會員:佢每次去月面幫我踢人入會 一定會不斷用咁既口號入唔入會唔入打到你入

係咁既情況下 好多新玩既玩家 為左要升LV 明明唔想入艦都比傻會員打到入艦

所以當時既殺戮戰隊個名一日比一日臭 因為我係唔會理隊友殺咩人 只要唔好打自己友就得 其他事我唔會過問一句

可以講話係一個好自由既艦隊

殺戮戰隊可以用九龍城寨黎比 因為係一個冇人管既艦隊 可能我咩人都收既關係 所以後來我解散左

點解我會解散殺戮戰隊

當時艦隊入面有過3份1人係入黎做25仔收風 每一個艦隊都派一些人入黎收料

原因2:人多未必會好 當一個艦隊人多左 自然會狗咬狗骨 成日嘈交 好煩

原因3:人強未必會馬壯

所以到後來 我解散左殺戮戰隊

待續

龍王 , 你番黎喇 !!!!!!!   

仲有冇呀....期代...........

嘩~~咁鬼耐先出下集,可唔可以快d呀

原帖由 奇仔@_@ 於 2008-4-10 09:03 AM 發表
嘩~~咁鬼耐先出下集,可唔可以快d呀

係囉 , 我地呢d讀者好心急呀 !!!!!

回復 #70 龍王魛 的帖子

十卜你.你既殺人經驗好值我學習!@@

原帖由 ~*木辛# 於 2008-3-12 07:10 AM 發表

依家升到去2647戰了

香港區
鳳凰
28xx戰

精彩.....精彩

支持你

你的文章真好看 令我了解了上一代的故事

原帖由 龍王魛 於 2008-4-9 02:57 AM 發表
殺戮戰隊

羸左第一次艦戰之後 本來一個得幾丁友既小小艦隊 出現左一個好大既變化

嵐風詩:龍王 我地係時候收多些人 今次打響左個牌頭 一定好多人會加入我地

龍:我日頭要番工鬼得閒去收人咩

嵐風詩: ...

又有新野  推一推先~~~~~~~~

原帖由 龍王魛 於 2008-4-9 02:57 AM 發表
殺戮戰隊

龍:我日頭要番工鬼得閒去收人咩

嵐風詩: ...

傻會員=LouiS
死傻仔 連人地個名都唔識串
呵呵呵呵

原帖由 Aiko豬 於 2008-4-18 03:25 PM 發表

傻會員=LouiS
死傻仔 連人地個名都唔識串
呵呵呵呵

開MSN
我比左魔咒ONLINE 外掛條LINK 你
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 08:47 AM , Processed in 0.047682 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存