2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 神之領域 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
go

[感想] 神之領域 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

神之領域 雖然佢唔係我第一隻網遊 不過令我好深刻 神之領域有好多特色
吹水 打寶 都令人好開心 動作好得意 佢全部職業都有不同技能 而且好講究團隊合作
神之領域需要比月的 可惜代理商沒有好好營運 雖然沒有外掛 但一隻遊戲必需金錢才可營運下去
到現在只等神之領域出現 不會玩其他網上遊戲 因為只有神之領域值得我去玩去給錢

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
tatwingk02 + 1 m2,第一隻網遊
善福 + 5 鼓勵

總評分:  威望 + 5  Good + 1   查看全部評分

認同認同
神領係我第一隻玩既online game
都係我最鍾意最深刻既一隻game!!
冇一隻game可以取代!!

認同阿~  我玩過神領真係幾好玩 係隻冇外掛ge game 升lv 打寶 打王 都係組隊升  冇聊時 去城到吹下水~ 真的好掛住神領 但神領己是過去了 心裹默默等著神領的回來~

好耐都搵唔到一隻有咁多人組隊既game

神領係無外掛不過佢比人改過...外掛係用黎掛機唔駛人手升lv..不過改左...就1拳變16拳..防盲防亂-0-

不過出左5日都無就比gm攪掂///極少人知道-3-

我第1隻就係神領   超好玩lo

我同樓主一樣,
除了神領 其他都不玩...
就好像食了好好食的牛排其他的牛排我都不會食...
試了好東西,其他都看不上眼,.

認真,,當然神領 出包包 我都有買,,月費都會比,,玩左年幾,,,而家仲好回味!

估唔到仲有咁多人回憶緊
大家連署左未?香港仲係冇乜起色
連署數字都冇乜點升過
大家如果仲抱住一絲希望有得玩番既話,
到台灣玩家自組的神領自救會睇下最新既情況
同埋列印連署內容進行簽名
==================連署內容如下==============================
如有代理商代理線上遊戲「Asgard神之領域」,
本人        願意重新回到「Asgard神之領域」!
  致
      神之領域自救會
    年   月   日
=========================================================
將以上的內容列印後簽名或全文手寫(紙張尺寸為A5,就是A4的一半,明信片也可)
簽名必需係真實姓名,而且要自行用筆簽(列印,傳真無效)
郵寄到10099臺北郵政第5-495號信箱神領自救會收
英文地址:
P.O.BOX 5-495 Taipei, Taipei City 10099 Taiwan R.O.C.
香港寄出的話用英文地址較好

十週年勳章(賀詞)

>.<好想想想佢出返
係唯一 1隻game係冇外掛
其他game 唉~~~

我都好認同大家講法~
好掛住神領的日子...雖然唔係第1個玩ge game..但係最回味的一個(可能已不能再玩)
而我亦都好希望...有一日....神領再可以玩返....
神領係冇依家d 3D GAME咁靚....
但真係好Q..好正....好掛住以前ge 一班朋友仔~
有d朋友....竟然追玩神領...追到日版....
其實我都想玩...但就真係唔知點先可以玩到日版-.-"""
天丫.........你比返神領我地啦!!!!

神領唔係消失左......仍然有希望的!
雖然只有日版同韓版  只是數碼戲胞汁左吧了
聽講係神領唔肯釋放代理權

雖然而家好多3d遊戲  但係呢隻平面game絕望係冇第隻可以取代 !

題外話.佢果時有活動係10點抽獎  完左就汁左._.  
不過絕望唔係浪費錢  絕對是值得的

等待神領回歸的某一天!

神領雖然都唔係我第1隻網遊...
但係都係我玩過咁多隻之中其中一隻好值得回味既
因為佢係一隻可以令到一班唔識既人組隊升lv...
吹水 打王 等等...e家好多既online game都做唔到
個個都掛住自己單練升lv...都冇得同人溝通...
我都覺得神領係一隻值得比月費去玩既game...
希望神領真係有機會返黎...就算要比返9十幾蚊月費都冇問題

神之領域,滿影響我人生的一隻遊戲。

他影響了我的中學成績,也影響我的人格發展。

玩神領三年的中學成績 = 絕對差劣,會考分數奇低,哈哈~

不過令我學習到很多東西,感謝每一個在神領認識的朋友,即使相處只有兩年多,也令我覺得沒有浪費過。

不知道有沒有人看過我動筆為神領寫的同人小說~哈哈。

自從那時開始寫小說,我就知道即使我成績不好,也不代表我一無所長,創意也是我生存的本錢,即使我現在幾乎沒有再寫文章,但係這種心態一直在支持著我。也令到我一直向創意工作者的目標發展,我在修讀遊戲設計呢^0^

神領的騙錢包出很多,不過我也甘心把錢拿出來,只是代理者太差,才令我離開神領而去。

我沒有見證神領開始的第一分鐘,但我能夠陪伴神領到最後一秒,也是一件樂事。

身邊太多的事在流轉,身邊的人,物,不停的轉換;這遊戲也無法避免,不過我沒有可惜,也沒有留戀,它帶給我的,是我人生的一部份,過去的就過去,但那份經歷,卻不能取代。

話說我現在的女朋友,也是神領認識的~呵呵~

估唔到仲有人記得佢神領係我第一隻GAME 之後我TRY過好多隻GAMES 但係冇一隻係玩得耐

我係香港二叫薄荷綠茶  神領OFF SEVER 果日因為一D事ON唔到到E+都好失望

好想有得玩番~"~

神領我覺得即時戰鬥game 最好玩的@@"仲記得入面有護衛系統...可以比個機會老手帶新手@o@我相信無乜game有..."另外就畫面係2d game黎講最可愛的-0-"入面傾計 買野 攻城 技能 背景音樂我呢一世都無可能唔記得^^好玩!!!"

笑傲無雙

神領唔係我第一隻game~
不過呢隻game帶比我好多回憶~
打寶呀~升lv呀~都係開心多過傷心~
當我知道佢要收個時都有小小唔開心~
話晒都係我第二隻玩得最耐既online game^^~

唉-.-神領係唯一一隻我心甘情原比佢"握"錢ga olg- -
再冇第2隻game好似佢咁好玩啦/.\

講多都晒氣.....
2個字話你聽!!!

好玩!!!!!!!!!!!!!!!!!!

原帖由 秋凌 於 2008-4-22 09:54 AM 發表
講多都晒氣.....
2個字話你聽!!!

好玩!!!!!!!!!!!!!!!!!!

講多都晒氣.....
4個字話你聽!!!

好能好玩!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-25 06:57 AM , Processed in 0.046791 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存