2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 金庸 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 緋村點心
go

[討論] 金庸 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

我都係有玩過金庸 神1玩星宿 神4玩古墓 哦時好記得d人成日唱 同學愛3仙 9劍大過天

我個a/c係gn00059823

對對...我諗我個期金庸同大家都差唔多...
我玩 神3...
女古墓...學到黯然掌 之後沒玩了...唔夠外掛玩..
之後玩錢掛金代4....男恆山~~
之後出左自創門派就無玩lu~~
應該都有2年幾啦玩左...超多錢呢...
個陣為左要d 替身娃娃...唔係買70幾蚊個d 月卡...而家係3張40蚊既點卡XD

講起  同學愛3仙...九劍大過天...真係好多回憶呢...haha!!

中一
決戰光明頂開始玩
個時有個袋送
係金毛獅王樣

我都係決戰光明開始玩,你買金毛獅王包有錢仔黎wor 我中一個時覺好貴唔捨得,買左青翼蝠皇包,初玩因為係想入新ge天鷹教 點知遲遲唔比人入,有個同學叫小豆丁(少林)拍賣買左件咩(豹子衫)比我仲帶我去整容,自己貪玩整整下要比$,叫佢比錢我唔肯比最後變左大隻佬(柒到成個香港先生rocky咁)後來入左星縮

中一開始玩金庸 其實真係ok 不過外掛暴走

仲記得果時由最初最初果隻  版本開始玩

gn52125-.-

第1個係神1
gn02263428
真係好易記

金庸1我都有玩 果時我雪山3 台ser 到目前為止 我依然想起金庸1 係最好玩既game 令人回味無窮

點解冇人玩1.5既= =?

我正係玩過1.5...金庸1.5係我第1隻online game..

果陣玩郭4 .. 日日放學係甘打怪升lv=.=..不過1.5一定要組隊升先快..

做隊長成日都要周圍走睇下邊個掛機吸lv,會戰真係好正..守果邊通常都好高lv..

我地d低lv既係甘進攻..好多回憶..總之...好正@@!!

果陣我玩俠2ga
記得斷水流大師兄同血魔高首好出名
不過慢慢就冇玩lu
因為人手打點點都追唔到外掛

都差唔多8年前喇,玩書三
果時仲好新,仲入左個幫會,裡面有個只練武當太劍既人,同埋果班啦,白胖胖?唔記得喇,都係後期新星堂D人
仲記得果個星宿既殺星項少龍,佢真係好好笑
記得果時最大成就係合到把360神刀,果時我同個fd無啦啦各打到一粒戒指
要左撲右撲先搵夠玄鐵,最後合左把360刀,之後為左把刀開個隻人仔玩血刀
唔夠3個月就上左血刀十大,因為血刀真係無咩人玩
見到十大有自己個名真係好正!!!

我係6年前玩的.....果時已經外掛天下...我用人手打點時間好短,
打到馬洞,因為成日比人洗洞,-.-"嬲起上黎一齊用外掛齊齊"不pk"
升lv...e隻game都搵到我的初戀...可惜,尋日岩岩正式分左手...
都係到出個post 回味回味....

gn00495783    雪2

金庸前期好玩  後期就墮落了......

曾經幾個fd+華山弟子組隊p武當狗
當時我16華劍  (勁前期果時)
好似俾 d 3x繞指秒左

俠3的2虫....
由頭到尾都係咁重玩..冇勁過=.=

個ac係  gm00343556  玩過書1  神1  同俠3  
最好玩就係書1 初期  -   劍魂 叛軍  皇朝  霸之令  希望  呢d 成日攻壇組  唔知有冇書1人記得呢呢d家族呢
還記得 大野人  組bank囡囡   淚眼小wing  無極  無限 等等的攻守壇常客 ...那時我只是1個叛軍的小人物.. 。記得那時天天都要守壇的日子   常常在馬洞門口開p   還有沒外掛在恨天  大內高手等的打怪地方吹水   沒外掛時候打爆點的感受   還有家族之夜  和 一些節日的活動  相信這都是大部份玩金庸玩家的回憶吧

我只係記得岩岩解完絕輕就無玩......

gn03481600

果陣郭靖大俠岩岩出,又咁岩同個fd放學行過見到買左番去玩
呢隻係我第一次比點數玩既game
簡咩ser已經唔記得,我剩係記得係ser頁頭幾個黎,同個fd玩,果陣佢星宿我武當,第一日朝早開始玩,夜晚就同佢切磋切左30幾場,佢嬴既多,我剩係知果陣我同佢都係打對方幾十,不過佢一毒我就勁甘,行野回勁慢
之後就咁玩左一個月左右,終於學識太極拳,再同佢打係嬴既多,因為我打佢太甘(果陣黎講)之後佢過左幾日就冇玩,我就好悶咁玩左陣,之後買金代先發現自己d屬性其差(臂力超高,根骨悟性極低 根本一招拳絕都學唔到)
之後嬲嬲地冇玩半年,之後玩番入武測練下練下奇遇胡力,不過我全真,所以del左,最尾學左黯然+太玄,不過好唔好彩,自己禁錯制自宮,之後就冇玩幾年

再玩番已經係一堆旋風,遊俠既日字,自然冇引
過左去免費板玩左一個月買左個a/c叫戰鷹  
雖然d武功係ser中算幾高,不過裝備就真係完全唔得
最白痴係入左個盟,有條kai子話我串到佢所以退會,之後我都比人踢埋,
fine  你踢我我入敵對果盟,d人對我幾好,係之前個盟踢我果條kai子真係純正hkd戰士,雖然武功廢但d裝神咩咁
我果陣仲著點點數果套,自然唔夠抽,之後係到串話咩叛徒,我都唔知有乜好講,踢又你踢,話我叛?
之後諗住換d裝抽低佢,點知發覺換一件裝差唔多要一張月卡
好彩當時仲有理智放手唔玩,唔係我肯定破產
之後過左陣出左究極武學,第一班人入去玩,第一日已經放棄,屈錢程度仲屈過免費板
又過左幾個月,買左個收費ser a/c
同樣地武功ok 但裝備超廢
之後掛左幾個月採夠玄鐵去換裝 之後又係唔夠抽
完來岩岩出果隻水神,之後諗住自己又養番隻同人死過爭番過霸主番黎

最終發覺同免費板既武學全書一樣性質

自此冇再玩金庸

我都有玩~第一個online game金庸~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 03:45 AM , Processed in 0.056583 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存