2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 BT PSP遊戲區 數碼暴龍01+02[自seed/創][不定時種][更新至08-03-02]( ...
樓主: 俠三仙劍
go

數碼暴龍01+02[自seed/創][不定時種][更新至08-03-02](新增卡戰直接dl) [複製鏈接]

原帖由 俠三仙劍 於 2008-2-13 02:25 AM 發表

我今日全日都做緊種=.=
全日冇停過=.=不停咁上載比人...機都冇關....
依家要關一關比部腦休息下先,明天再seed吧=0=

真係無人down完做種

快d放埋03就好啦

原帖由 sohingyan 於 2008-2-13 03:44 AM 發表

真係無人down完做種

我有做種喎

01有秘技,樓主+埋上去

1.一入game > 按HOME > Assign Buttons >選擇 Type 2
2.改好名字之後,老伯獸說完說話。看見動畫就 按緊R+ △(即狀況) 再按start 開始遊戲。(再按物品,會見到很多東西,有進化、藥...等等)
3.先給亞古獸吃進化藥。(進化一次就夠了,有原因的)
4.當進化動畫就完時,再一次按緊L+R+ △ (可能再試幾次先得),成功後就可以再一次見很多東西。
5.之後按X,當一變黑馬上再按緊L+R+ △+(搖竿推住上),如果回到正常流程.就失敗了。
6.如果秘技成功,這時會再見到有好多品件,給寵食左最下的物品,就會飛回屋企下方。按X就可以自由活動(切記唔好行近老伯,一行近就要重做啦)
7.這時你D寵  所有能力是0....走去訓練一下就去打亞古獸,WIN了就可以去銀行存放所有物品同可以行近老怕。

原帖由 星風 於 2008-2-13 10:32 AM 發表
01有秘技,樓主+埋上去

1.一入game > 按HOME > Assign Buttons >選擇 Type 2
2.改好名字之後,老伯獸說完說話。看見動畫就 按緊R+ △(即狀況) 再按start 開始遊戲。(再按物品,會見到很多東西,有進化、藥...等 ...

依個係三角形秘技來的=.=~

只不過你講依個複雜化左個方法~

而我頂樓果個三角秘技係比我簡單化,同埋聰明化左

原帖由 星風 於 2008-2-13 10:25 AM 發表
快d放埋03就好啦

咁大食-0-??隻02都有排先爆到機啦  (唔用金手指/修改器的話)

我想知02幾lv進化同有冇秘技=-=有冇網講埋
仲有係邊save嫁,定係自動save

原帖由 星風 於 2008-2-13 12:32 PM 發表
我想知02幾lv進化同有冇秘技=-=有冇網講埋
仲有係邊save嫁,定係自動save

11lv進成熟期
21lv進完全體
31lv進究極體~

save...當你去到依個畫面就可以按三角形,選右邊第3個

01 點樣save??
我第一次玩"

原帖由 destinystarstar 於 2008-2-13 02:02 PM 發表
01 點樣save??
我第一次玩"

訓教果時有得save

或者係老伯間屋果部"數碼暴龍機"到save

好慘呀-.-
我唔小心俾左粒豆豆進化石阿古獸食....
我唔要豆豆獸呀...
你而家又唔肯食第d進化石

先多謝樓主~~  呢隻係非常之好ga經典game     當年ps  冇人唔玩

請問樓主  需唔需要下載d咩模擬器先玩到?

我high錯制....冇得下載多次???  可唔可以sd個 file比我?? 好想玩呀.... cnam_chan@yahoo.com.hk   
  e-mail  or  msn都得....唔該你

原帖由 無缺仔 於 2008-2-13 02:36 PM 發表
好慘呀-.-
我唔小心俾左粒豆豆進化石阿古獸食....
我唔要豆豆獸呀...
你而家又唔肯食第d進化石

ya=0=豆豆完全體...所以所有石都唔會食~
load返save吧==

原帖由 cnam_chan 於 2008-2-13 04:30 PM 發表
先多謝樓主~~  呢隻係非常之好ga經典game     當年ps  冇人唔玩

請問樓主  需唔需要下載d咩模擬器先玩到?

唔洗,頂貼有講點玩到

原帖由 cnam_chan 於 2008-2-13 04:41 PM 發表
我high錯制....冇得下載多次???  可唔可以sd個 file比我?? 好想玩呀.... cnam_chan@yahoo.com.hk   
  e-mail  or  msn都得....唔該你

bt同直接下載都dl唔到咩= =??

回復 #54 俠三仙劍 的帖子

現在得了....我仲下載緊個 rar 咋- -"

再有唔明可唔可以問你?  唔該哂

原帖由 cnam_chan 於 2008-2-13 05:08 PM 發表
現在得了....我仲下載緊個 rar 咋- -"

再有唔明可唔可以問你?  唔該哂

當然可以

02係邊到買捉怪個d野叫咩名,同埋點捉

樓主~~~玩到了~~!!! 正呀  有以前細個玩ps果陣d feel~~~   超感激你~~令我重拾童年

轉貼至 x碼x龍xx討論區! 由會員deep531提供! (論壇名唔知講唔講得=.=所以用x代表吧)

Q1. 點解我隻獸仲要999999(好多個9)exp先升到lv?
A1. 每隻獸都有lv上限,要同高級d嫁獸合體先可以升高lv.
  合體lv計算法
  Digimon A = 比較高lv嫁暴龍
  Digimon B = 比較低lv嫁暴龍
  合出來嫁lv上限  = Lv  A + (Lv B /5)
  例子: Lv A  = 15  Lv B = 13
   合體後LV上限= 15 + (13/5) = 17
  至於點先可以睇到隻獸既最高lv???我諗應該去到該lv嫁時候先知道。

Q2. 點進化?
A2. 11 lv 可以進化成 成熟期
   21 lv 可以進化成 完全體
   31 lv 可以進化成 究極體 (有d獸冇究極體)
   進化地方:  總部 ----> 左邊間房 ---->  第一個選項係進化,第二係合體
   日後仲會有第二,第三個進化&合體嫁地方。
   P.s  過左指定lv一様 可以進化

Q3. 咩係jp??
A3. JP係你隻獸合體嫁次數,合體一次加一點.好多強勁進化體都係要高jp先得
  JP仲可以食jp藥取得,而jp藥可以在打第四次鬥獸場後及在99F迷宮中獲得。

Q4. 係咪合體越多....隻野就越勁
A4. 唔一定,睇下你用來合體果隻獸勁唔勁,實際數值如何計算我唔清楚,但係有好大嫁關係
   ※ 兩獸合體選擇次序對合出來的獸全無關係。

Q5. 點解我隻獸合唔到體??
A5.有兩種可能,一.你隻獸未到合體標準(成熟期)
             二.合體中心唔夠高級,總部個合體師好cheap,好多獸都合唔到,第二個基地大部分都合到,開始之街就任何獸都合到。

Q6. 點解我隻獸合完體退化左?
A6. 呢個係個game嫁設定,合體完畢後,合出來的獸係
   成熟期 + 成熟期 = 成長期
   完全體 + 成熟期 = 成長期
   究極體 + 成熟期 = 成長期
   完全體 + 完全體 = 成熟期
   究極體 + 成熟期 = 成長期
   究極體 + 究極體 = 完全體
而合出來的DM  lv會係該進化階段的lv線 (lv1,11,21)

Q7. 點解隻獸學左其他獸嫁招?
A7. 兩隻獸合體,合出來的獸會學到之前兩隻獸所擁有的招數,你可以選擇唔學。

Q8. 係唔係全部野生暴龍lv上限都係13??
A8. 絶對唔係,日後會愈來愈高。

Q9. 點捉獸??
A9. 我相信呢個係新手最想問嫁問題,唔洗急,慢慢來,首先要買禮物,你一開始嫁三隻獸分別代表唔同嫁種族,
   你一開頭只可以係總部買一種,等有第二機基先可以買哂三種..,買完禮物仲要裝落嫁呠呠車到,入迷宮找到目標之後,按"口".選好後再按"○"發射禮物,
   個心越大越深捉到佢嫁機會就越高,最後死果隻獸就可能加入。

Q10. 點解買完野都唔係我身上??
A10. 在基地中按△開菜單,選第二行第二個,再選兩次第二個,
         前提是車中要有空位。

Q11. 邊隻獸最強???
A11.  冇最強,只有更強,因為數值可以食藥同埋合體升,係睇你隻野d招數
         實唔實用,但傳閒敵人中最強嫁獸係 基米拉獸,我未遇過,唔知.

Q12   爆機後有d咩特別??
A12   三個總部自由出入,多左個99F嫁迷宮,迷宮入面
         d獸好勁,d道具又高級,第99層有666份之一嫁機會見到
         基米拉獸

Q13  係邊到先save到??
A13  基地,科魯島,地圖.按△開菜單,最後一個

Q14.點打鬥獸場??
A14. 等你完成第五,六個任務果陣,同隊長講,佢就會比你一個道具,
       咁就可以入鬥獸場,同左邊個女仔講野就得

我知你個個係咩論壇
我用左禮物射個隻怪之後係唔係打死個隻怪?定係點,都冇心既,又話心大就易捉到,心都冇個姐係點
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 07:13 AM , Processed in 0.037515 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存