2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 金庸 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 緋村點心
go

[討論] 金庸 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

我依家玩online game都會繼續用金庸既ac...
又好記...有時又可以回味一下...

我都係俠三……由開server玩到04年就冇玩 -.-

帳號: gn358976, 算早定遲?

我既第一隻online game 應該係 金庸online

果時仲好似仲讀緊書......

以前金庸果d碟我仲留左係到

=_=我都係...以前玩書2....
金庸係一隻好好既game...

暫時黎講得金庸+ro 係最好玩...其實game不值一提...

原帖由 我係阿旺 於 2008-5-31 07:15 PM 發表
以前金庸果d碟我仲留左係到

我都係...勇闖俠客島 喬峰傳奇

果時第1次玩金庸..係因為買game book 送左隻game碟@@ 有個個序號
登記送150點. 咪試下玩囉 1試就上左引!
果時我記得我唔多識打字. 個名亂咁打.. 叫傅攻擊-_-
果時我玩武當曉指係初階 遊雲劍法先係進階咖@@ 後尾都唔知佢改乜鬼~"~
果時第1次搵到路行出城啦.. 見到門口個小孩樣既粉腸-_- 茶小庸wo
心諗 咦 小孩轉左名叫茶小庸既 p死佢先=) 點知就比佢將我變左排骨-口-!
果時真係超灰咖..
我慢慢摸索..打山賊.盜賊.馬賊.惡道人.惡道人頭子.小虎.恨天
真係狂練狂練 人手打真係好辛苦咖..
記得佢岩岩出替身娃娃. 個個當係寶咁搶. 我次次買點 都係為左個替身咖咋
有1次牙.. 岩岩放完點 行左出武當門口 好急尿.. 咪去次所先囉..
去完返黎..返左城wo..脫光光..   原來又瓜左..
返返去執屍..又死多次.. 唉! 就灰心左..
過1後時間咁上下. 我發現左魔力  就玩左魔力冇再玩金庸嚕!
諗返轉頭 我都由測試版玩到神鵰大俠咁耐

過玩1.2年時間  我fd突然又叫我玩返金庸  佢話有外掛wo
冇咁易比人p死. 我咪試下囉 仲買埋個外掛[金代]
打點真係快到暈~"~ 又有得唔洗跑鞋就走佬爽到爆啦!
果時個fd開左幫. 我都唔記得咩名嚕  日日都狂吹水 識左1大班好朋友..
攻壇守壇出生入死.. 武器防具替身娃娃呢d我地都冇當過係1回事.
出生入死既朋友又計乜野     
有1次.. 電腦壞左.. 我就再1次停左玩金庸嚕!

2個月後. 電腦又冇事. 整返好
我就開始玩武測.. 嘩..頂佢 個個都250九劍太拳創招 又7傷
勁人又9爪. +埋系武系防   睇到我眼都凸鬼晒wo!
我咪又係武測ser到玩下囉. 見到d人有武功 冇實戰好搞笑xd
個個都係城入面掛實戰~"~
我都唔執輸 搵返個破解狂人返黎爽1爽..
爽左1段時間. 有返少少實戰. 終於有門派收我. 學晒d武功.
我又自創左劍法 真係好開心咖!
打光明頂. 又同d fd周圍去血洗門派~"~
我又決心要學9爪.. 幾經辛苦.. 學到9爪喇.. 最終發現.. 武測好似係無絕學的-口-!
所以最終都係再1次離開金庸.. 唉! 回到魔力既懷抱
已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 25 鼓勵

總評分:  威望 + 25   查看全部評分

我以前玩俠1同書3=口=
不過玩俠1多
升到9x就冇玩了=.="
玩到悶晒~orz
後來去左玩ro

原帖由 素心天使 於 2008-1-25 11:41 AM 發表
我都係玩俠3架 估唔到咁耐都仲搵到同server人~~

天使係咪我識果個@@?

金庸唔係我第一隻ONLINE GAME@@
雖然佢係我第二隻既ONLINE GAME
一開頭玩俠2  
我記得個ACC 係gn00036822

金庸雖然唔係我第一隻既online game

但佢係我玩左最耐同最多回憶既game~最癲個陣有成14個ac =.="

大大話話由佢公測玩到佢合併server 先無玩 當中日日打點友頻吹水

攻壇做裝樂不思蜀呀.........我仲記得當年係馬王洞打馬賊頭子比小歌莉殺死=.=凸

ps:俠三  丐幫 天山王字   帳號好似係 GN0117343 應該好早 =.=

原帖由 yan 於 2008-5-10 13:19 發表
金庸真係好好玩

而家果d墨香 天龍八部 都有抄考佢

包括人名-.-

算吧 online game 史上 金庸1.0 可算是經典之作

我估除左魔獸之外無咩game可以同佢相比 =.=  (但我都係鐘意金庸多d)

原帖由 銀風 於 2008-2-24 09:35 AM 發表
我都有玩丫-_- 書2 : gn 00 741058

你不像銀風...我是 天外來客 (我頭4個會打的中文字) 就成了我的id= =
那時玩金庸的都會來 2000 fun 吧= =   還有鐵心網
你uid 9xxxx 好像晚了點...
從前會和 kfc 菠蘿油 等..來開post吹水吹到100頁= =
笨笨天 是跟 game婆 鄭頌晴 一起改的 她是笨笨晴...
說來真的有點懷念= =

十週年勳章(賀詞)

金庸真係經典黎
由單機玩到online

果陣玩左年幾俠1
識落好多人

仲有,如果唔玩金庸都唔會上2kf添

第一隻online game係石器-.-跟住金庸一出 即係轉左去玩
記得第1日多人到爆 人都開唔到-.-最後是但點個ser開人玩-.-就係神1
神1冇咩回憶-.-淨係記得大鎖後 好多fd都鎖晒  咁就轉ser-.-
次次開新ser就成班轉去玩-.-因為次次都有1 2個fd掛得勁得濟比人鎖ac
最後去左武功測試ser 好似有3次 淨係有玩第2 3次-.-
武測係外掛的天下-.-完全唔捉 記得一開始係打查小庸升實戰的
還有一開始用金代自練比普通快一倍-.-仲記得我地係全ser頭2個解金衣碧夜
解碧夜好似要打守衛-.-?我地用埋合招先扣得郁-.-
金衣-雲.JPG    金衣-翼宿.JPG
組織忘了是不是第一個創-.-
跟住我個fd發現入城打守衛快勁多-.-好輕易上左十大第1 2
第一次攻壇拎左3個-.-
果陣冇人升技能-.-仲有武測太多人諗住都守唔住棄守
所以起得1個朱雀玩下 點知守壇時發現 d牆勁難打爆-.-
咁就得返朱雀1個壇-.-
之後的事記憶模糊-.-忘了
好耐之後有次大更新-.-流傳會關ser
bmp10012.JPG    bmp10013.JPG
最後都冇關到-.-之後d事又唔記得了-.-
前前後後金庸都應該玩了5-6年-.-

最後送d圖大家睇-.-/
bmp10023.JPG    bmp10024.JPG

bmp10025.JPG    bmp10026.JPG

bmp10027.JPG    bmp10028.JPG

bmp10029.JPG    bmp10030.JPG
已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 25 回憶是寶藏

總評分:  威望 + 25   查看全部評分

我唔記得id了=0=~

但我是俠一的

果陣時真係多人玩金庸  我仲讀緊小五  又係fd叫玩
我玩個係武功測試sev  招招350lv~_~  個拍賣系統真係唔錯
唉 依家都中五lu   以前個名真係好笑  叫黑暗地獄    哈哈

我第1隻ONLINEGAME金庸!

@@"我記得果時岩岩出....又第1次玩ONLINE GAME...入到去!果果人物都一樣樣--"唔知邊個係我囉..
勁搞笑,..之後玩到丐幫冇玩LU..因為太多外掛了!之後轉玩魔力又係一隻新GAME..
不過講真魔力真係好好玩!而家就唔知啦..@@"

原帖由 銀風 於 2008-2-24 09:35 AM 發表
我都有玩丫-_- 書2 : gn 00 741058

銀風@@" 嘩...你以前書二第一的...不過比人爆左ac 在星宿門口狂死 (好似係咁)

俠三的我
由光明頂開始玩,唔知幾時開始冇玩了。。。
好懷念攻壇的快感,還有門武打到手汗都出埋。。。
雖然從未做過勁人,但真係好開心!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 11:38 PM , Processed in 0.045176 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存